Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sanhedrinovich

28. 2. 2011 10:41
Pokud

chcete změnit systém, musíte s ním otřást. Jinak jsou všichni politici v klidu a mohou v klidu pokračovat v kradení. Aby politik pracoval dobře, musí dostat strach. musíte volit extrémisty. A nezáleží na tom, zda z prava či leva.

0 0
možnosti
M

mira7788

28. 2. 2011 14:28
Re: Pokud

to je nesmysl. komunisty ani delnickou stranu volit urcite nebudu. a treba svobodny mi jako extremisti neprijdou.

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

28. 2. 2011 10:13
Proč prostě nevolíme někoho jiného?

Pravda je, že moc korumpuje. Ale lidi kradou JEN TOLIK, KOLIK JE JIM DOVOLENO. Pokud tedy bude volič REFLEKTOVAT CHOVÁNÍ STRAN, tak se jim prostě NEVYPLATÍ chovat se "špatně" (krást a znárodňovat).

Pokud bude každá strana vědět, že příští volby vyhraje jiná a policie pak vyšetří všechny její kauzy, tak si prostě nebude moct dovolit krást - její členové by šli do vězení.

Co na tom nechápete vy "neze volit jinak." Stran máme zhruba 25, v parlamentu jich je pět, tak PROČ by nešlo volit jinak?? 

0 0
možnosti
SZ

sociokulturně znevýhodněný

28. 2. 2011 10:16
Re: Proč prostě nevolíme někoho jiného?

R^

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

28. 2. 2011 9:28
Naivni predstava o tom, ze nam na statni spravu

staci 5 ministerstev a tisic uredniku jsou absurdnimi snilkovskymi nesmysly. nefunguje to tak nikde na svete a nefungovalo by to ani u nas. Pocet pracovniku statni spravy a statnich zamestnancu se jiz snizuje a jeste se bude snizovat. pokud mate nejaky konkretni vypracovany plan jak to delat lepe, tak sem s nim, jinak to jsou jen takove pohadky pro male deti...

0 0
možnosti
A

anst

28. 2. 2011 9:26
Alternativy

Volil jsem menší zlo, protože pokud bych to neudělal, neměl bych koho volit. V této zemi neexistuje strana, která je pro mne volitelná. Postrádám tu pravici.

Ani vy nedáváte alternativu.

0 0
možnosti
AA

Saša

28. 2. 2011 9:23
Krystalisuje nám tu nová Národní fronta.

Zakazování "nepříjemných" politických stran a potlačování svobody slova s kriminalisací těch, kdo si své (jakékoli) slovo nechtějí nechat vzít zcela zjevně vrhá společnost zpět do systému Národní fronty.

0 0
možnosti

studánka

28. 2. 2011 9:04
Nejste pesimista

Jste idealista. Ono se to sice hezky řekne "zkuste to příště jinak". Jde o to jak. Naše ústava a zákony nám to jinak totiž nedovolují. Volbu menšího zla totiž předjímají, protože správně předpokládají, že dobro v podobě politické strany nemůže nikdy vzniknout, poku ona strana má moc a nebo možnost moci nad lidmi (většinou lidí) dosáhnout.Díváme-li se na věc z různých úhlů pohledu, dojdeme  v  ž  d  y   k jedné jediné základní příčině všeho špatného, co se v naší společnosti vyskytuje. Je to ona zmíněná moc politických stran. Stran, které jednotlivě opět vždy tvoří naprostá menšina občanů Jedná se o klasickou ukázku diktátorsky menšinové moci, na které nic nemění existence nelegitimních koalic, u kterých je dokonce sporná jejich legálnost. Jde o to, že jakákoliv koalice není tvořena vůlí voličů, kteří volili jednotlivé strany koalici tvořící. Zde neplatí tvrzení, že matematický součet voličů jednotlivých stran koalici tvořících tvoří vůli koalice. To je zásadní lež.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

28. 2. 2011 9:03
velmi dobře napsáno pane kolego

karmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.