Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Pája Hav

18. 6. 2010 6:02
Něco není v pořádku....

... Může mi nějaký nezávislý odborník vysvětlit srozumitelně. ? Proč ČEZ/ko má vyhodit v roce 2012 miliardy korun, potažmo euro,do  další betonové nadnárodní Rusko-Americké lobby ? V rámci rozšíření kapacity  Temelína ? Na základě objektivních, každému dostupných, informací lze konstatovat. Poté,co ta lobby v Temelíně bude dokončena a spustěna.Tak budem stoprocentní mistři,co chtějí šetřit státní pokladnu na jednu stranu.A druhou stranou nesmyslně ze státní pokladny financema hýří, pod tlakem ČEZkých hovězích hlav.A jako vždy, páni Kalousek a spol s.r.o.,se sprostě do očí poté vysmějou.Všem lidem co na to doplatí, cituji slovy : "Lidé, vždyť jste nás volili.Takhle jste to chtěli,abychom šetřili".Snad už se konečně probudí všichni ti páni nezávislí odborníciJelikož realita energie z atomu  je taková,že už je 21.století ,nastal  čas fúze.

0 0
možnosti
JK

J. K.

18. 6. 2010 11:48
Re: Něco není v pořádku....

Realita je taková, že levněji a ekologičtěji dnes energii neumíme získat jinak než z jádra. Je proto irelevantní, kolik nové bloky budou stát, jelikož je to velmi výhodná investice. Za různé dotované hračky typu FVE či příměsí do paliva vyhodíme stejný objem peněz, ale užitek z toho není žádný.

0 0
možnosti
B

bakules

8. 3. 2010 7:32
diskuse je odborná a úplně v pořádku

mě ale stačí už jen fakt že nějaká skupina lidí má zajistěné lukrativní podnikání na úkor všech at souhlasí či nikoliv.Nemyslím že nás vedou lidé o tolik chytřejší, že mohou rozhodovat co je a nebo neni špatné.

0 0
možnosti
JL

yjy

7. 3. 2010 23:14
Ekoteroristi

Doufám, že po lhaní a lobování za svoje kšefty se "zelenou energií" je už nikdo nikdy nenechá do ničeho mluvit. Jejich činnost na světě stojí miliardy a miliardy zbytečně pro......ných peněz. Kolik lidí by za jejich kšefty mohla jíst, učit se, léčit se.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

5. 3. 2010 16:29
Obecně máte pravdu, ale je třeba upřesnit...

Dobrý den, jen pár poznámek k Vašemu textu.

1) Naprostá pravda, že se jedná o antiekologické počínání a kromě toho ale se ještě jedná i o obrovský tunel na naše (daňových poplatníků) peníze!

2) Fotovoltaika = totiž další megatunel v našich krátkých polistopad. dějinách.

3) Tento tunel ale nemá na svědomí Evropa, nýbrž naši zločinní poslanci a zlobovaná vládn. garnitura - naše! Taková výkupní cena za fotoel. není nikde na světě. A u nás je garantována na 20 let!  20let budeme solit cizím i našim výkukům, kteří jen využili tohoto legislativního útoku na naše peníze. A jsem přesvědčen, že se jednalo opět o záměr - stejně jako u topných olejů či kampeliček!

4) A nyní ty nepřesnosti: Jak už jsem uvedl, nemůže za to EU, jak tvrdíte - ty nesmyslné a loupežné ceny jsou věcí našich zákonodárců a nikoho jiného. Ta druhá nepřesnost - při pár procentech nestabil. výroby se nic neděje, naopak, ty studené rezervy v podobě tepých záloh uhelných bloků, musí mít právě jaderné bloky.  Přeji hezký den.

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

6. 3. 2010 9:01
Re: Obecně máte pravdu, ale je třeba upřesnit...

Při pár procentech nestabilní výroby se nic neděje? Kde jste na to přišel? Těch "pár procent" bohatě stačí na kolaps celé distribuční soustavy! Dnes už není daleko od toho, aby padla třeba čtvrtina Evropy. V případě JE je situace snazší, neboť na rozdíl od rozmarů počasí je to záležitost, která se dá plánovat. Nestabilní zdroje nás stojí ještě další peníze na burze, neboť dispečer musí sáhnout k rychle startujícím zálohám a jejich provozovatelé si to samozřejmě nechají dobře zaplatit.

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 002

2. 3. 2010 3:23
PŘESNĚ - karma

R^

0 0
možnosti
J

jeliman

2. 3. 2010 0:17
Autor se hluboce mýlí, pokud jde o vývoj. Ten jde mimo

píseček ČR i EU a s energetickou politikou státu nemá nic společného. S tím ostatním by se dalo v principu souhlasit.

0 0
možnosti
LP

Léčitel pitomců

3. 3. 2010 20:56
Re: Autor se hluboce mýlí, pokud jde o vývoj. Ten jde mimo

Bez dotací, které zajistila EU a ČR, by nebyl odbyt jinak zcela neekonomických fotovoltaických panelů, ať už se vyrábí kdekoliv.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 3. 2010 22:51
Jen mně vysvětlete jedno

Proč vám vadí několik desítek (možná stovka) hektarů půdy, kterou zabraly panely. Na níž tedy nejde nic pěstovat. Nejprve by vám snad měly vadit dotace na tisíce hektarů jen proto, že zůstanou ležet ladem. Na nich taky nelze nic pěstovat.

PS: To nemá být spor o solární elektřinu. Jen ta vaše logika mě zcela vážně zajímá.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

2. 3. 2010 0:38
Re: Jen mně vysvětlete jedno

Vase logika je jeste zajimavejsi. Proc nevytknete autorovi rovnou, ze jej nezajimaji rozslapane zvykacky na chodniku? Ty by mu prece taky mely vadit - co na tom, ze pise o slunecnich elektrarnach? 

0 0
možnosti
M

Michaell

1. 3. 2010 21:18
Jak nákladná bude recyklace

Investice do fotovoltaických panelů má návratnost za 8 až 10 let.Stát garantuje výkupní cenu 12 Kč/Kw na 20 roků. Za tyto peníze, nemá smysl tuto vyrobenou energie používat pro svoji potřebu,ale prodat státu. To může někdo vidět, jako dobrou investici. Ale životnost těchto fotovoltaických panelů je asi 15 let i když výrobci nějaký ten rok přidávají. Jak,kde a kdo bude platit za likvidaci těchto panelů? Bude to stát,nebo ten co dotacemi na tom vydělal?

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

1. 3. 2010 22:11
Re: Jak nákladná bude recyklace

Ta navratnost plati za podminky garantovanych vykupnich cen, jinak by se to (za soucastnych cen) nevyplatilo.

0 0
možnosti
ZJ

annalucie

1. 3. 2010 20:30
...je to podobné...

dotování a povinnému dodávání do benzinu a nafty biopalivem ...na polích se pěstuje kukuřice ne jako krmivo,ale jako palivo,které samo o sobě spotřebuje mnoho energie na vypěstování a okupuje pole,které tak musí vzniknout navíc na úkor "panenské" přírody...

0 0
možnosti
B

bady.q

1. 3. 2010 20:11
jediná.......

Jediná ekologická energie je z jádra. Může mi některý  člen strany Zelených  vysvětlit proč jsou proti ní? Černobil jako důvod neberu.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

2. 3. 2010 8:20
Re: jediná.......

Má to háček - víte, jak likvidovat vyhořelé jaderné palivo? Je to ten nejhorší odpad, jaký v současnosti existuje. A Černobyl? Největší jaderná katastrofa, proti níž jsou všechny doposud shozené atomovky úplné nic.

Problém našich JE je v tom, že jsou obrovské a založené na ruské technologii, která není zcela bezpečná, resp. vyžaduje složitý a nákladný regulační a zabezpečovací systém. V zahraničí se staví spíše větší počet menších JE na jiném principu, což je z hlediska strategického lepší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3977x
Odpad třídím, televizor nevlastním, zelené nevolím.