Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)......Mně se Váš článek líbí! Zase mi to trochu rozšířilo obzory vědění! R^R^R^

0 0
možnosti

J84a15n 54P64a93v21l90í82k

3. 11. 2019 19:42

Poznámka K.Schwarzenberga o řádu Marie Terezie je zcela marginální na rozdíl od sdělení, které K.S. (správně a kultivovaně česky - pro ty, kteří mají pochybnosti o jazykovém vybavení K.S.) vyjádřil na FB. To sdělení se týkalo nesmyslné argumentace M.Zemana ve věci neudělení generálské hodnosti šéfovi BIS M.Koudelkovi, kdy národu sdělil, že BIS by se neměla honit za fiktivními agenty (myšleno ruskými a čínskými), ale měla by se zabývat obchodní kriminalitou, což, jak na rozdíl pana prezidenta víme, nemá BIS v popisu práce. Pochopil bych, kdyby taková bota prezidenta republiky pana blogera inspirovala k napsání blogu, jak to vlastně s tou BISkou je. Nicméně pan bloger sedl a opsal z wiki informace o jednom vojenském řádu, kde rovněž cituje: "...aus eigener Initiative...", což znamená - z vlastní iniciativy, a to lze také interpretovat jako čin provedený bez rozkazu nebo i proti rozkazu.

1 1
možnosti

Takže 1. sdělil jsem, že mě politické konotace sdělení nezajímají a neřeším je, je to výsostné území pana KS, nechápu, proč to tedy otvíráte, řešte to přímo na FB pana KS 3. nechápu, proč do toho motáte současného prezidenta 3. německý text není opsán z wiki, kam vedly Vaše kroky, ale je to oficiální text Statutů Řádu 4. překlad také není z Wiki, ale je z referenční publikace Koláčný, Řády a vyznamenání Habsburské monarchie a je obecně uznávaný, viz prameny 5. Vaše interpretace textu jde proti smyslu Statutů Řádu, což jsem vysvětlil 6. z wiki své blogy nikdy neopisuji, to byste mě poněkud urazil - naopak se moje blogy někdy promítají do změn ve wiki (viz blog o Karlu Lamačovi)

2 0
možnosti

Obávám se, že výroky pana Schwarzenberga, za tak podrobné zkoumání nestojí. Dnes je z něj už jen politikář.

4 4
možnosti

To za prvé a za druhé lze mít i vážné pochybnosti o jeho znalosti jazyka českého, či snad německého? neb celý ten jeho výrok zavání nepochopením merita věci

1 0
možnosti
  • Počet článků 287
  • Celková karma 17,13
  • Průměrná čtenost 915x
Vážení čtenáři, děkuji, že jste navštívili mé články. Přináším méně známé nebo i zapomenuté příběhy zejména z našich dějin. Vždy však podložené prameny a literaturou. Jsem také autorem historické publikace V lesku erbů. 

Seznam rubrik