Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

EWCZ+

24. 1. 2010 21:34
Mne hlavne neni jasne

proc to Kmeto vyklada na i-dnesu a ne treba na serveru Romea. Co muze vetsina delat s reprodukcnimi zvyklostmi mensiny?  Kdyz se o to naposled nekdo pokusili s temi sterilizacemi, vlaceli je aktivisti po soudech, i kdyz nemocnice mely podepsana lejstra.

0 0
možnosti
DRH(

Drahomir Radek Horvath (D.H.R)

15. 1. 2010 22:19
Karma za tu osvětu v osadách....

Deti by nemali takto vyrastať. Mali by sa rodiť milujúcim rodičom,

ktorí ich budú chrániť a milovať. Mali by vyrastať v slušnom a

bezpečnom prostredí, kde by rodičia a spoločnosť pripravovala na

plnohodnotný život......

0 0
možnosti
Č

čhavo

14. 1. 2010 21:37
Lačho manuš

Avka lačhe phrale čhindžal,irindžal.

O Sunto Del thaj Suntno Mária tuke the tira fameliake mi del BUT ZOR SASTIPEN!

R^VV

0 0
možnosti
DVS

Dobry vojak Svejk

14. 1. 2010 12:07
Naprostý souhlas

a karma R^

0 0
možnosti
MU

komnix

14. 1. 2010 14:39
Re: Naprostý souhlas

8-o

0 0
možnosti
H

Hmmhator

12. 1. 2010 11:12
Hmm...

ja treba jednoho cloveka zamestnavam, jmenuje se Jan Kolman... nikdy o sobe nemluvil jako o romovi, ale vzdycky rikal ze je cikan.Je vyuceny obrabec kovu a svarec.Jeden z nejlepsich zamestnancu co v Cechach mam, takovy netitularni "mistr".Nikdo ho nevedl za rucicku, naopak, mel sakra tezke detstvi a zivot... a prece se zvladl vyucit a udrzet si praci, neprisel o misto ke me zebrat, naopak, musel jsem ho "pretahnoutL z jedno exstatniho podniku.

Kdyz jsem jednou nabiral nove lidi, prisel za mnou a rekl "Tych ciganov neberte, ja ich znam, oni slopu a na pracu by srali".Nevzal jsem je, nejen kvuli jeho doporuceni, ale proto ze nemeli ani vyucni listy.Jak je mozny ze Kolman to dokazal, bez nejakych podpor?A ostatni mam platit a podporovat?

Jinak je mi to naprosto jedno, cerny, modry nebo zeleny, kdyz budes makat je mi to fuk.A to se jinak povazuju za rasistu, xenofoba a liberalniho fasistu.

0 0
možnosti
CD

cielo driver

12. 1. 2010 10:48
Přírodní zákony

Kdyby se svět řídil dle zákonů přírody a ne dle pokrytců (kteří si říkají humanisté), tak by romové už dávno vyhynuli. Zní to možná populisticky, ale jsem přesvědčen, že by to tak dopadlo.

Zjevně vám chybí objektivita pane Kmeťo, jinak byste neházel tolik špíny na majoritu, ale především byste si zametl před vlastním (všech romů) prahem. Není správné (a ani chytré, ač si to málokdo, i z romů, uvědomuje) přece, aby se jedna skupina lidí v takové míře dožadovala po druhých něčeho, čeho všechny ostatní skupiny dosáhly svépomocně. Je smutné, že si to uvědomuje jen hrstka z vás.

Je přirozené, že slabší (čti méně úspěšný, v horší celkové pozici) se musí snažit víc než ostatní, aby je dohnal a neujel jim vlak. Romové ale (čest výjimkám jako jsou DHR a P.Banga) toto úsilí vynakládají ne na zlepšení své pozice, ale na kopání kolem sebe, nadávání, obviňování z rasismu a diskriminace, brečení (jako vy pane Kmeťo), agresivitu, atd. 

0 0
možnosti
R

Reptilia

12. 1. 2010 8:09
---

Bohužel je to spíš tak že Romové nad sebou rozsudek vynesli sami už dávno a to svým způsobem života. V přírodě je tento typ nazýván parazit. A změnit to mohou zase jen oni sami, nikdo jiný.

0 0
možnosti
MV

Martin V

12. 1. 2010 7:16
Doktor

Existují i kurzy třeba na gynekologa?

nebo nějaký zkrácený kurz na jaderného inženýra?

0 0
možnosti
P

padok

12. 1. 2010 5:39
pravo na jedno dieta

Pravo na jedno dieta u kazdej romskej zeny, tento zakon bude na svete uzakoneny v mnohych krajinach sveta uz zanedlho pre vsetkych ludi, a u nas by sa to urcite malo zacat s Romami, par generacii a ich pocet by sa obmedzil, a o jedno dieta by sa dokazali uz samotny romovia snad lepsie postarat a viac sa venovat samym sebe, mali by viacej penazi a casu a mnoho dalsich vyhod. ja to u nich vidim za jedine neagresivne riesenie.

0 0
možnosti
B

bedas78

12. 1. 2010 2:49
Nebudte tak zaujaty!

 Pane Kmeto,

Umite psat, a Vase clanky o romske historii jsou velmi zajimave. Priznam se, ze jsem o historii Vaseho naroda moc nevedel a proto ocenuji tuto osvetu. A ted ke clanku: 1) Jsem pro, zavedme v ghetech a osadach osvetova centra, ale kazdemu z obyvatel onech osad strhavejme cast podpory, at se taky podileji na financovani! To by zase bilo narku nad zlymi bilymi, jak okradaji chudobne romy, ze?  2) Proc si rom nenasetri onu pulku skolneho a nejde se vyucit? Jsem zvedav, na co to svedete ted!

PS: Nenechte se urazet sprostymi diskutery, jste jeden z mala romu, co je schopen neco sdelit, tak to nevzdavejte!

0 0
možnosti
B

bedas78

12. 1. 2010 2:51
Re: Nebudte tak zaujaty!

a za tu hrubku se omlouvam, byl to ostudny preklep. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3806x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.