15 otázek pro kandidáty na Hrad

První přímá volba prezidenta České republiky se neustále blíží a v souvislosti s tím vznikají stále nové iniciativy, které se snaží seznámit voliče s jednotlivými kandidáty. Mezi tyto iniciativy patří také TV Prezident, která byla založena skupinou studentů s dlouhodobým zájmem o politiku.

Projekt TV Prezident vznikl jako iniciativa skupiny studentů dlouhodobě se zajímajících o politiku. Cíle projektu jsou dva. Prvním jsou naše ambice vyzkoušet si praktický projekt na poli českého politicko-společenského prostředí. Druhým, nepochybně důležitějším, cílem je vstoupit do veřejné diskuse před historicky první přímou volbou prezidenta Česká republiky a pomoci občanům při rozhodování.

Na internetových stránkách projektu tvprezident.cz můžeme najít, kromě informací o projektu, videa s rozhovory s některými kandidáty na prezidenta, seznam vlastností, které by měl ideální kandidát mít, a také seznam otázek, na které by chtěli autoři projektu znát odpověď od jednotlivých kandidátů. 

Cílem projektu je snaha zjistit názory kandidátů na věci, které jsou podle autorů projektu pro funkci prezidenta důležité. Často jsou kladeny také otázky na tělo, jejichž cílem je konfrontovat jednotlivé kandidáty s jejich minulostí, větami, které pronesli, a skutky, které vykonali. Projekt je z velké části zaměřen i na volební kampaň a velký důraz je kladen především na prostředky financování kampaně. Na druhou stranu je škoda, že projekt je zaměřen pouze na favority, kteří mají větší pravděpodobnost, že se prezidentem opravdu stanou, a tedy na stránkách projektu nenajdeme rozhovory s méně výraznějšími kandidáty, což by mohlo zvýšit jejich šance.

Více o projektu je možné se dozvědět na internetových stránkách projektu tvprezident.cz nebo na jejich stránce na Facebooku facebook.com/TvPrezident

K aktuálně probíhající kampani prezidentských kandidátů si Vám dovolujeme nabídnout jejich profily:

Profil kandidátky na prezidenta Taťány Fischerové

Profil kandidáta na prezidenta Vladimíra Franze

Profil kandidáta na prezidenta Přemysla Sobotky

Profil kandidátky na prezidenta Zuzany Roithové

(zbývající profily budou následovat)

Lukáš Růžek, KohoVolit.eu, podpořeno fondem Otakara Motejla.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

11. a 12. ledna 2013 se koná první kolo přímé volby prezidenta ČR. Víte, který kandidát se staví k problémům stejně jako Vy? Kdo Vás chce doopravdy zastupovat? Zkuste si naši Volební kalkulačku

Dále čtěte

Chceme někoho jiného než Zemana a Fischera!

Profil kandidáta na prezidenta Vladimíra Franze

Informační web nejen o prezidentských kandidátech

Autor: D K | sobota 5.1.2013 18:11 | karma článku: 6,31 | přečteno: 1093x