Diskuse

Duponi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

motylek_02

30. 3. 2009 15:04
chapu Vase rozcileni

a stado malych slonu nade mnou bydli take. Po nastehovani se zacaly ozyvat tupe rany po celem byte, neslo pred nimi uniknout. Sla jsem tam, a pani v klidu ( a to je dulezite, v klidu a bez osocovani) ji pozadala, ze sice chapu ze male deti jsou male deti, ale ze driblovani s balonem je moc a ja se v tom na praci proste soustredit nemuzu. Zatim to jakztakz jde, deti litaji, ale ten balon je omezeny. Dala jsem jim ale vedet ze pod nima nekdo bydli tez. Pustila parkrat na plne pecky muziku ( a pridala basy), tu jsem si hopsave zacvicila, parkrat zabouchla dvere. Nevim jestli to pomohlo ke klidu, ale me se neskonale ulevilo ;-D

0 0
možnosti
M

motylek_02

30. 3. 2009 15:08
Re: chapu Vase rozcileni

pusttne si nahlas muziku, doporucuju repraky, kde pridate basy, osolte ji to na par hodin, a bezte se projit. A az na Vas prileti, tak s  blbym vyrazem bych rekla, no joooo , ja to zapomela vypnout. To vite, je treba nejak prehlusit ten dupot a rany micem.

0 0
možnosti
MR

Martina 77

30. 3. 2009 13:54
to znám

A dokonce chlapečkovi nad námi říkáme stejně. Když se v tichu rozlehnou rány, tak říkám „A jéje, DSUPOŃ přišel…“

Chlapeček je asi tak stejně starý jako naše dcera, ta nedupe, naučili jsme jí nenašlapovat na paty. Jednou zkoušela vytáhnout míč a driblovat, tak to jsme jí rozmluvili.

Právě proto, že (zvlášť já) tak trpíme ránami, které vyluzuje chlapeček nad námi, tak dbáme na to, aby dcerka neděla zbytečný rámus s ohledem na sousedy pod námi.

 

Už se nedočkavě těším až přijdou teplé dny. Ty tráví chlapeček u babičky na vesnici… a jaký je krásný klid. Ještě pro upřesnění – nebydlíme v paneláku, ale ve starém domě. Vysoké – snížené – stropy. Vše se šíleně rozlíhá….:-(

0 0
možnosti
J

jjjj

30. 3. 2009 13:18
Duponi - důchodci

Nejen děti dupou, ale i dospělí. Mohu to posoudit sice jen z mé pozice - bydlím v přízemí 3patrového činžáčku. Nade mnou bydlí manželé důchodci, o nichž již za 2 roky, co bydlím pod nimi, vím, v kolik chodí spát či vstávají, kdy něco slaví, protože v ten den, u nich vnoučata lítají po celém bytě či skáčou z postele a v kterých místech jim vržou parkety. Obzvlášť rádi třískají dveřmi do ložnice, v kterých mají nejspíše volné sklo, protože to je vždy takový rachot! Ale jinak tv nebo radio slyšet není. Ale ty parkety a dveře, to je vážně síla! :-)

0 0
možnosti
PM

PRTULIK

30. 3. 2009 13:18
Sousedé

Chápu, že Vás to štve, ale jsou opravdu jen malé děti (ale co já bych dala za děti, vysvětlím:...já bydlím v bytovce, která je 50 let stará, a je v ní opravdu vše slyšet...což by mi nevadilo, ale sousedé nade mnou...páreček k pohledání...důchodci, kteří každý den chlastají a pak se hádají a vůbec jim nevadí, že jsou 2 hod ráno, nábytek tam lítá, ožralá paní padá, jelikož nemůže udržet balanc...a nedej Bože, když přijede jejich potomstvo...hotová Itálie :-)...jednou sem to nevydržela ašla jsem na ně zatukat...ještě mě seřvali co je otravuju...naštěstí, ale nejsem jediná, kdo je slyší, protože se to rozléhá po celé bytovce, tak si stěžovalo více lidí a ted dalo by se říci dali trochu pokoj..doufejme, že to vydrží:-/.

0 0
možnosti
MB

Bartus2

30. 3. 2009 13:13
Naprosto rozumim

Po precteni nekterych nazoru v diskuzi musim konstatovat, ze kdo to nezazil,nikdy nepochopi. Ty neskutecne nervy, kdyz si chce clovek po prichodu z prace nebo o vikendu odpocinout. Tu neuveritelnou bezmoc, nebot stezovat si na male deti je prece neeticke, takze nakonec vy jste ten spatny. Ty hadky, kdyz po trech hodinach dupani vyletite s trestici hlavou sousedy servat. Jeden muj kolega z prace se kvuli necemu podobnemu dokonce skutecne odstehoval. Jedine, co vas v teto chvili muze aspon trosicku utesit je skutecnost, ze v tech srackach nejste sama :-)

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

30. 3. 2009 12:52
Duponi osobně...

Hledala jsem v diskusi, jestli náhodou nenarazím na naše sousedy z paneláku...protože ač se za to stydím, patříme mezi duponě. Poslední půlrok jsem trávila sama v paneláku se dvěma kluky 3 a 4 roky a před porodem/s miminem. Bylo tak strašně těžké je usměrnit a zaměstnat, aby pořád nelítali a neskákali! Ze zkušenosti vím, že aby byli doma v klidu, potřebují denně minimálně 4, spíše však 6 hodin aktivního pohybu, což se nedá ani s břichem, ani s miminem. Naštěstí naši sousedé byli celý den v práci...i tak jsem se omlouvala, kdykoliv jsem na ně narazila. Naštěstí mimino bylo zlaté a nenapadlo ho v noci řvát :-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

30. 3. 2009 15:08
Re: Duponi osobně...

jenze vy jste slusna a snazite se. Kdezto jsou lide, kteri opravdudeti nechaji driblovat balonem po celem byte.

0 0
možnosti
JM

Hucul

30. 3. 2009 12:46
My mame sousedy praskace. :o)

Nepraskaji nas, praskaji dvermi. Nebydlime v zadnem panelaku, ale v dobre izolovanem cihlovem dome. Bohuzel, ve stene, ktera nejak sousedi s nasi loznici, maji sousedi nejake dvere, kterymi praskaji tak silne, ze nam od zdi odskakuje zrcadlo. Neumim si predstavit, jakou silou s temi dvermi mlati, ale radsi si jim nechodime stezovat, aby nam taky jednu nepraskli.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

30. 3. 2009 12:15
Tak nevím,

buď žiju ve fakt kvalitně postaveném paneláku nebo mám supertiché sousedy, ale já vlastně ani nevím, že v okolních bytech někdo bydlí (teda pokud se někdo nerozhodne svůj byt zkrášlit a nevezme na to vrtačku a kladivo, to slyšet je).

Malé dítě běhající po bytě chápu, to dokáže otřást čímkoliv, ale že bych slyšel, kolik si pozvala sousedka kámošek na kafe, to fakt ne. Možná to odstěhování není špatný nápad, někam, kde je mezi byty místo reproduktoru zeď.

0 0
možnosti
VH

Vendyna

30. 3. 2009 10:53
:o)

Ale to mimino jim snad nevyčítáte, ne?

0 0
možnosti
S

SantaKlaun

30. 3. 2009 10:26
.

Ano, je to hnus. Ještě že nepoužila dnes tolik používaný a hodně oblíbený argument: "Máme přece demokracii.". To by jeden blil. My máme sousedy sice slušné, ale ačkoliv žijeme v domě cihlovém, developerská firma (Renix, proč to neuvést, že?) v rámci úsporných opatření (lépe řečeno aby se více nakapsovali), tu odflákla to, tam zase ono... Zkrátka odflákli zvukové izolace mezi patry. Takže bylo seshora slyšet každé cinknutí lžičky. Jednou mě potkala sousedka a ptala se mě, jestli nad námi nedělají moc hluk a jestli je moc neslyšíme. Na to já: "Ale slyšíme. Každé slovo a každý krok, to víte, renix to odflákl co můžeme dělat. Slyšíme všechno. VŠECHNO :-)" Ložnice máme nad sebou. Nu, sousedi nelenili a zvukovou izolaci vybudovali na vlastní náklady a je klid. Jinak bych asi musel obložit nějakou izolací náš strop.

0 0
možnosti
O

ohmaingott

30. 3. 2009 11:17
Re: . obložit strop nepomůže

sám jsem to udělal a nesese to dál, oni tam totiž neudělalí dilatační spráry, tak jen odizolování stropu nepomůže, musí se odizolovat celá místnost, celkem pakárna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2091x
Teprve po letech jsem zúročila léta novinářské praxe v krátkých příbězích. Je v nich vesnice i malé město, něco z autobiografie, něco z fantazie.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy