Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

2. 4. 2010 21:51
Mně vadí

Nevim jestli vadi nejvic zrovna me, ale vadi mi. Nevidim zadny duvod sponzorovat nehospodarnost teto tkzv. verejnopravni televize a radia. Klidne se bez nich obejdu.!!!!!!

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

3. 4. 2010 9:37
Re: Mně vadí

Proto nevolte ODS, neboť je v mnoha ohledech levicovější než Paroubkova oranžová banda. ;-€Rv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

2. 4. 2010 15:00
Nezávislá televize

;-D

To je relativní.platí ji každý at už zastánce jakékoliv politické strany.Přesto

politické pořady kde nejsou všechny politické strany......

nevidím důvod někoho sponzorovat na výrobě prodělečných a nevýdělečných dílek,koukat na dětské pořady kde se začíná objevovat tendence mít tam korektně každou menšinu v republice,nezávislé zpravodajství,které korektně řekne ,že boural policista(ikdyž byl mimo službu),vraždil ukrajinec,tuberu měl mongol,trávu pěstují vietnamci.....apod.Ale nikdy neřeknou kradl cikán,žloutenku měli cikáni......

To je nezávislé zpravodajství?Televizi prodat!

0 0
možnosti
E

eAA00

3. 4. 2010 7:39
Re: Nezávislá televize

R^R^R^

0 0
možnosti
M

mmacek+

2. 4. 2010 11:45
Není to dobrý pocit připlácet na propagandu v TV

, která je placena i z příspěvků občanů s jiným politickým názorem. Zpravodajské a politické pořady by z poplatků koncesionářů neměly být hrazeny, nýbrž by měly být převedeny na chozrasčot.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

2. 4. 2010 10:55
pár měsíců televizi nemám

ale tak nějak pamatuju, že mi dělalo potíže rozlišit, co je veřejnoprávní a co komerční. Vím, že se liší omezením reklamy - není to trochu málo za ty prachy? 

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

2. 4. 2010 9:56
Nepotřebujeme státní ČT1, ČT 2, ČT 24 a ČT Sport

Jedině ČT 2 snad může hájit (nejsem jist, jestli je schopna ho i obhájit) právo na existenci jako "veřejno právní médium".

Takže správné řešení je zrušit financování ČT1, ČT24 a  ČTsport prostřednictvím státu a kanály prodat ve veřejné dražbě.

Stejně postupovat v případě rozhlasu.

O tom, jak financovat zbylé veřejnoprávní kanály můžeme potom veřejně diskutovat. Náklady můžou být maximálně 10% těch současných, takže bych se osobně přikláněl k přímé platbě přes státní rozpočet.

Pokud by sezrušila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání a například zbytečný a zbytnělý Statistický úřad zredukoval na 20% tak by se mohl zrušit jak poplatek, tak i snížit daně.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

2. 4. 2010 10:30
Re: Nepotřebujeme státní ČT1, ČT 2, ČT 24 a ČT Sport

přesně- také nechápu, že VP médium má 4 kanály včetně sportovního. navíc díky pořadům OVM, který si zve jen zástupce předem určených stran a celočtyřročně se tak podílí na masáži občanů a vymývání mozků voličů které strany stojí zato volit, dávno ČT přestala být politicky neutrální a defacto permanentně porušuje zákon o veřejnoprávní TV . Ta půlhodina "Politického spektra" v naprosto nevhodném vysílacím čase je jen úlitba, aby ta tendenčnost ČT nebyla tak okatá a aby mohli představitelé hlásat, jak dávají prostor malým stranám.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

2. 4. 2010 9:46
Řekl bych,že jste autore špatně počítal

8 mld děleno poplatkem cca 150 kč ..... to by muselo platit 53 333 333,3  subjektů . Nevím jestli pro TV v hospodách apod nejsou v jiné výši, ale na částku 8 mld se v ČR podle počtu obyvatel, domácností - prostě subjektů , kterých se poplatky týkají , nedostanete ani náhodou . Jedině, že by vaše matematické schopnosti byly na úrovni Bohuslava Sobotky.

0 0
možnosti
MK

hopajda

2. 4. 2010 10:01
Re: Řekl bych,že jste autore špatně počítal

Mno jak píše autor, ČT na poplatcích dostane kolem 6mld (neni uvedeno kolik se vybralo, možná se mrknout ještě na rozhlas) což jsem četl i na strankách rady ČT při schválení rozpočtu. Ale zda ten rozpočet Dělal Sobotka netuším. Ale vaše matematické schopnosti jsou určitě lepší.:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 4. 2010 9:28
prosté třetí řešení tu chybí

Neboli, co kdyby se koncesionářské poplatky zrušily a ČT nedostala od státu nic.  Tedy, celkově nic. Veřejnoprávní zájem je mlhavý pojem, pokud by měl stát či některé  jeho složky zájem o vysílání určitých pořadů, třeba pro podporu určitých menšin, pro předvolební šoty, a podobně, nechť si je objedná a z rozpočtu příslušného ministerstva zaplatí...A taky při projednávání  rozpočtu zdůvodní...O to tu jde. Jestli řekneme, veřejnoprávní televize bude státní, je to mandatorní výdaj sedm miliard, nedá se s tím hnout.  Jestli  bude mít ministertvo kulury danej rozpočet a bude se rozhodovat, jestli má dát sto milionů na opravu Národního divadla, a nebo na zaplacení vysílání dokumentu o významu pravicových politiků  pro náš stát na komerční televizi, třeba se zamyslí...

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

2. 4. 2010 9:27
Ja bych naopak na formu koncesionarskych poplatku prevedl..

..vsechny dane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.