Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

medvěd brtník

22. 4. 2012 11:11
Představa o minulosti?

Co si vybavíte, když se řekne Minulost?

Odpověď: Čekání na zboží, kterého je nedostatek. Byla jistá práce pro všechny, škola pro všechny – ale nebyla možnost vycestování do západních zemí.

Několik otázek: jestliže byla práce pro všechny, tak proč byl zboží takový nedostatek? Nebylo to vlastně jen zaměstnání pro všechny, a to mizerně placené?

Pokud byla škola pro všechny, tak proč jsme měli tak nizký počet vysokoškoláků v r. 1989? A co vlastně v té škole učili? No a k tomu cestování: přece vás soudruzi nebudou posílat do těch hnusných kapitalistických zemí, kde nebylo zaměstnání pro všechny, ale zboží přebytek?

Bohužel to, co vidíme dnes na západě, není kapitalismus, ale socialismus, o kterém jsme si mysleli, že jsme jej vykopli na východ. Socialismus je prostě jen přerozdělování a to přesně dnes nutí Brusel celé Evropě. Kde to skončí .... tam, kde jsme byli před 20 lety. To se chcete opravdu vracet?

0 0
možnosti

IvetaKob

22. 4. 2012 11:16
Re: Představa o minulosti?

Když mi na tuto otázku odpovídala, říkala to co ji zrovna napadlo. Nechce se vrátit zpátky, to vůbec ne. Jedná se o mou matku a my jsme v té době měli celkem velké problémy, tedy hlavně otec. Myslím, že to je kvůli současnosti - politika znechucuje všechny. To si pak vybavujete klady i u toho co žádné klady vlastně nemělo.

Děkuji za Vaši rekaci na článek.

Iveta

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1701x
„Psát pro kritiky se nevyplatí, stejně jako dávat přivonět ke květinám někomu, kdo má rýmu.“
— Anton Pavlovič Čechov

Seznam rubrik