Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

17. 6. 2010 9:26
dosti zjednodušený výklad

nicméně byl-li záměr zvýšit srozumitelnost i na úkor přesnosti.......pak se celkem povedl a lze to "skousnout". Za mě karma. Princip jste popsal celkem dokonale.:-)R^

0 0
možnosti
C

chewbacca

17. 6. 2010 9:19
trapny clanek s povrchnim pohledem

vynechava celou jednu stranku veci: pokud odpadnou ti "umele" zamestnani a prijdou o praci a plat, tak se snizi i odbytiste vyrobku tem prosperujicim podnikatelum, protoze si bude mene lidi ty jejich vyrobky kupovat, tim padem jich nekolik zkrachuje a bude zase mene penez. Uctivate trh jako Boha, ktery urcuje, kdo je potreba a kdo neni potreba, jenze lide nejsou zbozi. Stejne tak nechapete smysl a ucel zakonu, vyhlasek a jejich kontroloru. Statni sprava je potreba, i kdyz vy jeji funkci nechapete, protoze mate vyplachnutou hlavu libertarianskyma ideologiema.

Nakonec jsou potreba jen delnici, policiste, lekari, zemedelci, pekari, tkalci atd. Nikdo k nicemu nepotrebuje pravniky a ekonomy. Takze s redukci umele zamestnanosti by se melo zacit tady.

0 0
možnosti
V

viveka77

17. 6. 2010 9:24
Re: trapny clanek s povrchnim pohledem

Samozřejmě, že státní správa je potřeba. Ale ne tak zbytnělá.

A o odbyt se nebojte, sociální dávky by přece byly. Jo, asi bude poptávka menší po věcech, které nikdo nepotřebuje. Tak se nebudou vyrábět.

0 0
možnosti
V

viveka77

17. 6. 2010 8:59
Vynikající článek

Děkuji, že jste si dal práci. A tisícinásobná karma. R^

Taky je potřeba přehodnotit názor na lidi, co sedí doma na dávkách, protože tím nadělají relativně velmi málo škody.

Při dnešní úrovni technického pokroku by možná stačilo, kdyby pracovala 1/10 lidí 4 hodiny denně, a to by byli ti, které to baví nebo touží po nadstandartních příjmech. Přestali by "pracovat" všichni ti, co dělají práci zbytečnou nebo škodlivou. !!

0 0
možnosti
PK

repanak

27. 4. 2010 21:17
je diskutabilní

o jaký typ zaměstnanosti jde, ale např. kvantita tkzv. městských policejních sborů i různých profesionálních bezpečnostních agentur se mi zdá šílená. Krade se hodně - kradou i ti, co mají hlídat a ne málo, ale stejně rozsah této zaměstnanosti je obrovský a většinou tito lidé jsou na parádu.

0 0
možnosti
MB

MacX

26. 4. 2010 10:25
Jenže, co místo té "umělé" zaměstnanosti?

Aniž si to možná uvědomujete, narazil jste na vážný problém, který se bude dále zhoršovat. Zvyšování produktivity práce vede k tomu, že v tradičních odvětvích je potřeba stále méně pracovníků, typickým přákladem je třeba zemědělství, kde dnes stačí tuším cca 3% zaměstnaných na soběstačné uživení běžné moderní země. Víc jich tam prostě bude jen tou  "umělou zaměstnaností." Podobně je to v průmyslu, kde se na jednotku výroby potřebuje čím dál méně lidské práce. Prostě, jde o to, co s těmi nadbytečnými lidmi.

V naší civilizaci je, až na výjimky, jediný zdroj příjmů dospělé populace výdělečná práce, prodávaná na trhu. Je jedno, jestli formou OSVČ nebo jako zaměstnanec. Pokud pro vás na trhu není místo, zbývají již jen sociální dávky. Třeba u nás je max. pomoc v hmotné nouzi na osobu něco přes 3 tisíce korun. Pokud máte bydlení, můžete na bydlení dostat nějaký příspěvek (méně, než skutečně platíte). Pokud ovšem bude ekonomicky neaktivních lidí přibývat, nebude ani na ty dávky, samozřejmě.

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

26. 4. 2010 10:54
Re: Jenže, co místo té "umělé" zaměstnanosti?

K čemu je nám "ekonomicky aktivní" provozovatel fotovoltaické elektrárny, když naši společnost akorát vysává bez jakéhokoliv smyslu? Bohužel takových "ekonomicky aktivních" je dnes celá řada.

0 0
možnosti

lost

26. 4. 2010 10:24
přesný

..... s tím tlakem na člověka bez stálé práce (nikoli na ,,pracáku,,) jste pojmenoval muj problém, který mne časem donutí k emigraci.

0 0
možnosti
AT

Antek

26. 4. 2010 10:12
Umělá zaměstnanost

Není to náhodou tak,že dělník musí živit čím dál tím víc úředníků?Zajímalo by mne,kolik je to v procentech-dělníci a úředníci.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 4. 2010 9:23
V tom případě by bylo nejrozumnější zrušit

všechny právníky, pokud platí, že zaměstnanost je výsledek novodobé politiky. Jde například o stav, kdy dva dělají opačnou věc, doslova bojují jeden proti druhému, nebo kdy prováděná činnost nemá žádný reálný užitek, je prováděna jen proto, aby byla prováděna, případně aby se měl někdo dobře a přitom se u toho nenadřel a prakticky ani neměl žádnou odpovědnost za své konání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.