Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lucie Paceltová

12. 10. 2011 9:16
Nesouhlasím až tak...

Vaše články mi přijdou dobré. Ale zrovna z těch Vašich deseti jmenovaných "nesmyslů" mi přišly minimálně tři dosti důležité pro lidstvo. Jsem sice podnikatelka, ale mám také smysl pro humánní vědy. Vysmívat se budu teprve pracem, které jsem přečetla a jsem si jistá, že jsou to kraviny.

0 0
možnosti

velky bratr

17. 10. 2011 2:22
Re: Nesouhlasím až tak...

Urcite Vam prijdou dobre i s temi rozpocty? Me to skoro vsechno prislo jako fajn tema na diskusi s prateli, ale ty rozpocty jsou naprosto absurdni.

0 0
možnosti

dwaltr

6. 9. 2011 13:15
Tady vůbec nejde o tenhle výběr grantů.

Všude na světě se zkoumají i "pochybné" věci, v rozumné proporci k těm "užitečným".

U nás je ale špatně nastavený celý systém, to je hlavní problém. HR vyžadují vysokoškoláky na práce, kde dřív stačil gympl a průmyslovka. Ono také Bc. a DiS. solidní maturitu z dob, kdy maturity solidními byly, o moc nepřesahuje. Pak není divu, že se každý žene za papírem na hlavu a protože už dávno není zvykem při studiu makat, volí se obory, které kdyby zmizely v propadlišti dějin, vůbec nic by se pravděpodobně nestalo.

V globálu.. zkoumat antickou magii není zcestné, doplňuje se tím obraz světa. Zcestné je ale snižovat úroveň středoškolského studia tak, aby nevyskočila procenta maturitních propadlíků. Zcestné je platit školám za hlavu a zvracet pak při četbě bakálářských prací, pokud se tedy někdo k četbě odhodlá. Zcela zcestné je nepreferovat exaktní či přímo technické obory, počínaje ovšem černým řemeslem a podobnými ručními pracemi. Technici totiž musí na "estéty" vydělat, obráceně to nepůjde.

0 0
možnosti

fondy

6. 9. 2011 9:53
To je slabota

Vážený pane, díky za poukázání na nesmyslné vyhazování peněz. Nicméně Vás musím s politováním ubezpečit, že Vámi zvolená oblast není zdaleka takovou černou dírou, jako je oblast sociální. Tam se ty prachy lyjí kýbly rovnou do kanálu. A příkladů tam najdete ne deset, ale určitě stovky. Vyjmenovávat je jednotlivě a vybírat ty nejkurióznější by bylo ztrátou času. A jsem přesvědčen, že spousta lidí ani netuší, co všechno, komu a jakými závratnými sumami se v tichosti financuje: http://www.esfcr.cz/modules/projects/index.php?lang=1&page=1

Přeji pevné nervy.

2 0
možnosti

jfb

6. 9. 2011 10:03
Re: To je slabota

Bože to je šílené, ten Váš link!

0 0
možnosti

beachside

5. 9. 2011 16:43
a to je trocha

z obrovského množství blbin na které se dávají peníze ze státní kasy.Už jste to poslal Kalouskovi?

0 0
možnosti

SID09

17. 10. 2011 8:17
Re: a to je trocha

Ten s tím nic neudělá - o toku finančních prostředků na tyto kraviny E fondů on nerozhoduje. :-P!!

0 0
možnosti

dp11

5. 9. 2011 13:38
A nejlepší

je Gender a Očistec - to jsou terda fakt dobře investovaný peníze - něměly by to spíš financovat feministky a církve , když už se taková blbost musí zkoumat ?

0 0
možnosti

all_the_way

4. 9. 2011 23:59
Hloupý jednorozměrný technicko-utilitární pohled na svět

Pokud autor uvažuje o lidských bytostech pouze jako o výrobních prostředcích a hybatelích ekonomiky, pak je to jeho problém, ale doporučil bych mu, aby tento svůj utilitární životní styl nediktoval jiným. Mě zmíněné studie nijak nepobuřují a autorovu snahu shazovat humanitní vědy (mimochodem exaktní vědy nutně potřebují korektiv třeba od filozofie věd aj.) a bulvarizovat samotné titulky vytržené z kontextu vnímám jako trapnou. Věcný článek by býval přesně vykázal kolik z oněch 25 miliard šlo na humanitní granty a kolik na exaktní. Když jsem ty sumy tak přejel okem, vychází mi to kolem 10 milionů, takže kde jsou ty stamiliony z toho bulvárního titulku? Prostě další příklad nejapného hospodského bouchání pěstí do stolu a hledání viníka. Spousta lidí má nejen biologické, ale třeba i kulturní a náboženské potřeby. A společnost postavená čistě na exaktních vědách nemůže fungovat. To si jako absolvent exaktního oboru (a v něm pracující) silně uvědomuju a podobné články mě v tom jen utvrzují

4 0
možnosti

Lia01

5. 9. 2011 20:05
Re: Hloupý jednorozměrný technicko-utilitární pohled na svět

Moc pěkně jste to napsal, není co dodat. Snad jen: kéž by bylo víc takových rozumných lidí, jako jste Vy (a méně takových Kocourů, jako je autor).:-)

0 0
možnosti

A přece se maže...

4. 9. 2011 13:00
To by šlo psát do nekonečna...

Spousta peněz se vynakládá na tisk časopisů pro minority, časopisy se pak vozí z tiskárny rovnou do sběru, protože to stejně nikdo nečte. Na ministerstvu kultury existuje odbor výzkumu a vývoje, aniž by někdo tušil, co tam tak zkoumají a vyvíjeji, atd. atd.

0 0
možnosti

filmdoctor

4. 9. 2011 10:31
Článek se mi nelíbí

Nechápu kritiku humanitních oborů, kterou bezpochyby tento článek je. Ovšem nebýt těchto oborů, neexistoval by ani tento článek a jeho autor by mohl trávit čas prací s hmatatelnějšími výsledky. Třeba něco montovat ?

Navíc, pokud chcete kritizovat grantovou politiku, udělejte to. Získáte tak příležitost prohlédnout trochu hloub, než jen na název a částku jednotlivých grantů.

S pozdravem Jahn

0 0
možnosti

Voda se šťávou

4. 9. 2011 10:59
Re: Článek se mi nelíbí

Ano něco montovat,by vám prospělo;-)

1 0
možnosti

Já, Claudius

4. 9. 2011 8:40
Jako jediné vidím rozumnou

tu publikaci o Vojěchu Jasném, ale proč to musí stát tolik? Pokud to dělají studenti, ti snad žádný plat neberou.

0 0
možnosti

slatin

3. 9. 2011 20:07
Bravo

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 14210x
Just blogging...

Seznam rubrik