Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

ladyevil_cz

31. 5. 2011 18:46
Opravdu jsi...

..přesvědčená, že čištěním zubů předejdeš jejich opravám? ;-D R^

0 0
možnosti
MK

miunka

31. 5. 2011 19:57
Re: Opravdu jsi...

Z velké části ANO. Další jsou vrozené dispozice. Kamarádka měla v pětatřiceti těžkou paradentózu, stejně jako její otec a jeden můj strejda si zase pro změnu nečistil zuby skoro vůbec, čuně, a první kaz mu našli někdy v padesáti. Ale na to bych raději nespoléhala.

Jestliže člověk používá tvrdý kartáček, ještě na něj tlačí a jezdí vodorovně, krčky si časem obnaží zcela určitě.;-D

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

31. 5. 2011 1:00
Mně zuby drží a poslední návštěvu jsem měla nedávno

a bývalý primář zubního oddělení, který má v současné době svou praxi, jen poznamenal, při pohledu na můj chrup, "Krásná stará práce" Dokonce mně je nedělal ani doktor, ale starý důchodce bez titulu, zkrátka jen dentista. Měl vrtačku na šlapání a kdo se u něj objednal, musel si přivést i šlapače, protože starý pán se zadýchával. Mudr Hájek jen místy udělal úpravy a pak se rozpovídal o starých dentistech a já měla pocit, že si mě tam nechá na ukázku. Mudr Hájek má podobný osud jako já, také si pravičáci mnuli ruce, jak s ním zatočí, jako s komunistou, jenže do jeho praxe přeběhla nejlepší klientela, protože když jde o posezení na křesle, tak pravičáci zapomínají na svou zášť i údajné zločiny v 50. letech.

0 0
možnosti
MK

miunka

31. 5. 2011 11:49
Re: Mně zuby drží a poslední návštěvu jsem měla nedávno

Tou šlapací vrtačkou to muselo strašně bolet - malé otáčky, žádné chlazení - a je obdivuhodné, že to tak dlouho vydrželo. Holt poctivá práceR^

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

30. 5. 2011 23:07
Mé doporučení

Doporučuji všem: chodit k zubaři pravidelně a nejen k němu, ale těm starším i k paradentologovi. Když jsem se před 10 lety své zubařce svěřil, že mi krvácí občas dásně, poslala mě k paradentologovi. No a ten mi řekl, že jsme nepřišel za 5´ 12 , ale 5´po dvanácté a že už toho moc dělat možná ani nepude, že paradent je silný.

Nakonec zuby zachránil třemi chirurgickými zákroky (platil jsem je - řádově do 10 tisíc), naučil mě čistit si zuby a ne "čistit", jak sem to dělal před tím. Tzn. hlavně dásně, mezizubní kartáčky, jednoštěrbinový kartáček a hlavně správná technika čištění. Od té doby - je to už 9 let - mi zub nevypadl ani jeden. Paradent je pryč. Vděčím mu za záchranu zubů.

PS: amalgámové plomby bych nechal hradit pojišťovnou, jinak 30% lidí k zubaři chodit nebudou vůbec a budem národem bez zubů.

Osobně na zubech nešetřím (nyní mi dělají implantát - 1 zub za 25 litrů).

A o Hegerovi si myslím své - je to na celý blog a není to nic hezkého :-)

0 0
možnosti
MK

miunka

31. 5. 2011 11:43
Re: Mé doporučení

Kdyby si lidé od mala čistili správně zuby, tak by neměli zubaři do čeho píchnout. Mě to taky naučila až zubní hygienistka, ke které mě nejdříve poslal ten drahý doktor. :-)

0 0
možnosti
V

Vikiš

30. 5. 2011 17:06
Zdravotnictví zdarma, zubař s úsměvem v tváři

a pracovní dobou do té chvíle, dokud v jeho čekárně byl potřebný pacient. Velmi ráda poslouchám tyto  ne zatím až tak staré pověsti moravské o venkovském dentistovi z Moravy, který nejen "uměl", "nebral", ale dělal svoji práci s láskou. A NEPLATILO SE ....VĚŘTE NEBO NE...ZA NIC. Ani ta trapná třicetikoruna, která nyní ze začátku lékaře urážela, dnes už mnozí pokládají za urážku, že je to jen 30 ká.

Ale zpět k tomu venkovskému UNZu, kde šťastně vegetil onen pan dochtor přes zuby. Smekám, doktore. A moc mě mrzí, že už o vás jen poslouchám vaše bývalé pacienty. R^

A o vyhoření jste nikdy nemluvil. Vaše jediné odreagování byla udička a pár hodin u vody. Ať už jste ulovil cokoliv, včetně rýmy. V

0 0
možnosti
MK

miunka

30. 5. 2011 17:12
Re: Zdravotnictví zdarma, zubař s úsměvem v tváři

Věřte, že o takovém zubaři bych psala mnohem raději.

Díky za pěknou vzpomínkuR^R^

0 0
možnosti
ŠA

s.m.

30. 5. 2011 16:51
Auau

Já Vás asi přerazím.:-P Taklhe drsně mi připomenout, že jsem dlouho nebyla u zubaře;-D;-DR^

za to, že jste vydržela vrtání bez anestezie, máte karmuR^

Já bych jí za to rafla do pazoury a tu injekci by mi radši dala;-D

0 0
možnosti

jakobin česky

30. 5. 2011 16:49
Jsem dvakrát starší než Vy

a víte že mi ta rtuť v zubech neublížila a mám ji v některých už 40 let;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Komentáře, příběhy, fejetony...

Seznam rubrik