Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pavel_D

14. 2. 2012 9:02
Zejména pan

Kožušník se vyjádřil naprosto jednoznačně.

0 0
možnosti
JR

raz

13. 2. 2012 19:31
Diskuze kolem ACTA je velice pozitivní

protože se součástí této diskuze stala i otázka jaký rozsah má mít ochrana autorských práv v internetovém věku. Bernská úmluva udělující autorům výhradní právo stanovit podmínky rozmnožování díla pochází z doby, kdy nástroje na hromadnou tvorbu kopií byly doménou výhradně vydavatelů. Autorská práva měla podle signatářů Úmluvy sloužit výhradně na ochranu autora před vydavatelem a vůbec se nemají týkat nekomerčního užití děl. Takže otázkou je, zda se dá dle Bernské úmluvy považovat za nepovolený  copyright elektronická kopie díla v případě, že nemá sloužit ke komerčním účelům. Diskuze o ACTA tedy není jen diskuzí o nějakém návrhu právního předpisu, ale dotýká se elementárního práva na svobodné používání legálně zakoupeného autorského díla pro vlastní potřebu. Způsob  využití jakkoliv legálně získané věci pro osobní potřebu musí zůstat ve výhradní rozhodovací pravomoci toho, kdo věc zakoupil a nelze jej omezit ani zákonem.

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

13. 2. 2012 19:13
navrhuji novou smlouvu RECTA

Removing Election Corruption Treaty Act = které by každý dolar, co dostanou politici, co tuhle pakárnu vymysleli zdanil dvěma dolary.;-)

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v2

13. 2. 2012 20:29
Re: navrhuji novou smlouvu RECTA

(hehehe):-)R^

...a ještě mně napadá ERECTA pro starší levicové politiky;-D

1 0
možnosti
C

certik_bertik

13. 2. 2012 18:32
nedělal

bych z toho takovou vědu. Zezačátku bude pár buzerací a pak si lidi dají pozor

0 0
možnosti
RH

Ubaram

13. 2. 2012 19:50
Re: nedělal

Samozřejmě. Městská policie měla také řešit především drobnou kriminalitu a přestupky proti občanskému soužití. Pak se do zákona dostalo že mohou řešit i přestupky proti bezpečnosti provozu. Před dvěma lety už nám bylo vtloukáno do hlavy, že když policie musí umístit někam ceduli že měří, "vlastně postrádá smysl". Není to tak dávno co se řešilo, že policie spokojeně pokutuje jízdu na červenou (a to přestože nedělalo žádné důkazy zda o červenou skutečně šlo) zajímavým výkladem, že "červená na semaforu je vlastně zákaz vjezdu".

Dnes už je téměř 90 % přestupků co MP řeší ve většině měst je jen doprava, a z toho nějakých 80 % čistě měření rychlosti - v situaci, kdy městská část má na starosti místní úpravu dopravního značení a je současně zřizovatelem MP takže systematicky pracuje na tom, aby bylo "kde" měřit. Mně spíš přijde že buzerace značně narůstá, a v televizi vidíte na drsno říct šéfa policie, jak "oni navrhovali zákon"...

0 0
možnosti
JV

sfs

13. 2. 2012 18:27
Musíte rozlišovat 3 věci:

1. co politik prohlašuje

2. co si politik myslí

3. co politik dělá

Článek pojednává jen ad 1. - a to nemá žádnou vazbu na ad 2. nebo dokonce ad 3.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1170x
Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Seznam rubrik