Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Latalik

28. 8. 2011 23:09
Bravurní článek!!!

Také se přidávám s pochvalou a děkuji za tento článek.

Jenom ještě příspěvek k těm daním a progresi - všude se stále řeší spravedlivé, nespravedlivé, ale málokdy se v nějaké diskuzi řeší, jestli je stát skutečně schopen daní postihnout toho koho zamýšlel. Tím míříím na všechny přímé daně - nemohou např. prostřednictvím cenového mechanismu dopadnout na uplně jiné lidi, než jsou Ti bohatí?

0 0
možnosti
PBPS

Pavel Brno po smazání

19. 8. 2011 21:55
Lépe to opravdu napsat nešlo,

stručné, jasné, prostě díky. Škoda, že především dělníci netuší, jak je levice v ČR okrádá a zneužívá. Ale jsem optimista - časem si to lidé jistě uvědomí, protože ekonomika na nostalgii a populismus nehledí.  Všechny úředníky nezatracuji - jistě se mezi nimi semtam objeví člověk, kterému je za současný systém trapně a možná by s tím chtěl i něco dělat. Většina ovšem zastává princip: dožít se důchodu - a po mě potopa. PS: mezi úředníky počítám i vládu a parlament.

1 0
možnosti
J4

J.K. 4

22. 8. 2011 8:09
Re: Lépe to opravdu napsat nešlo,

Je-li naším cílem minimální stát (tedy nikoli naprostá anarchie), určitý počet úředníků bude vždy potřeba. Někde jsem četl, že dnes připadá desetkrát víc úředníků na jednoho obyvatele ve srovnání se stavem před 100 lety. A nezdá se, že by to byla konečná. Spoustě těch úředníků to nelze mít za zlé, prostě šli dělat to, co bylo k dispozici. Zdálo se jim to nejvýhodnější, nevezme to jeden, vezme to jiný. Bohužel tím svým dětem připravili nehezké komplikace.

1 0
možnosti
A

Anonymouse

17. 8. 2011 11:28
Jak z toho ven?

1) Cesta mírumilovná, začít volit Svobodné a jiné strany (pokud existují), které směřují k razantnímu zeštíhlení státního aparátu

2) Cesta čtvrtého odboje. Buďte hrdiny jako například bratři Mašínové a postavte se totalitním praktikám našeho marketingem ovlivňovaného lidu.

3) Čekejte na bankrot.

[>-][>-][>-][>-][>-][>-][>-]

2 0
možnosti
PZ

PeTaX

15. 8. 2011 13:03
To je analyticky

naprosto bezchybné. Bravo.

0 0
možnosti
JV

jafava

15. 8. 2011 12:35
Velmi dobře popsáno, ale jak z toho ven?

0 0
možnosti
SJNZ(

Stát je největší zločinec (2)

15. 8. 2011 13:04
Re: Velmi dobře popsáno, ale jak z toho ven?

V podstatě to vidím na dvě možnosti:

1) Lidi si včas uvědomí, kam spějeme

2) Na stranu systému se přidá tolik lidí, že ti, co zbudou, už to neutáhnou a celé se to zhroutí.

Reálně to vidím tak, že bod 1 už jsme propásli a bod 2 už možná nastal, jenom se to ještě naplno neprojevilo. Teď jde o to, aby ten pád na hubu byl pokud možno co nejměkčí. To ale bohužel nepůjde zajistit pro všechny. EURv

0 0
možnosti
SN

kuča

15. 8. 2011 10:27
Pane autore.......

:-)....pro Vás - veliká pochvala! Lépe už to napsat ani nejde, Vystihl jste přesně podstatu věci! !Úředníci se množí řadou geometrickou a ty všechny živí lidé, co vytvářejí nějaké hodnoty. Vidím to stejně! Ať je raději zbytečný úředník nezaměstnaný za 5 tis. kč, měsíčně, než aby každý měsíc dostával .....kdyby jen 15 tis. čistého. K tomu ještě připočtěme dalších 1O.5OO, které v součtu jsou zdaněny jemu a jeho zaměstavateli ! Také vybavení kanceláří, ev. služební auto - další režie z prostředků celé společnosti. V tom, případě lépe pro stát, když bude armáda nezaměstnaných úředníků, pro které je ve valné většině vymýšlena zbytečná práce. Aneb - zákony Murphyho platí! R^R^

1 0
možnosti

dva mraky

15. 8. 2011 9:28
živíme příliš lidí

Naprostý souhlas s článkem. Akorát nevím jak stát vyhladovět

0 0
možnosti
PBPS

Pavel Brno po smazání

19. 8. 2011 22:00
Re: živíme příliš lidí

Máte pravdu.  Není to jednoduché, v podstatě je tu jediná možnost: vzdělávat své okolí, volit podle svědomí a nebát se nechat "propadnout" svůj hlas.

0 0
možnosti

vodní želva

15. 8. 2011 9:10
Pořád mi nikdo nevysvětlil,

co je špatného na progresivní dani, když progresivní daň je používaná na celém světě s výjimkou několika rozvojových států, které se pokoušejí o experiment nazvaný rovná daň.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.