Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dennys

12. 3. 2008 20:26
S tim se neda nic delat

I ve starem Recku byli olympionici kralovsky placeni, lekari tehdy ovsem nezaostavali - Hippokrates by se bez honorare ve zlate ani nezvedl z divacke lavicky. Nejde o to, ze by lekar musel vydelavat takove astronomicke sumy, ktere stejne nelze utratit. Jde o to aby vydelaval alespon jako politici a v mnoha zemich Evropy (Anglie, Irsko, Francie, Svycarsko... i USA to jde. Je zajimave, ze nejmene lekari vydelavaji v zemich s nacionalne socialistickou a socialistickou minulosti. Uz se nedivim, ze se nemecti lekari nadsene hlasili do sluzby v konc. taborech ci na ruzne podobne akce - honorare byly vskutku kralovske oproti kolegum v nemocnicich. Ale vazne. Socialisujici se Evropa proste do zdravotnictvi trh nepusti, politici by prisli o volice. Ve starnouci Evrope by vecne nenasyceny trh platy zdravotniku vyresil dokonale. A vo tom to je.:-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

12. 3. 2008 20:32
Re: S tim se neda nic delat

Trh do zdravotnictvi nelze pustit beze zbytku, protoze jsou obory, na kterych se proste vydavat neda. Vem si pacienta s MS, jakmile se to dozvi pojistovna, tak jej zadna nepojisti, on nebude mit penize a nikdo jej lecit nebude. Ze trh nefunguje v zdravotnictvi optimalne dokazuje USA. Ovsem pro zdravotniky by byl trh dobry - hlavne moznost vybirat si pacienty a sam si urcovat ceny za sve vlastni vykony.

0 0
možnosti
NB

j@ck

12. 3. 2008 19:47
-

Sportovci jsou cvicene opicky predvadejici salta pro povabeni luzy, vic k tomu neni co dodat. Ke sledovani sportu v TV ci na stadione je snad treba mit IQ pod 70 :-)

0 0
možnosti
TP

Tom151

13. 3. 2008 21:22
Re: -

A na napsani tohoto prispevku je treba mit IQ na hranici lidske existence, jinak to nevidim... Kazdeho snad bavi neco jineho, tak neurazej, kdyz nerozumis, diky.. :-/

Jinak super clanek R^

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

12. 3. 2008 19:47
Proč si myslíte,

že ti pro společnost ejpotřebnější nejsou skutečně i nejlíp odměňovaní? Co když je pro dnešní společnost zábava důležitější než chirurgie i s onkologií dohromady? Byl byste vy ochoten vzdát se knížek, sportu, dovolené a uspořené peníze investovat do extra zdravotní pojistky? Ne? Jiná věc je, že je vrcholový sport dotován z veřejných zdrojů, ačkoliv jde o obyčejný byznys. Sportovní hvězdy mají vysoké platy nejen kvůli divákům a reklamě, ale i díky tomu, že sportovní kluby kolikrát vychovají naději za veřejné peníze, ale prodají ji za tržní hodnotu. Představte si situaci, že byste vyráběl cokoli, třeba i hrábě za situace, kdy by vám materiál i budovy platilo město, tržby za prodané výrobky by ale byly jen a jen vaše. To by byl život! Ani by nebylo třeba být vrcholovým sportovcem. Kdyby sport financovali jenom fandové, zdaleka by nebyl tak lukrativní.

0 0
možnosti
1

199/2

12. 3. 2008 16:14
Škoda, že platí jen jedna karma.

Článek je naprosto dokonalý formou i obsahem, není co dodat.R^

0 0
možnosti

lubossula

12. 3. 2008 15:36
Hm

v NBA ok, asi... problem nastava, kdyz do sportu u nas cpe penize stat a obce. Myslim do vrcholoveho sportu. S tim nelze souhlasit

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

12. 3. 2008 15:33
Jsou jen dvě řešení

No ono to ani jinak být nemůže. Jak jste správně popsal, ty peníze nedostávají fotbalisti proto, že by jim je někdo dával z čistého altruismu. Oni ti fotbalisti ty peníze svou činností prostě vygenerují a to, co dostanou je svým způsobem jejich provize. Chirurgové (onkologové...) prostě tolik peněz svou činností nevygenerují. Jsou dva způsoby řešení:

1) Nechat to osudu. Ti fotbalisti si penězi nevytapetují, ale (jakýmkoli způsobem) je utratí za výrobky. Tím zaplatí mzdu dělníkům, kteří ty výrobky vyráběli. Nebo je investují třeba v bankách. Tím nalejí kapitál do ekonomiky a jedině v ekonomice a nikde jinde vznikají mzdy zaměstnanců.

2) Počkáme si na příští rok na 25. únor...

Jiné dvě cesty neexistují.

0 0
možnosti