Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Seniorintelektualka

4. 1. 2010 17:50
Autor, kupte si zahrádku,

Když Vám bude přebývat 10 kg česneku a 100 kg jablek, můžete jít v Brně na rink...

  Nic  nevyděláte, ale pochopíte jak je to s trhem....

Mimochodem jablika a  ani česnek nikdo nevykupuke.Dovezem!!

0 0
možnosti
KT

Ježikača

5. 1. 2010 0:02
Re: Autor, kupte si zahrádku,

a to se pletete, stojí mi za to si přivstat, mazat na Zelňák a od břeclavských babek si kopit zásobu Moravského paličáku na celou sezónu. na chalupě, v chladu a vlhku, vydrží jak čerstvý. a jabka taky kupueme od sadře, a drůbež a hovězí a mlíko a sýry od sedláků... je to paradox, že? ale dle hesla: kdo je línej se dobře nažrat, ten má něco s charakterem, raději věnuji nějakou čas a péči, peníze ani ne, a postarám se, že rodina jí zdravě. nehledě na to, že je nutné podporovat české výrobce čehokoli. jinak další generace bude jen konzumentem a sloužícím těch, co vyrábět umí. mozky utečou včas...

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

4. 1. 2010 17:05
Autotovy úvyhy jsou dost zajímavé,

přečtení řádků ovšem nic neřeší. Veškšereé   ekonimocké  struktury

budované  v    rámci  EHS  40 roků se rozbily. Leckdo očekával, že to takhle bude vypadat

0 0
možnosti
_

_blaf

2. 1. 2010 16:38
Je to tak

S autorem musím, bohužel, plně souhlasit. Za první republiky jsme byli strojařská špička, dnes jsme rádi za pár montoven a dodavatelů pro ně. Skutečným vývojem se zabývá jen pár firem, navíc vývojáři nejsou nějak zvlášť dobře placeni ...

  Co mi ale v dnešní době uniká - proč EU, kterou doslova drtí dovoz levného zboží z Číny, nestanoví pro dovážené výrobky podobné podmínky jako pro evropské výrobce - určité hygienické limity pro výrobu, případně OHSAS 18000....

0 0
možnosti
V

VladkaKopecka

1. 1. 2010 18:21
Ten článek není o Číně

Je o tom, že uměle dopujeme ekonomiku výrobou zbytečnýho nebo nekvalitního zboží a vytvářením zbytečných pracovních míst.

Myslím, že je to tím, že nikdo se nezamýšlí nad výkladem a smyslem jednotlivých ekonomických ukazatelů (ať už je to v makro sféře nebo mikro sféře) a jen počítáme čísla a vytváříme statistiky. Že smyslem hospodářské politiky není pouze růst HDP nebo, že řízení financí není pouze o počítání revenue a porovnávání budgetu, dojde málokomu.

Pane Koláři, souhlasím s Vámi. A tyhle úvahy věští jen velmi chmurné zítřky. Bohužel není moc možností, jak se tomu vyhnout a nepřizpůsobit se tomu. Člověk přeci jen musí z něčeho žít a platit své účty:-(

0 0
možnosti
PP

parat

1. 1. 2010 18:38
Re: Ten článek není o Číně

Upřesním: to není o Číně, ale podvodném kurzu dnes už poloviční velmoci. Že se USA chtějí s Evropou domluvit, alei když mají politici z Bruselu Evropské unie plná ústa, na tlaku na Čínu se nedomluví. Najednou jsou to zájmy německé, francouzské... A na co potom EU je? Kdyby měla Čína tržní kurz, ať si dováží a vyváží, co chce. Navíc tam mateřská apod. jsou iluzí, tady platíme i za nápad dělat... A na mateřské si chodí dámy s kočárky do kaváren a hospod. V Číně se starají o děti a shánějí jídlo. Náklady v Evropě na ty, co nic nedělají, jsou strašné a to se projevuje i v konkurenci. Ale dokáže to někdo odstranit?

0 0
možnosti
WS

wandering star

1. 1. 2010 4:56
V Mexiku jsem viděla trička tam vyrobená

s vtipným nápisem CHINA TU MADRE!  = volně přeloženo "jděte s Čínou do (100 dukátů)". Když se někde nebude zboží vyrobené v Číně kupovat, nebude se tam ani dovážet.

0 0
možnosti
P

pczl

1. 1. 2010 16:41
Re: V Mexiku jsem viděla trička tam vyrobená

mě to nějak vtipné nepřipadá, zvlášť ve státě, který funguje jako levná exportní velkovýrobna podobně jako Čína

0 0
možnosti
C

Camino

1. 1. 2010 0:39
Co mne vadi na Cine....

Je, ze skutecne tam plati stale motto "life is cheep", kdyz se budovalo na olympiadu svezli lide ze vsech provinci a tisice z nich pracovalo 24x7 a malo jich bylo zaplaceno,

bylo tam spusta skandalu a mezinarodni dopisovatele meli zakazy, jak se tam soudi ci vlastne popravuje bez odsouzeni, lide tam stale jeste mizi incommunicado v neznamych lokacich. Nekde jsem se uz na toto tema zminovala take  o proslovu Davida Kilgura na chinaview z 2.12.09 o "organ harvesting", najdete si to na google:

World Organisation to investigate the Prosecution of Falon Gong. Dale pak stoji za to videt film delany 'pod pasem', nebo pod radarem "Up the Yangze River". Byl natocen mladym Cinanem narozenym v Kanade. Stoji za to.

0 0
možnosti
PH

hekp

31. 12. 2009 18:59
česnek

 Kdo hledá, najde kvalitní česnek.  K tomu je ale třeba procházet tržnice, popřípadě se obrátit na kamarády zahrádkáře, v supermarketech jej nenalezneme.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

31. 12. 2009 9:26
Zajimave je jak lide casto pouzivaji slovicko MY

ve smyslu kde zadne my nema opodstatneni. MY muze byt rodina, pratele, cirkev, spolek, firma. Do MY muzete zaradit treda vase cinske pratele nebo obchodni partnetry. Nevim za kterou skupinu MY, pan Kolar hovori. Chvilku mi to pripada, ze je nejaky revolucionar, pak zemedelec, vydava se i za poslance, ktery tvori zakony a nakonec z nej vypadne, ze je nezamestnany a a nevydelava zadne penize (a rika jim hodnoty). Taky je mozne ze autor zaspal v XIX. stoleti a mluvi za tzv. "narod", pak je mi ho lito, protoze si neuvedomuje ze mezilidske vztahy a vazby a zajmy jsou na narod a stat vazany mnohem mene nez si mysleli "narodni obrozenci"..

0 0
možnosti
LC

Cocik

31. 12. 2009 6:13
...

Problem levneho zbozi z Ciny ma bohuzel nekolik rovin. Cina kupodivu umi vyrabet kvalitni zbozi, ale nechava si za to velmi dobre zaplatit, coz sice akceptuji spotrebitele napr. v Japonsku, ale uz nikoliv v Evrope (staci se podivat treba na rozdil v kvalite a cene cinskych destniku nebo potravin v obou regionech).

Dalsi vec je specificka struktura obyvatelstva - vetsina lidi mimo Cinu si pod pojmem "levny delnik" predstavi nejake otroky nebo deti, ale v naproste vetsine pripadu jde o obycejne ekonomicke migranty z jinych provincii, tedy neco podobneho jako Ukrajinci v CR, pripadne Cesi v UK.

Naklady na kvalifikovanou pracovni silu se ale zacinaji blizit nakladum ve vychodni Evrope a zapomente na to, ze by vam nekdo zkuseny sel delat na pozici, jejiz soucasti neni treba kvalitni zdravotni pojisteni nebo stedre priplatky za prescasy.

Samozrejme moje hodnoceni Ciny se nemusi nutne shodovat se zdejsimi diskutujicimi experty. To chapu, ziju v Cine teprve par let...

0 0
možnosti
KK

Santa1

31. 12. 2009 8:58
Re: ...

Konečně někdo, kdo má co říct.

0 0
možnosti
PP

ppakkon

30. 12. 2009 23:23
100% karma!

Konečně někdo, kdo mi mluví z duše! Naprosto se vším s Vámi souhlasím. Hlavně ti kuřáci, to mi hlava nebere, že se u nás ještě stále všude hulí o 106 a naši slavní "zákonodárci" s tím nehodlají nic dělat! To je opravdu k zblití! Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.