Zde zjistíte, jak vaše obec reguluje hazard

Na speciálně vytvořené mapě si můžete vyhledat svou obec a zjistit, jak je zde hazard regulován.


Projekt MapyHazardu.cz zaujal jak média, tak odborníky - byl nominován na Projekt roku v soutěži Křišťálová lupa v roce 2011.

Aktuálně je na Mapách hazardu evidováno 3039 heren v 95 obcích České republiky. Za celým tímto projektem stojí občanské sdružení Brnění, které se problematice regulace hazardu v České republice dlouhodobě věnuje.

Vedle Mapy hazardu existuje také Mapa obecních vyhlášek. Vznikla zejména proto, že Ministerstvo financí nerespektuje vyhlášky obcí, které si přejí hazard regulovat. Na mapě si tak můžete zjistit, zda má Vaše obec vyhlášku a co reguluje.

Mezi další aktivity občanského sdružení Brnění patří: vydání manuálu Jak ve Vaší obci regulovat hazard (podrobně popisuje co musí obec udělat proto, aby se zbavila hazardu) - tento materiál byl rozeslán na všechny obce v České republice.

Také poskytuje poradentství jak se zbavit hazardu, komunikuje s mnoha radnicemi a aktivními občany napříč republikou. Dále se věnuje medializaci problému a specializuje se hlavně na regulaci hazardu v Brně.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Dále čtěte:

Hospodaření státu bude průhlednější

Odkryjte už konečně karty, ministře Chalupo

Pospíšil versus Dientsbier - Kdo neříkal pravdu v Otázkách VM?

Autor: D K | čtvrtek 5.7.2012 16:11 | karma článku: 7,87 | přečteno: 979x