Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Naopak. Pokud chcete zmanipulovaným průzkumem ovlivnit výsledek při 2 kandidátech, je třeba publikovat, že váš oponent vede, a to výrazně, avšak nikoliv beznadějně.

Pak vás určitě přijdou vaši podpořit vaši voliči, zatímco mnozí voliči oponenta zůstanou doma.

2 0
možnosti
FD

A teď ještě tu o červené Karkulce !  Kdyby vycházely průzkumy naopak, jistě by se autor pomocí krkolomných konstrukcí nesnažil vysvětlit, že jsou špatné !  ;-)

2 0
možnosti
DK

D 24K

19. 1. 2013 21:19

Zde Vám musím oponovat. Autor článku (a také mnoha jiných) pravidelně upozorňuje a kritizuje předvolební průzkumy a to zejména jejich interpretaci médii. Namátkou jen z poslední doby http://kohovoliteu.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=315887 . Z nedávné historie k průzkumům před krajskými volbami velmi kritický článek zde http://kohovoliteu.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=286264 .

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že už je v podstatě rozhodnuto. Nerozhodnutých voličů je málo, oba tábory jsou silně vyhraněné, přetáhnout někoho z jedné strany na druhou je vyloučený. Zemanovci jsou tady v diskusí daleko víc slyšet, ale je to jen pár jednotlivců, trochu afektovaných a melou pořád dokola to samý:

1) kníže neumí česku (umí, jen špatně artikuluje, německej akcent nemá),

2) zvýšil nám DPH (podívejte se, o kolik chtěla zvyšovat DPH Zemanova SPOZ),

3) chce vracet majetky sudeťákům (lež, nikdy nic takovýho neřekl),

4) Beneše považuje za válečnýho zločince (ve skutečnosti řekl, že zločiny páchané při odsunu, pokud by byly spáchány dnes, by řešil haagský tribunál)

5) jeho žena neumí česky (Charlotta Garrigue Masaryková taky neuměla), 6) jeho tchán byl nacista (jeho otec zase velmi aktivní antinacista) V rozhodujících chvílích Češi nakonec většinou volili rozumně, proti populistům a lhářům (viz Paroubek). Tentokrát to bude stejný.

7 1
možnosti
RJ

Nerozhodnutých voliču je dost, protože tento výsledek 1. kola málokdo čekal a tak nepromýšlel svou volbu.

Proti Schwarzenbergovi lze najít mnoho dalších argumentů

6) je to přinejmenším stejný zloděj, jako Zeman (mnoho si nahrabal při resititucích a privatizaci, a to nejen pro svoje kamarády, ale i pro sebe). Zeman nemá majetek prakticky žádný.

7) ve svých rozhodnutích (rozlišujte činy od slov!) se chová výrazně protičesky a proti lidským právům, apod. (bez výhrad podepsal základnu USA v ČR, smlouvu ACTA, byl proti zákazu zbraní s ochuzeným uranem)

8) jeho rétorika je v rozporu s činy (např. úspěšně budí zdání, že má zájem o chudé, avšak je 1. místopředseda vlády, která dělá kroky opačné, dělá jakoby byl proti korupci, ale jeho strana TOP09 vypadá, tak jak vypadá)

1 1
možnosti
Foto

Nebraů bych to fatálně ; agentury pro vytváření veřejného mínění nám prostě sdělily preference pro tento den. Ty průzkumy jsou prakticky již dnes připraveny na celý příští týden, lidé z Karlova týmu je budou uvolňovat postupně tak, aby se Zemanova podpora zmenšovala a Karlova rostla. Tak někdy ve čtvrtek se preference vyrovnají, přičemž trend bude jasně hovořit pro Karla.

3 2
možnosti
RH

Myslím, že preference pripisované Schwarzenbergovi nelze vysvětlit žádným výkyvem nebo chybou, bylo to úplně vedle..

1 1
možnosti
ZS

Samozřejmě, otázka je jen, jestli to byla chyba úmyslná nebo neúmyslná. U něhoho můžou záměrně nízké preference způsobit to, že dostane méně hlasů, aby "nepropadly", u jiného vyburcovat jeho potenciální voliče, aby šli k volbám, což byl podle mě případ KS. Agentury, které výsledky průzkumů zveřejňují jsou soukromými firmami, kterým jde samozřejmě o zisk.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1170x
Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Seznam rubrik