Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petr.n_22

17. 1. 2012 19:33
Jeden drobný, ale podstatný detail.

Nechci to obhajovat, ale v US by k zakázání/blokaci webu byl nutný příkaz od soudu.

Ovšem v EU se několikrát snažili na blokaci/odpojování bez soudu. Což je podstatně lépe a masověji zneužitelné.

1 0
možnosti
U

Ulator

17. 1. 2012 18:17
At si klidne stavkuji

Internet je uz tak smetiste, kde jedna informace popira druhou, takze snad to prispeje k urcite znalostni gramatice, kdy lide nebudou spolehat na internet, ale zacnou studovat a overovat si informace ;)

0 0
možnosti
KG

Kamil Gregor

17. 1. 2012 20:31
Re: At si klidne stavkuji

Ne, nepřispěje. Kdyby byly tyto zákony zneužity (z čehož mají všichni strach), neznamenalo by to, že by byly cenzurovány nepravdivé nebo nekvalitní informace, ale informace, které se nehodí politické elitě, která je právě u moci.

3 0
možnosti

racek007

17. 1. 2012 17:37
Je to zase opakování historie

Jen se tomu nasadí moderní kabát. Zatím co komunisti cenzurovali samizdat, dnes chtějí cenzurovat internet, který je v podstatě nástrojem, kde si každý může publikovat a šířit svoje myšlenky. Jistá míra cenzury, která hlídá zákonný obsah webů už funguje. Díky ní se nedostane na WEB závadný obsah jako jsou extremistické hovadiny. Kam tato cenzura až může zajít je otázka. Ve společnosti, která je skeptická i proti tak evidentní konspiraci, jako bylo 11 září a která věří více oficiálním main streamovým médiím je ospravedlnění cenzury poměrně snadné. stačí pár alarmujících zpráv a je to. Bohužel nezbývá než doufat že zvítězí touha po svobodě a že se připojí i Google, který do toho má jistě co mluvit asi nejvíc...

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1168x
Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Seznam rubrik