Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dost mě překvapilo, že se zpětně seznamy odevzdaných voličských průkazů nekontrolují. To je celkem diletantský přístup. :-/

6 1
možnosti
Foto

Mně zase, že to nemá ochranný prvky :-(

1 0
možnosti
PJ

Měl bych řešení, ale je to dost sci-fi.

První předpoklad - VŠICHNI voliči mají novou občanku s elektronickým čipem.

Druhý předpoklad - VŠECHNA volební místa jsou propojena ON-LINE na centrální registr obyvatel/voličů/statistický úřad.

Třetí předpoklad - ve VŠECH volebních místech jsou volební terminály, schopné číst čip na občance a schopné čitelně zobrazit nabídku kandidátů a přijmout hlasování voliče (tlačítka či dotyková obrazovka).

Čtvrtý předpoklad - po odhlasování označit v databázi voliče tak, aby už nemohl hlasovat u jiného terminálu a samozřejmě odeslat jeho hlasování do centra ke zpracování.

Pátý předpoklad - možnost náhradního ověřování, hlasování a následné zablokování pro lidi, co místo s občankou přijdou s cestovním pasem. Šestý předpoklad - existence přenosné verze terminálu pro umožnění hlasování lidem travale nepohyblivým nebo momentálně upoutaným na lůžko. Sedmý předpoklad - existence výše zmíněné techniky či náhradních způsobů i v místech v cizině, kde našinci mimo ČR běžně chodí k volbám. Nebyly by zapotřebí žádné voličské průkazy, žádné členění na okrsky (tedy ne na třídění voličstva, ale vlastně jen pro statistiku výsledků), člověk by mohl odhlasovat v podstatě kdekoli, kde se zrovna v době voleb vyskytuje. Ještě větší sci-fi by bylo, kdyby se uvažovala možnost odvolit odkudkoli "po internetu", tedy z domova, z práce, ze školy, z knihovny... opět v návaznosti na čip v občance.

1 0
možnosti

Terminály jsou super nápad, a když vezmu v úvahu, jak obrovský by za nimi mohl být tunel, tak to určitě někdo nahoře podpoří. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Doufejme, že příznivci Karla Schwarzenberga v médiích, kteří se těmito věcmi evidentně zabývají, nepodlehnou pokušení !

3 0
možnosti
IF

Myslím, že pokušení bude z obou stran a předpokládám také, že kandidát, který prohraje, na základě tohoto ty volby zpochybní. Jak píšu jinde - ještě bude srandy kopec ;-D

1 0
možnosti
RK

Řekl bych že normálního člověka to nenapadne a kandidáti (kor prezidentští) si to snad nedovolí. I když bylo by zajímavé kdyby některého ukazovali jak hází lístek na deseti místech.

1 0
možnosti
ZK

Z59d77e56n84a 51K27o28č13í

26. 1. 2013 8:32

Já jsem za komunistů mohla jezdit ven. Vždy jsem si to naplánovala abych nemusela volit komouše. Vzala jsem si volební průkaz a jela. Nikdy jsem nevolila a nikdy nikdo na nic nepřišel. ;-)

1 0
možnosti

Článek se mi nelíbí,

protože jste to prozradili

a příště už nevyhraju!

senátor;-D!!

2 0
možnosti
RS

Přečetl jsem si instrukce pro okrskové volební komise pro volby v druhém kole a je možné konstatovat, že klidně může někdo na dokonalé kopie voličského průkazu hlasovat v různých okrscích víckrát a nemusí to nikdo zjistit. Odebrané voličské průklazy se sice uschovávají, ale pokud nikdo nevznese protest, nebude to nikdo kontrolovat. Volební komise nemají k tomu žádné instrukce. :-/

2 0
možnosti
JS

J62a19n 31S28l72a83n15i73n57a

25. 1. 2013 20:50

K tomu výpočtu: copak lze v senátních volbách volit na voličský průkaz?

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JS

Daleko větším problémem je rozsáhlý mediální psychologický nátlak na voliče, aby volili Schwarzenberga.

7 1
možnosti
IF

Přesně tak! Když už i JÁ jsem se naštval natolik, že jsem o tom dnes i napsal článek ;-€

3 1
možnosti
MN

Klídek, ten příklad uvedený v článku nebude reálně fungovat. Volební účast není v globále 9,5% a v Přerově zase není taková sranda obejít ve více lidech 100 volebních místností.

0 0
možnosti
DK

D 52K

25. 1. 2013 21:49

Ano, při současných volbách s relativně velkou účastí to nejspíš nebude tak velký problém (přestože se právě tento problém může stát předmětem protestu neúspěšného prezidentského kandidáta). Jde zde především o to, aby se při přípravě zákona - volebního kodexu - postupovalo tak, aby se již nic takového nemohlo při příštích volbách opakovat. Současná podoba návrhu volebního kodexu bohužel nic takového neupravuje. Doufáme ovšem, že současná debata to pomůže změnit.

1 0
možnosti
Foto

A pak že nejdou zmanipulovat volby pomocí volebních lístků... No, zda je to pravda, tak je to masakr...

3 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1168x
Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Seznam rubrik