Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xs123

9. 8. 2010 11:10
Nejsi ty takovej ten starej mladej?

Příspěvek jako od zapšklého páprdy. někdo je dredař, někdo ne, a našim VŠ by pomohlo, kdyby se staly pobočkami renomovaných zahraničních univerzit.

0 0
možnosti
J3

J.K. 3

9. 8. 2010 12:21
Re: Nejsi ty takovej ten starej mladej?

Věřte, že kdyby měl na hlavě ručník, napsal bych "s ručníkem na hlavě".

0 0
možnosti
DB

/dev/null

9. 8. 2010 11:09
Změny...

Myslím že za touhou měnit tyto hranice je jen populizmus ODS, která v těchto skupinách lidí čichá voliče. Dát možnost získat řidičský průkaz od 16ti let není tak jednoduché, protože plná trestní odpovědnost je až od 18ti. Do té doby jsi lidé souzení jako mladiství, a nemůžou mít tedy stejná práva, pokud nemají stejné povinosti jako ostatní. Proto by třeba mohli mít nějaký průkaz na zkoušku, ale třeba jen 2 body na jeho ztrátu. Tyto body by měly naopak přibývat pomaleji i po osmnáctém roce..třeba rychlostí 2 za rok, nebo podle najetých kilometrů bez nehody ve vlastním autě.

Stejně tak jsem proti jednoduchému snížení hranice, od které je možné volit. Volební právo je výsada těch, kteří systému něčím přispěli, aby si ho mohli změnit ke svému prospěchu. Středoškolák nemá žádné morální právo požadovat takovou změnu. Slyšel jsem dokonce rozumné názory, že volební právo by měli mít jedině "maximální" občané - to znamená ti, kteří mají rodinu a děti

0 0
možnosti
DB

/dev/null

9. 8. 2010 11:13
Re: Změny...

a přitom odvedli více na daních, než kolik od státu získali. Bylo by to pro rozvoj společnosti mnohem lepší, než populistické volební právo od šestnácti. Znám mnoho lidí tohoto věku, a většinu z nich politika nezajímá, politiky považují za zkorumpované blby a volit nechodějí, ani když jim je 18...maximálně dělnickou nebo pirátskou stranu.

A zvednutí limitu pro studenta. Tak s tím souhlasím, pokud se totiž bude platit školné, tak výhoda toho, že budete studen je oproti tomu zanedbatelná. Budete mít levnější jízdenky, možnost bydlet na koleji, ale v tom věku by to bylo stejně trapné, a úlevy na daních. Pokud takový člověk ale bude ještě pracovat, proč mu tu úlevu nedat.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

9. 8. 2010 11:02
Je zajímavé

kolika lidem leží studenti v žaludku a kolik lidí v nich vidí nemakačenka, jejichž jediným důvodem ke studiu je snaha vyhnout se práci.

Schvaluji, že doba podpory VŠ studentů v podobě různých výhod je omezená, nevidím ale žádný důvod pro její ohraničení věkem 26 let. Osobně se domnívám, že student by měl mít na podobné výhody právo cca 6-7 let (podle typu školy), ovšem bez omezení věku. Proč např. člověk, který šel po maturitě pracovat a ve 30 se rozhodl studovat VŠ, právo na studentské výhody nemá, když v minulosti nikdy žádné nečerpal?

0 0
možnosti
JK

Josef Kolář

14. 8. 2010 23:43
Re: Je zajímavé

Tento systém bude prý brzy zaveden, ale i když se tím vyřeší nespravedlnost pro skupinu studující VŠ v pozdějším věku, stále ten systém bude nespravedlivý pro ty, co VŠ nebudou studovat nikdy. Ti to pak jenom platí. Takže řešení je prosté a spravedlivé pro všechny: Zrušit všechny tyto podpory.

0 0
možnosti
U

Usakami

9. 8. 2010 10:30
...

S tím prvním bodem souhlasím zcela, ovšem ten druhý, to je jen sugestivně laděno. V USA smí řídit auto v 16 letech. Je to kvůli tomu, že chtějí politici vybrat více peněz? Myslím že ne.

A pak ta pirátská strana. Co proti ní máte? Četl jste jejich volební program? To není žádná nebezpečná extrémistická strana. A pokud vám jde o autorská práva, tak po těch oni šlapat nechtějí, jim vadí spíše ti producenti, než samotní autoři, kteří nevím jestli to víte, ale mají maximálně 30% z celkového zisku. To přijde vtipné mě. Něco vytvoříte a potom za výnosy z toho dostanete necelou třetinu. To jen ten název strany je takový odstrašující. --- http://www.ceskapiratskastrana.cz/pages/ceska-piratska-strana/volebni-program.php

0 0
možnosti
J3

J.K. 3

9. 8. 2010 10:34
Re: ...

Věřte, že já proti nim nemám nic. ;-)

0 0
možnosti
L

lartem-lerak

9. 8. 2010 10:28
hranice 26 let je nesmysl

0 0
možnosti
L

lartem-lerak

9. 8. 2010 10:29
Re: hranice 26 let je nesmysl

když je maximální počet studovaných let a školné:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 8. 2010 9:59
studentské úlevy na dani

z jakého příjmu?? Studenti mají studovat, ono i toje pro mnohé záhul. Budiž ,naši papaláši už navrhli že si budou platit školné a že si těch 20 000 ročně můžou vydělat třeba v létě na jahodách, či co. Nebo to splácet po škole .Což ale když se uvolní hranice 26 let, může dopadnout bledě , každej si bude študovat až do důchodu, bance to splatí až z důchodu.

Ale představa že studenti budou makat 8 hodin denně, celej měsíc aby měli aspoň průměrnej plat a nějaká úleva na dani ar stovek měla smysl.....;-D

0 0
možnosti
J3

J.K. 3

9. 8. 2010 10:14
Re: studentské úlevy na dani

"Studenti mají studovat" - Kdo se drží tohoto hesla, po škole obvykle zjistí, že ho nikde nechtějí. Dají přednost tomu, kdo sice nemá červený diplom, ale umí se k práci postavit čelem. Studium na VŠ se zejména na některých oborech hodně odchyluje od praxe.

0 0
možnosti
S

slibotechna

9. 8. 2010 9:33
Volební právo od 16 let je nesmysl

podle mého by bylo lepší naopak zvednout na 21 let!

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.