Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co dělat v roce 2018, abychom byli všichni zdraví, šťastní a celé Česko prožívalo blaho?

Přesto, že univerzální recept je velmi obtížné dát, existují určité podmínky a skutečnosti, jejichž respektováním a uplatněním je takovéto celospolečenské změny možné dosáhnout.

Nejdůležitějším, co pro dosažení celonárodního blaha je nutné udělat, je zajištění vynikajícího zdravotního stavu obyvatelstva.

Je možné vůbec něčeho podobného dosáhnout? Je to možné, ale v současné situaci ne cestou shora. Tedy naše instituce nám zatím v tom nepomohou. Jsou příliš ve vleku ekonomických zájmů především farmaceutických subjektů ovlivňujících současné zdravotnictví.

Ke změně je nutné využít princip, který zatím úspěšnost a dostupnost zdravotnictví značně omezuje – tržní mechanizmus.  Principiálně platí, že co je účinné, co se osvědčilo a je dostupné za přijatelnou cenu, lidé chtějí a vyhledávají. Jdou k tomu lékaři, který je vyléčí. Ne k tomu, kde sice chodí pravidelně a dostávají léky, ale pomoc je jen dočasná a stav se neustále opakuje a přichází i další nemoci.

Vytvořme podmínky pro to, aby lidé mohli využívat toho nejlepšího, co moderní medicína nabízí, ale zároveň se mohli rozhodnout pro alternativní řešení, o němž mají informace, že dobře funguje. A za stejných podmínek, tedy z uzavřeného zdravotního pojištění (Nebo snad zdravotní pojišťovny nejsou pojišťovnami, ale přerozdělovateli peněz, jak to dříve dělalo Ministerstvo zdravotnictví při minimálních nákladech a tedy se nelze připojistit i na jinou péči?? A jsou snad podnikatelskými subjekty určenými k tvorbě zisku?)

Musíme vzít v úvahu, že „B“ je správně, tedy to, co je v závorce. A tedy využít metody tržního hospodářství k tomu, abychom zlepšili zdravotní stav obyvatelstva.

Stačí k tomu vytvořit síť  dostupných „alternativních“ zdravotních pracovišť, které dokáží to, co běžná zdravotní péče ne. A k tomu vytvořit občanské sdružení, mající za cíl své členy informovat i o možnostech alternativní léčby a formou koordinace sponzorů i nadačních fondů, které jsou i alternativním metodám léčení nakloněni, umožnit stejnou dostupnost alternativního léčení, jak je na to běžný pacient zvyklý.

Dalším krokem je pak založení takové zdravotní pojišťovny, která bude pojišťovnou opravdu a bude možné mít pojištěno i  alternativní léčení.

Takováto pojišťovna by velice prosperovala, protože alternativní medicína je vysoce účinná (odstraňuje hlavně příčinu nemocí, ne jen jejch důsledky) a pokud by nebyla založena pro zisk, ale pouze pro zajištění zdravotní péče, měla by možnost poskytovat svým klientům rozsáhlé bonusy. A stala by se v celé republice dominantní.

A k tomu, abychom mohli čerpat miliardy Kč pro blaho našich zdravých občanů (ušetřených za zbytečné léky a často i zákroky) stačí další krok. Změnit legislativu!

To je možné jenom tehdy, budeme-li mít v zákonodárných sborech i výkonné moci takové reprezentanty, kteří hájí zájmy  národa, nikoli své kapsy či kapsy svých chlebodárců!

A můžeme mít lepší volené zástupce, než máme nyní? SAMOZŘEJMĚ!!! Stačí změnit volební systém tak, abychom nevolili pouze celé strany, ale konkrétní občany, kterým důvěřujeme. A takový volební systém existuje. Vytvořil jej známý matematik Karel Janeček. Stačí dosáhnout toho, aby se začal používat v reálných volbách.

„Doživotní politici“ si nevypustí svůj rybník. Budeme muset tedy volit takový subjekt (zřejmě nové občanské sdružení), které právě s prosazením tohoto nového modelu přijde. Takový systém přímo vylučuje možnost, aby byl zvolen někdo, koho voliči nechtějí jen proto, že je předsedou strany či jiného uskupení. Tento systém má i záporný hlas pro toho, koho nechci!

Vyzkoušejte si tento systém nanečisto – na internetu kopíruje reálné prezidentské volby. Dejte hlas svému prezidentovi a uvidíte, jak se výsledky budou odlišovat od dnes platného systému. Stačí kliknout zde: https://www.prezident21.cz  A podívejte se, kdo, podle přání občanů, kteří se již zapojili, vede.

Přeji všem občanům našeho nádherného Česka, kde už dnes máme mnoho vymožeností, o nichž se jiným ještě jen sní, aby v tom novém roce 2018 udělali už ty první krůčky k tomu, abychom se měli ještě lépe, abychom byli všichni zdraví a šťastní a dokázali všechny prostředky, které státu svěřujeme, využívat pro blaho nás všech!

A to, aby i „alternativní“ zdravotní péče byla dostupná každému občanovi a akceptovaná zdravotním systémem, aby nebyla chápána jako nežádoucí konkurence, snižující zisky farmaceutickému průmyslu a těm, kdo jeho produkty předepisují, ale brána jako rovnocenný partner!

 

Autor: Vladimír Koliandr | neděle 31.12.2017 9:00 | karma článku: 12,56 | přečteno: 335x
  • Další články autora

Vladimír Koliandr

Byl inaugurační projev Miloše Zemana nepatřičný?

Miloš Zeman je mimořádným státníkem, avšak občas jej upřímnost a cit pro čestné jednání přemohou nad diplomatickým taktem – jenže proto jej lidé milují! A někteří nemají rádi.

10.3.2018 v 9:00 | Karma: 7,52 | Přečteno: 318x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Máme čekat konec světa? Pokud ano, tak jak a proč?

Podívejme se na paralelu, která je pro nás snadněji pochopitelná. Snad všichni máme doma děti či vnoučata, které milují počítačové hry. Pohled jejich očima nám může usnadnit, abychom si na výše položenou otázku dokázali odpovědět.

25.2.2018 v 13:55 | Karma: 7,57 | Přečteno: 337x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Znáte příběh Doc. Dr. Ing. Ivana Dolejšího, CSc a jeho objev v léčbě rakoviny?

Svým výzkumem i zveřejněním ve své knize „Konec strachu – o jednom výzkumu zhoubných nádorů“ (© PLANTEX, 1993) dal lidstvu obrovský dar. Objevil příčinu i jeden z možných úspěšných a klinicky ověřených způsobů léčení.

24.2.2018 v 9:00 | Karma: 28,66 | Přečteno: 4447x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Je z pohledu astronomie čas neměnnou veličinou?

Dokonale přesné měření času je ideál, kterého se snažily dosáhnout celé generace učenců a vědců už od antických dob. Jak zachytit prchavou a špatně definovatelnou chiméru, kterou si uvědomují pouze lidé?

18.2.2018 v 9:00 | Karma: 5,11 | Přečteno: 105x | Diskuse| Kultura

Vladimír Koliandr

Proč dosud vědci neobjevili elixír věčného mládí?

V tomto článku vám prozradím, co dělají jedinci, aby v devadesáti se cítili či i vypadali na dvacet, nebo v optimálním fyzickém věku, který si zvolí, se dožili třeba i 300 let.

14.2.2018 v 8:00 | Karma: 9,36 | Přečteno: 232x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30. dubna 2024

Premium Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
 

V ČEM VIDÍM SVŮJ ÚKOL
NA TÉTO PLANETĚ?

V poslání „nakazit“ každého, s kým přijdu do kontaktu vědomím, že jsme tím nejúžasnějším, co se na této planetě nachází. Že máme v sobě obrovskou sílu udržovat svou materiální i duchovní podstatu naprosto zdravou, výkonnou a  šťastnou. Že pro toho, kdo to o sobě ví a podle toho koná, neexistují nemoci, zdravotní problémy snadno překonává a zaměřuje se na to, co jej duševně i fyzicky obohacuje, činí šťastným a vyzařujícím do svého okolí pozitivní energii – lásku!