Tereza Bernardová, která jako lídryně vystřídala Jiřího Paroubka

Tereza Bernardová je lídryní strany Národní socialisté – Levice 21. století (NS-LEV21) v následujících volbách do Poslanecké sněmovny. Jako místopředsedkyně strany zaujala toto místo po Jiřím Paroubkovi, který se rozhodl v říjnových volbách nekandidovat, avšak stranu jako předseda i nadále podporuje.

Po sérii článků o volebních programech jsme pro Vás připravili sérii článků o kandidujících lídrech jednotlivých politických stran a hnutí. Dnes se podíváme na Terezu Bernardovou z NS-LEV21. Již jsme Vám přinesli články o Ondřeji Liškovi (SZ)Tomáši Vandasovi (DSSS)Miroslavě Němcové (ODS)Petru Machovi (SSO)Tomio Okamurovi (ÚSVIT)Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD)Janě Bobošíkové (HLAVU VZHŮRU)Vojtěchu Filipovi (KSČM)Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL)Ivanu Bartošovi (PIRÁTI) a Karlu Schwarzenbergovi (TOP09).

Narodila se roku 1982 v Praze. Vystudovala Střední podnikatelskou školu a poté Vysokou školu finanční a správní, kde získala bakalářský titul. Pracovní zkušenosti získala jako manažerka hotelu v Itálii. Poté se věnovala řízení cateringové firmy, kterou dodnes vlastní. V současnosti je vedoucí reprezentantkou německého pojišťovacího koncernu v ČR. Osobně se zabývá pojištěním pro zaměstnance ve veřejném sektoru.

První politické zkušenosti získala v letech 2000-2011, kdy byla členkou ČSSD. Po založení NS-LEV21 Jiřím Paroubkem přešla do této nové strany. Předsedou Paroubkem byla poté jmenována její místopředsedkyní a zastává také pozici stínové ministryně práce a sociálních věcí, v rámci které například důrazně kritizuje tzv. důchodovou reformu.

V roce 2013 se stala volební lídryní národních socialistů potom, co se předseda Jiří Paroubek rozhodl v těchto volbách nekandidovat (více o tom, proč se Jiří Paroubek rozhodl nekandidovat např. zde). Ucházet se o hlasy voličů bude jako jednička kandidátky v Praze.

Autor: Vojtěch Novotný

Zdroje: nslev21.czvasevec.cz

Nevíte koho volit? Zjistěte, která politická strana je nejbližší Vašim názorům pomocí naší Volební kalkulačky (viz níže). Rozšířená verze je k dispozici po kliknutí na odkaz.

Fungující Volební kalkulačku si můžete snadno vložit do svého webu nebo do blogového článku, podobně jako zde. Je to stejně jednoduché, jako vložit video z YouTube. Stačí do html editoru (tlačítko "HTML" v editoru blogu) zkopírovat tento kód:

Více o volebních kalkulačkách u nás i ve světě si můžete přečíst na Wikipedii.

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:


 

Přidat příspěvek by KohoVolit.eu.

Autor: D K | úterý 22.10.2013 16:31 | karma článku: 7,03 | přečteno: 889x