Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bajanda

16. 5. 2012 19:21
vůbec jim nezávidím

nejsem politik jen obyčejný člověk ale pokud se některý z nich dostane k soudu tak nemá šanci vůbec v ničem,vlastní zkušenost se soudy v tomto státě je katastrofální,a likvidační

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 5. 2012 17:10
a nejhorší je, že mají pravdu

Není pravda, že "naši zástupci mohou nadále beztrestně konat to,za co by každý jiný občan v tomto státě byl souzen.".Pouze že dotyčný může být policií stíhán až po tom co dá souhlas parlament -a nebo tedy ten souhlas dát odmítne.(pokud by měl být stíhán dejme tomu pro politické projevy).Pak by skutečně bylo špatně kdyby si prostě policie počkala až dotyčnému skončí mandát a pak ho za totéž stíhala.Taková imunita by  neměla smysl. Co je smutnější,byla by to hlavně negace rozhodnutí parlamentu v této věci.Něco tak absurdního,jako požadovat, aby s koncem volebního období parlamentu skončila i platnost všech nařízení i zákonů, které odhlasoval.

Co je na tom špatné-inu jen ta maličkost, že by poslanci v něm by měli hlasovat  v duchu Ústavy "podle svého nejlepšího vědomí  svědomí".Tudíž, kdo je skutečně vinen, měl by ho parlament vždy policii vydat. 

Ta chyba že se tak neděje, je ale systémová a týká se celkového chování parlamentu,postaveného na nedemokratických partajních principech.

0 0
možnosti
H

huggo1

16. 5. 2012 17:47
Re: a nejhorší je, že mají pravdu

A jak je to s imunitou v ostatních státech Evropy? Pochybuji, že jako u nás. Myslím, že jsme celkem rarita. bohužel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1170x
Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Seznam rubrik