Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

peterudes

27. 2. 2012 15:24
..

záleží na době a počtu vykouřených cigaret, pokud někdo kouří 5-10 cigaret denně, tak přestat kouřit je snadnější, než si koupit paralen (vlastní zkušenost), tam snad ani žádná závislost být nemůže, pokud někdo roky hulí 20 a více cigaret, tak je to těžší a vyplatí se návštěva a rada lékaře

0 0
možnosti
RK

burmajones

27. 2. 2012 10:58
Já si myslím, že hlavní je se netrápit

Já jsem několikrát zkoušel přestat a nešlo to.A tak jsem si řekl kašlu na to a jen to omezím.A daří se.V práci je to zakázané, tak v pohodě, jsem líný jako vepř abych si odpíchnul a šel před fabriku.Doma nesmím, syn má trochu astma, takže v pohodě.Zapálit si můžu vlastně venku nebo v hospodě.V hospodě to smrdí, takže tam mě to zas tak netáhne,zajdu tak jednou za týden na pivko, dám si dvě, tři cigára a je to.Venku je zima,tam se kouřit moch nechce.... takže zima v pohodě.V létě si jich dám víc, ale taky málo.

Takže během tří let jsem se dostal z cca 20 cigár denně tak na 1 v průměru.

Stačí operovat s vlastní leností.Opravdu se mi chce tolik kouřit, abych se oblíknul a šel ven?

0 0
možnosti
FH

Bouše

28. 2. 2012 8:47
Re: Já si myslím, že hlavní je se netrápit

Otázka zní, jestli ta jedna cigareta denně stojí ještě za to ... :-)

0 0
možnosti
JD

plážista

27. 2. 2012 10:38
Lidi neblázněte a nenechávejte toho!

já nekuřák na to jen doplatím!!! :-)

Jak už napsal kristusek pode mnou, vžyť tento stát má ze spotřební daně a z DPH podstatnou část svých příjmů. Proto se proti kouření vlastně nic nedělá.

A hlavně VY Kuřáci umřete dřív, takže s vámi nemá stát takové výdaje na penzi. Sice v konci života ho stojíte něco peněz na léčebných (zbytečných) výlohách, ale do státní kasy jste přinesli podstatně víc.

Takže se tomu nebraňte, kuřte dál, čím víc tím líp. Myslete na své děti, ať se nemají hůř než vy. ;-D

1 0
možnosti
ZW

cassul

27. 2. 2012 10:44
Re: Lidi neblázněte a nenechávejte toho!

Navíc ty výlohy na léčení jsou ze zdravotního pojištění, na to se skládáme všichni a stát to zdravotní pojištění stojí úplně stejně u kuřáka i nekuřáka. Ale na penzích zjevně ušetří a zisky z daní jdou taky jen státu...

0 0
možnosti
PV

petrs51

27. 2. 2012 10:38
Jestli jste

odhodlána přestat smrdět s cigaretou tak přijďte mezi nás

http://www.svetecigaret.com/

0 0
možnosti
ZW

cassul

27. 2. 2012 10:43
Re: Jestli jste

nerozumím, nahrazovat drahé cigarety za stejně drahou eletronickou trubičku? Není lepší se na to vykašlat a přestat se vším?

0 0
možnosti
JR

kristusek21

27. 2. 2012 10:26
JAKÁ ZBABĚLOST!

Vy přestanete kouřit a všem ostatním zvednou DPH! Myslíte si, že mě kouření nějak baví? Jistěže nebaví! Ale jsem ohleduplný k tomuto státu a ostatním spoluobčanům a tak raději kouřím a platím z toho obrovskou daň, jen aby byl p. Kalousek trošku spokojenější a 25%DPH nepřinesl už za rok, ale až za dva!

Jó jó, kdyby takhle zodpovědní byli všichni, jak bychom se měli...;-O

0 0
možnosti
VV

vladino

27. 2. 2012 9:52
Přestat kouřit trvá tak dlouho, jak člověk chce

Většina to dokáže típnutím poslední cigarety. Nic těžkého to není.

0 0
možnosti
RP

radim36

27. 2. 2012 9:28
Přestat kouřit trvá

asi 5 let. Aspoň mně to tak dlouho trvalo. Prvních 5 - 20 dnů je fyzická závislost na nikotimu a zbytek těch zhruba 5 let je psychická závislost , když uvidíte někoho kouřit. Aspoň mně to tak bylo, přestal jsem kouřit, když moje spotřeba cigaret překročila po necelých 10 letech kouření tři krabičky denně. A to jsem začal kouřit na vysoké kvůli tomu, abych v hospodách ušetřil peníze za pivo.

Je to už pomalu víc než 20 let. Závislost na cigaretě stále trvá, akorát se projeví v silné opilosti, potom kouřím i teď. Je to tak 1 - 2x za rok.

0 0
možnosti
ZW

cassul

27. 2. 2012 9:28
Toho naděláte...

Kouřil jsem od patnácti let do svých třiceti. Ke konci už kolem třicítky denně. Pak jsem měl těžký zápal plic a vůbec jsem usoudil, že to je špatný nápad a měl bych toho nechat. Tak jsem si slavnostně zapálil poslední a od té doby jsem neměl ani jednu, už to bude dobrých dvacet let. Zpočátku jsem nevěděl co s rukama, když jsme šli s kamarády na pivčo, jinak jsem žádné problémy nepociťoval. Jen mě mrzelo, že všichni říklai, jak se mi uleví, jak budu lépe dýchat a podobně. Prdlajz, cítím se furt stejně, jen trochu pominuly ranní kašle. A dost jsem přibral. Nicméně nelituju, už jen z finančního hlediska. A začal mi vadit cigaretový smrad na oblečení...

0 0
možnosti
RP

radim36

27. 2. 2012 9:30
Re: Toho naděláte...

je to tak. Zlepšení po ukončení kouření nastane velmi malé cca v prvním měsíci nekouření. Potom už nenastane žádné.

0 0
možnosti
AZ

Albert Zweistein

26. 2. 2012 20:25
Podle mě je velká chyba, že jste zavrhla elektronickou

cigaretu jen na základě jedné bulvární reportáže o vybuchlé baterii. Pokud kouříte, že vám to chutná a že by vám chyběly rituály spojené s cigaretou, pokud kouříte, že jste závislá na nikotinu, tak elekronická cigareta je nejjednodušší a nejpřirozenější řešení, které 100% funguje i u opravdu hodně silných a závislých kuřáků. Prostě koupíte, zapnete a kouříte, druhý den už si na nějakou smradlavou cigaretu ani nevzdechnete. Chuť e-cigarety je i podstatně lepší a výraznější, než chuť cigarety normální, na výběr je i spousta neotřelých chutí. Navíc si v klidu můžete zakouřit i v nekuřáckých prostorech, necítíte se provinile a veškeré příjemné rituály spojené s kouřením zůstávají. Doma je čisto, záclony a oblečení nesmrdí, tělo netrpí vdechovaným CO, dehtem a dalšími asi 600 jedy a i peněženka zůstává podstatně plnější. R^

4 0
možnosti
F

fk2011

26. 2. 2012 23:02
Re: Podle mě je velká chyba, že jste zavrhla elektronickou

To vše platí v případě KVALITNÍ e-cigarety,ne u napodobenin za pár set.

0 0
možnosti
PA

agu

26. 2. 2012 20:07
ja jsem definitivne prestal kourit

kdyz jsem si uvedomil, ze ten chlapik co bohatne vlastnictvim akcii tabakove spolecnosti me nezna a budou mu fuk moje zdravotni problemy a pripadna smrt. takze jsem se ze dne na den rozhodl a uz mu neprispivam na jeho soukromy tryskac. bylo mi jasne, ze o svem rozhodnuti nesmim nikomu rikat, protoze by mi to kompikovali. takze kdyz kolegove rikali, abych sel na cigarko. vymlouval jsem se par dni na to, ze je mi blbe, ze jsem to vcer aprehnal apod. po dvou tydnech uz to bylo dobre. uz jsem nemel chut. a po dalsich dvou uz ostatni pochopili sami, ze uz nema smysl me na cigaretu zvat. btw po letech jsem videl film "dekujeme ze kourite", kdybych ho videl driv, rozhodnuti by padlo jeste drive.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1663x
Komentáře, příběhy, fejetony...

Seznam rubrik