Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

babucha

4. 9. 2012 13:41
Do síně slávy kešerských vzpomínek vstupují jen perly -

už je to asi 5 let, co jsme lovili na Šumavě u Volar u poutního kostela - sice už nevím, jaká tam byla obtížnost, ale bylo to o Velikonocích, na okolních loukách zbytky sněhu... - keška byla uprostřed rybníčku, který měl sice brodivou hloubku, ale semtam tam plaval led ;-D. Přeji hodně zajímavých zážitků! MilCe

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 9. 2012 12:09
hezky napsáno

Tady je třeba dodat že bohužel může být velký rozdíl mezi terénem kde skutečně keška umístěna je.A terénem kde jí   podle GPSky hledáme. I ta sebelepší  GPSka může mít tak 10-15 metrů rozptyl - v lese, ve skalách,při  pohybu... A ono 10-15 metrů rozptyl může být právě ta vzdálenost mezi tím místem přístupným po lesní pěšině  kde  je ta keška umístěna a úzkou skalní  soutěskou kterou se plazíme s důvěrou že už už tu kešku máme na dosah...:-)

1 0
možnosti
VK

Vaclav68

4. 9. 2012 13:27
Re: hezky napsáno

Kdyby 10 až 15 metrů... ;) Letos v létě v Hřensku se mi při stínění srázem z jedné strany tak pěkně seřadily družice do přímky, že jsem měl odchylku na GPSMAP 62 CSx asi 70 metrů. Tam nezbývalo než poodejít na místo, kde byly družice vidět lépe a zbytek poctivě odkrokovat.

Ale k tématu komentáře. Právě hodnocení terénu dvěma hvězdičkami by mi mělo pomoci a napovědět, že bych měl hledat na pěšince nebo v její bezprostřední blízkosti, i když mne splašená šipka na GPSce žene na hranu nebo i za hranu skály.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

4. 9. 2012 11:20
pane Kohoute, jako člověk věci znalý jistě vysvětlíte

jakým způsobem je možno kešku umístit, na př. na soukromém pozemku nebo stavbě památkvě chráněné; musím mít písemné povolení aod koho?

0 0
možnosti
VK

Vaclav68

4. 9. 2012 13:20
Re: pane Kohoute, jako člověk věci znalý jistě vysvětlíte

To, co píšu, je pouze můj názor, neberte to jako oficiální stanovisko. :) Chci-li schovat kešku třeba v lese, jen pracně budu zjišťovat, komu ten les patří. Tady vycházím z toho, že na pozemcích, které nejsou označené jako soukromé, není na ně zákaz vstupu, je možné přes ně procházet, schránka nikomu nebude vadit. Umístím ji bez svolení, pouze dodržím základní pravidla, abych uložením nic nepoškodil a aby ani potenciální hledači svým intenzivním hledáním nic nepoškozovali. Je samozřejmostí do kešky umístit kontakt, svou mailovou adresu, aby se případný majitel pozemku, která by schránku objevil a z nějakého důvodu mu vadila, mohl ozvat a požádat o odstranění. Tomu bych přirozeně obratem vyhověl.

0 0
možnosti