Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

hauzicz

5. 10. 2011 19:51
Ukázalo se

že je v Česku víc vlastenců, než jsme doufali. Jinak si investice do státních dluhopisů vysvětlit nedokážu.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

5. 10. 2011 20:01
Re: Ukázalo se

Ukázalo se, že naštěstí ještě dost lidí si umí spočítat, co jim to vynese. ;-)

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

5. 10. 2011 16:37
Trošku z jiného soudku.

Autore blogu hlavně se nenechte otrávit, čas ukáže celkem rychle kdo měl pravdu a kdo ne. Teď nedávno jsem pročítal blog Svobodných a jejich program na volby 2010 a musím říct, že pan Mach někde věšteckou křišťálovou kouli asi má schovanou, protože není pravda, jak tady někteří chytráci neustále opakují, že budoucnost předpovídat neumí. A pro místních "jedinců": číst, psát a počítat umím, ale nečekejte, že budu reagovat na vaše urážky, tak nízko prostě klesnout neumím.

1 0
možnosti
PK

ahaswer

5. 10. 2011 16:51
Re: Trošku z jiného soudku.

Nikdy nikoho neurážím a rád si podebatuju s každým, kdo debatovat chce a nechce jen prosadit svůj názor. Můžete mne navést linkem či jiným způsobem na informace ukazující na věštecké schopnosti pana Macha? Děkuji.

0 0
možnosti
B

bfmlpsvz

5. 10. 2011 15:41
Ovšem, když se

zveřejnilo, kdo si ty dluhopisy kupuje, tak jsou to zase jen milionáři a miliardáři. Ale jaké jsou podmínky pro prodej dluhopisů, to už Kalousek nepřizná. To musela osvětlit až ředitelka Next finace v TV Markéta Šichtařová, aby občané také poznali nevýhodnost nákupu dluhopisů. Kalousek chce výtěžkem pouze lepit další díry v rozpočtu, protože příliš mnoho miliard nateklo do černých děr, st.dluh se stále zvyšuje a už sám vidí, že ten stav, za který může především on, je neudržitelný,

1 0
možnosti
PK

ahaswer

5. 10. 2011 16:25
Re: Ovšem, když se

Rád bych Vám k tomu něco napsal, ale to nemá smysl. S něčím se prostě nedá bojovat a nejsou to jen větrné mlýny. Chcete-li plivat na vládu, poslužte si, já jí bránit nebudu, ale odborně se s napsaným nedá polemizovat. Jen v této diskusi bylo vše uvedené rozebráno a pokud taková většinově nesmyslná tvrzení chcete zde opakovat, máte prostor. :-/

0 0
možnosti
PK

ahaswer

5. 10. 2011 14:08
Milý J.K.,

dost jste mne pobavil a zlepšil mi náladu a proto se ještě dopustím jedné edukace. Obávám se, že opět nepadne na úrodnou půdu, stejně jako předchozí, ale budiž.

Pokud už potřebujete exhibovat, tak otevřete nějaké téma, ale ve svém příspěvku se nedopouštějte závěrů a ani příliš velkého hodnocení. Nastolte to jako úvahu a nechte na případných diskutérech, ať do toho vnesou případné odborné a poučené informace. Veďte s nimi debatu, ale jen do míry vlastních znalostí a pokud nebudou přiměřeně hluboké, tak se do zásadní polemiky moc nepouštějte. Jinak budete směšný jako tady. Pravda je, že zase tolik nepobavíte..... ;-D

0 0
možnosti
EJZ

EU je ZLO

5. 10. 2011 14:41
Re: Milý J.K.,

Ses trapnej

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

5. 10. 2011 12:40
jedno je jisté

někdo ten dluhopis v každém případě koupí.

A vy jste jedním z těch spoluobčanů, který bude v každém případě minimálně profitovat na tom, že nebude větší dluh ve státních financích tím, že se nebude brát půjčka za velké úroky v bankovních ústavech v zahraničí.

A jste jedním z těch, koho se týká budoucnost naší země, takže byste měl být rád, že se vláda snaží o to, aby byl v kase dostatek financí tímto způsobem a ne větším nasazováním sazeb přímých daní.

A bohužel jste jedním z těch, kteří nechápou, co je to ekonomika. Že v době růstu rozhazoval zubatej Bohouš penězma jak se dalo a netvořil rezervy na horší časy a ještě si jako ministr dovolil brát půjčky. Že v době stagnace průmyslu a propadu ekonomiky je potřeba šetřit, když nejsou vytvořeny rezervy, není kam sáhnout a ještě je potřeba platit úroky za půjčky, které zpískal někdo přede mnou, musí se volit kroky, které přivedou rozpočet do černých (kladných) čísel. Naučte se to, prosím.

0 0
možnosti
J4

J.K. 4

5. 10. 2011 12:48
Re: jedno je jisté

Vážený pane, v době růstu rozhazoval Bohouš společně s lidovcem Kalouskem. Přesně s tím lidovcem Kalouskem, který spolu se socany zvedl ruku pro podporu FVE a biopaliv, čímž nás zcela bez užitku připravil o více než 1 bilion Kč.

Obhajovat hluboké zadlužování státu v době, kdy státní výdaje jsou prokazatelně vynakládány neefektivně, je pitomost hodná snad pouze Kalouskova obdivovatele.

1 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

5. 10. 2011 11:52
Slovo závěrem.

Jediný kdo profituje na státních dluhopisech jsou různé firmy a jednotlivci, kteří s nimi obchodují. Vytvářejí pouze "bezpečný" instrument k obchodování a jediný kdo bude takovýto "produkt" obhajovat je jedinec, který  na "produktu" přímo participuje. A je jedno, jestli je to banka,investor nebo čistý daňový příjemce.

0 0
možnosti
K

kion333

5. 10. 2011 10:44
Karma

R^

2 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

5. 10. 2011 10:13
Úsměv.

Mít možnost dostat tenhle blog na bilboardy u silnic by byla paráda.

2 0
možnosti

jasisy

5. 10. 2011 9:55
ani já

jsem nepochipil přínos státních dluhopisů,už ze samé podstaty slova dluh...asi se se mizi sebou budeme zadlužovat.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

5. 10. 2011 10:05
Re: ani já

Státní dluhopis je naprosto standardní titul sloužící k financování toho příslušného státu a jeho činnosti. Tedy nikoliv vlády (pro ty, kteří pořád mluví o vládě), ale chodu státu. Státní dluhopis však není vydáván pouze v situaci deficitního rozpočtu.

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

5. 10. 2011 9:40
Heh

Ctu tady tak prispevky p. Kolare ... je to zrejme afektovany buran, ktery vubec nepochopil prinos statnich dluhopisu a pouze zde exhibuje ... bohuzel pro nej vystavuje na odiv svou nevodomost a pusobi celkove komicky. No nic, aspon jsem se po ranu pobavil.

0 0
možnosti
J4

J.K. 4

5. 10. 2011 9:56
Re: Heh

Nepíšete pravdu, přínos státních dluhopisů jsem pochopil, resp. pro koho jsou skutečně přínosné.

Stát není továrna, stát nevyrábí, ale spotřebovává. Pokud tedy stát někomu zaručí výhodu, může to udělat jen tak, že někomu jinému násilím sebere ještě víc (aby pokryl i režijní náklady). Na tomto trvám a klidně mě za to nazývejte buranem. Hezký den. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.