Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xena123

7. 11. 2011 15:22
No tak bohatí lidé hlavně

klidně půjdou na soukromou kliniku a třeba i bez čekání. A to je v pořádku.

A ve státním by zase mělo být v pořádku, moci si zaplatit za nadstandartní kyčel. Přeskakování v pořádku není.

Ale moci si koupit dražší kyčel, kterou mi lékař v operuje v pořádku je. Nemůžeme mít všichni kyčle za milion, to by se zdravotní systém brzy položil.

1 0
možnosti
DK

dakram1

7. 11. 2011 13:59
To..

To skončí tak, že budete připlícet a ještě dávat do kapsy...;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 11. 2011 13:32
což se celá desetiletí stejně děje

otázka je jiná....ponecháme to v zóně šedé ekonomiky, nebo tomu dáme jistá pravidla, která by odpovídala vyspělé a kultivované společnosti?;-) I za toho komára, kdy nemocnice byly v zoufalém stavu a tragický nedostatek financí se na "péči" výrazbně podepisoval......myslíte, že papaláš měl stejnou šanci na přežití jako "třídně uvědomnělý dělník z továrny"??? (o neuvědomnělém už se nebavím vůbec);-D

2 0
možnosti
X

xs123

7. 11. 2011 13:01
Pokud budu potřebovat kyčel já a můj syn,

tak sama a dobrovolně budu chtít, aby on dostal tu lepší. Je rozdíl mezi mladým člověkem, který musí pracovat, hýbat se a podobně, a starým člověkem, který ať má kyčel jakou chce, se stejně už tolik pohybovat nebude. Na co si hrát a co tu předstírat?  Osobně bych ovšem ze standardního pojištění neplatila všechny ty rozsekané lyžaře, cyklisty, fotbalisty a další lidi, co si přivodili zranění ze zábavy. Taky by si měli platit navíc extrémně obézní lidi - nepibo počítat se spoluúčastí při léčbě.

2 0
možnosti
OP

Bětka

7. 11. 2011 13:19
Re: Pokud budu potřebovat kyčel já a můj syn,

Ač lyžař,cyklista a motorkář,v  tomto s vámi souhlasím. Od toho jsou úrazové a jiné pojistky.Mě by vůbec nenapadlo vyrazit na hory bez cestovního pojištění.

1 0
možnosti
PM

KOLDAK

7. 11. 2011 12:53
Což nadstandart

Horší je, že si lidé musí připlácet i na obyčejný standart. Obvykle mimo účetnictví, přímo do kapsy lékaře. Řekl bych, že Motol nebude výjimkou.

1 0
možnosti
OP

Bětka

7. 11. 2011 13:14
Re: Což nadstandart

Tak jasně řekněme,co je standard,kolik je za nadstandard a můžeme klidně zrušit všechny ty "sponzorské dary" nemocnici nebo "příspěvek na provoz ordinace". A když chce mermomocí někdo strčit primáři obálečku do kapsičky, tak ať to udělá, on se na něj u vizity třeba víc usměje.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

7. 11. 2011 12:39
To je pane veliké dilema...

Jsou si lidé rovni? Nikdy nebyli. A pokud budu hodně ošklivý, máme zachovat ty, či ony? Podle libovolného klíče. Nikdy v tom nelze najít spravedlnost ani objektivitu. Ani sociální spravedlnost, ani jinou. Vždy bude někdo "postižen" nevděkem, či ne-objektivitou. I ti Vámi zmínění, ale i paní Nováková z Chebu. Vlastně jste se dopustil chyby, srovnávaje jednu very important person s jinou osobou non grata.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

7. 11. 2011 12:43
Re: To je pane veliké dilema...

Přes to, že si Erazima Koháka nebo Jana Sokola osobně vážím o mnoho více, než toho zmíněného RK?

0 0
možnosti
OP

Bětka

7. 11. 2011 12:23
Nadstandard

Ten byl i za socialismu. Dobře si pamatuji,jak moji rodiče sháněli bony,aby v Tuzexu koupili kávu nebo kakao panu kardiologovi, který měl v péči moji sestru. Tak se měl dobře a nemocnice nedostala ani Ň. Tak ať peníze za nadstandard zůstanou v nemocnici a mají se dobře všichni. Majitel firmy,která zaměstnává 1200 lidí z okresu,zaplatí za lepší kyčelní náhradu 50 tisíc, dřív se vrátí do práce, sežene další kšeft a přijme dalších 20 lidí do práce. Ředitel nemocnice řekne: na nadstandartech naše nemocnice získal za tento rok 5,5 miliónu korun. Máme na nová lůžka na interně, můžeme přijmout o x sester více, koupíme takový nebo takový přístroj. Všechno veřejně,ať se ví,jak ta nemocnice hospodaří. Když to takto bude fungovat,tak neřekne nikdo ani popel. Jenže se to nasype do "státu", několikrát přesype,něco se odsype a ztratí a nebudeme mít nikdo nic.

1 0
možnosti
PK

H0PE1@seznam.cz

7. 11. 2011 12:06
Je roztomilý

jak by každý chtěl rovnost s nějakým pracháčem. Proč nikdo nechce rovnost s posledním somálským černouškem???

1 0
možnosti
MP

Martin V2

7. 11. 2011 12:09
Re: Je roztomilý

Taky mi to připadá divné, vůbec ty lidi nechápu.

0 0
možnosti
OS

Oldřich Slováček

7. 11. 2011 12:02
Přijímání nadstandardu

ve způsobu lékařské péče, použitých metod ošetření, léčení a poskytnutí léků je v samém základu popřením smyslu nejen listopadové revoluce, ale i pohrdáním Listinou základních práv a svobod. Odmítám teorie, že rovný přístup ke stejné lékařské péči je limitován nedostatkem finančních zdrojů. Zdroje tu jsou, je jich dostatek, jen jsou špatně využívány, je s nimi nehospodárně nakládáno a priority lidského životy jsou špatně nastaveny.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

7. 11. 2011 12:10
Re: Přijímání nadstandardu

Pěkně se Vám to kecá, ale až zjistíte, že se máte lépe než soused a ten soused po vás bude chtít zaplatit zdravotní péči srovnatelnou s péčí o Krejčíře, tak vás to přejde.

1 0
možnosti
N

NewDorianGray

7. 11. 2011 11:53
Máte recht, autore.

Taky bych zakázal v ČR prodej aut s vysokou pasivní bezpečností, jako jsou Volva, Saaby a další. Jak k tomu přijdou majitelé vozů, jejichž crash testy dopadly prachbídně. V moderní společnosti musí být právo na bezpečí pro všechny stejné. A zimní pneumatiky bych také zakázal. Jak k tomu přijdou ti, kteří jezdí v zimě na letních, i když se to nesmí? Nene, není žádný důvod, aby si člověk směl připlatit ze svého na endoprotézu, která mu vydrží déle. Autore, jděte s tím rovnostářstvím... Vy víte kam.

5 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1459x
spisovatel a scénárista, na fotografii s neviditelnou rukou trhu.

Poslední knihy: román Siromacha (MF 2007), Chlast (Akropolis 2009), Nesmrtelná duše aneb Facka má padnout rychle - fejetony (Akropolis 2009), Černá krev (Akropolis 2011).
stránky www.koenigsmark.cz

Seznam rubrik