Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

11. 5. 2011 13:24
Brzdná dráha

nebudu řešit, jestli to pravidlo je dobré nebo špatné, myslím si svoje a těžko se v tomto celá dopravní společnost nějak sjednotí. Ale co mě vždycky dorazí je argumentace brzdnou dráhou tramvaje. Na to mám jen jeden protiargument - a před semaforem tramvaj taky nedokáže zastavit, protože má dlouhou brzdnou dráhu? Většinou to dokáže, že, takže v tom to asi není. Auto taky nedokáže zastavit před přechodem z padesátky, pokud řidič nepočítá s tím, že by MOHL potřebovat před tím přechodem zastavit. Pokud s tím počítá, dokáže to. Takže věřím tomu, že by to řidiči tramvaje taky dokázali, přeci jenom jsou to vesměs šikovní kluci a holky.

Ale tím neobhajuji názor, že by chodci měli mít přednost. Jediné, co mě vytáčí je, jak si ji řidiči tramvaje vynucují. Když tramvaj stojí v zastávce a lidé před ní přecházejí, kolikrát vidím, jak se tramvaják rozezvoní a rovnou to do nich pere. Tohle už s brzdnou dráhou rozhodně nemá vůbec nic společného.

0 0
možnosti
MK

miunka

11. 5. 2011 14:32
Re: Brzdná dráha

Ještě k té brzdné dráze - je třeba vzít na vědomí také váhu tramvaje ve srovnání s autem, proto s Vámi nemohu souhlasit. Se semaforem tramvaják samozřejmě dopředu počítá. Neobhajuji všechny řidiče tramvají - i mezi nimi je určitě pár dacanů, ale jejich náročnou práci vidím hodně zblízka a smekám před nimi.

A k té zastávce - lidi by měli správně počkat, až tramvaj odjede a pak teprve přecházet, zazvonit tramvaj před rozjezdem ze zastávky musí vždy, i když tam nikdo není. Jestliže nechá přejít  lidi venku, tak zase budou nadávat ti uvnitř, že se nejede a navíc musí ridič zdůvodňovat každou chviličku zpoždění - takže si pak vyberte.. Navíc lidé vymyslí neuvěřitelné věci - nedávno jsem viděla pána, jak vystoupil, nakráčel před tramvaj, všiml si, že má rozvázanou botu, opřel si nohu o spřáhlo tramvaje a začal si ji zavazovat. Vůbec mu nedocvaklo, že ho ten řidič vůbec nemůže vidět. Odtáhla jsem chlapa za rukáv v momentě, kdy tramvaj zazvonila a to jste měl slyšet, jak mi ještě vynadal.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

11. 5. 2011 9:55
S Tebou...

...i na přechodu ;-) R^

0 0
možnosti
MK

miunka

11. 5. 2011 13:13
Re: S Tebou...

Jasně, kdo ví, jak to bude po přechodu ...;-)

0 0
možnosti
RK

semelik

10. 5. 2011 11:23
nikoliv panáčkovi, ale babičce to říkal jeden policista

když si to babka štrádovala šikmo přes cestu - "A po přechodu by to nešlo, babičko?"

...a seniorka mu to okamžitě vracela "Ale šlo, panáčku, šlo, ale koho já už v tom věku seženu?"

0 0
možnosti