Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

24. 1. 2011 10:42
Mě by se to líbilo

A kdyby byli lidi s výkony počítače nespokojení, mohli by klidně vzít baseballové pálky a s milým robotem si to vyřídit. Pak by se na státní dluh koupil počítač nový, který by lépe přerozděloval :-)

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

23. 1. 2011 7:41
Odbočka k těm elektromobilům

pokud někdo netají nějaký zázračný energetický článek, tak elektromobily dnes visí především na ceně a váze baterií, kterou potřebují. Dnešní špičkové baterie najdete v mobilních telefonech a obsahují příliš mnoho vzácných kovů na to, aby mohly sloužit k pohonu stovek miliónů aut. Nehledě na to, že elektrickou energii by také musel někdo vyrobit, a překvapivě velké množství elektrické energie se dnes vyrábí spalováním fosilních paliv - mimo jiné ropných produktů. :-/

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

23. 1. 2011 7:35
Myšlenka oblíbená SF autory

Naposledy zpracované ve filmu Já robot. Naprostá většina SF na toto téma počítá s tím, že stroj (jeho program) bude rozhodovat nelidsky a že jeho neúprosná logika lidstvo spíš ohrozí.

-

Pokud odhlédnu od SF a podívám se na věc z pozice programátora, pak by společnost, kterou by řídil počítač, vlastně ovládali programátoři. Počítač totiž dělá jen to, co mu nějaký programátor napíše, aby udělal. To by se mi moc nelíbilo, jsem programátor a znám spoustu programátorů a většinu z nich bych nechal řídit tak akorát auto, ne stát.

-

Na závěr si dovolím "přihřát svou polívčičku" - navrhuji totiž systém, jak pomocí moderních technologií vybírat politiky efektivněji, bez stranických sekretariátů a jejich kandidátních listin, a hlavně jak mnohem demokratičtěji řídit stát: http://edmundcerny.blog.idnes.cz/c/123054/Navrh-nove-implementace-demokracie.html

0 0
možnosti

myspulin2011

24. 1. 2011 10:18
Re: Myšlenka oblíbená SF autory

jasne ze jsem to psal trochu s nadsazkou,ale mam za to ,ze je to hodne o matematice.  a uhlidat a kontrolovat vas programatory by urcite bylo levnejsi a efektivnejsi .    ja vasi polivcicku necet,ackoliv necim podobnym nebo i stejnym by se mohlo zacit.                                     

                                             autorR^

0 0
možnosti

Umma

23. 1. 2011 7:33
Po pravde...

Po pravde by to mohl byt vetsi problem, nez si myslite.

1) Nikdo dneska nerozumi ekonomii natolik, aby bylo mozne napsat nejaky algoritmus na vedeni statu. Jedina moznost by pak byla neuronova sit (a par desetileti, nez by se vsechno naucila), Kazdopadne u takoveho stroje nikdo nevi, co vlastne bude delat.

2) Roboti by tu efektivitu mohli dotahnout do mrte - vsechno centralizovat a fungovat podobne jako za komunistu (myslim planovani, presne stanovene platy, nemenitelne minimalni davky spotrebniho zbozi na osobu etc.).

Samozrejme by to mohlo dopadnout i jinak, ale porad je to technika, u ktere vam dnes nikdo nebude schopen rict, jak a proc se bude chovat. Nevim jak vy, ale ja radsi budu mit ty hadajici se politiky. Tam aspon clovek vi, na cem je :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1355x
Nesnáším alibisty a lháře,jsem ateista,nestraník

Seznam rubrik