Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Crowax

3. 1. 2010 0:45
Klapka: "Schovejme své chyby za rasismus" po miliontéšesté

Poslepovat několik historických faktů ve stylu referátu z dějepisu na úrovni ZŠ a k tím hájit, téměř bez návaznosti, rasismus z romské strany.... Aaale, škoda mluvit. Shrňme si to tedy. Rasismus je tedy nesnášenlivost k romům, ale romové naopak vlastně rasisti nemůžou být. Uniká jen mě logika tototo blábolu? Blogy pročítám rád a díky tomu, že žiji v oblasti kde se setkávám i s tím "neexistujícím" rasismem, kdy tedy vlastně romové fyzicky napadají lidi z nedůvěry, tak si rád přeštu pohled z druhé strany. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že čtu vlastně pořád to stejné. Proč tedy jiné menšiny nekřičí všude rasismus, jsou schopni legálně a produktivně žít v naší společnosti.

Rasismus je totiž skvělá výmluva pro cokoliv, neschopnost najít si práci, neplacení účtů.... Dřív nebo později u takových kauz zase uslyšíme, že za to vlastně může rasismus.

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

20. 12. 2009 20:22
jak to je?

Už jsem byl v Ostravě 31x na transfuzní stanici darovat krev a ještě jsem tam neviděl žádného cikána.Máte to zakázané,nebo Vám to víra zakazuje?Vždyť nikdy nevíte,kdy ji budete po romo pračce na nožíky potřebovat.

0 0
možnosti

Tonda K

20. 12. 2009 10:54
Jak gádžové ztrácejí důvěru

Nejsem rasista, ale jsem nedůvěřivý.

Zrovna včera zastavilo naproti  mne auto a z okénka na mne rómský řidič něco volal. Jako rasista bych se otočil a nebavil jsem se s ním, ale jako slušný člověk jsem situaci vyhodnotil tak, že něco hledá a potřebuje poradit. Přešel jsem ulici až k jeho autu a pochopil jsem, proč mluvil tak málo nahlas.

 "Pane, nechcete koupit levně novou příklepovou vrtačku?"

Samozřejmě jsem nekoupil a sám na sebe se zlobil, že jsem byl tak přátelský a šel až k jeho autu. 

Takže jsem opět nedůvěřivější vůči rómské populaci. Proč netrpím stejnou nedůvěrou vůči Vitnamcům????

0 0
možnosti

Medvedref

17. 12. 2009 16:33
Pane

Pane autore jste prachsprostý rasista jako neonacisté,jste úplně stejný  a ještě k tomu manipulátor.

0 0
možnosti

Carthoris

16. 12. 2009 17:19
Rasismus vs Statistika

Blog sice mnohdy říká pravdu, pane Kmeťo, ale otáčíte ji tak aby vyhovavala vašemu brekotu a ukřivděnosti - jakkoliv v právu nejste ani za mák. Každá skupina lidí si v historii prošla něčím špatným, každá! Myšleno ze strany jiné, v ten moment silnější skupiny.

Ale čím si, sakra, procházíte vy? Roky berete, roky kradete, roky nic neděláte. V mnoha případech vám to není umožněno, v mnoha ano - ale to zase odmítnete. Neberu vám, že existuje mnoho slušných cigánů (jako národ jste cigáni - mám dva přátele, kteří se tak hrdě označují a výmysly s Rómy nechávají společenským parazitům - ať těm tmavším, nebo bílým, kteří si na tomto problému dělají jméno a kariéru) ale většinově?

Ne - já nejsem rasista. Nemám rád agresivitu, lži a schovávání se za civilizované zákony při hájení svých nepravd (Islám, "romové", etc. etc.).

Pokud mě nějaká menšina ohrožuje, či utiskuje, logicky ji nemám rád.

Pokud má za sebou 69% romské menšiny trestný čin, nejsem rasista - jsem statistik!

0 0
možnosti

Hmmhator

14. 12. 2009 13:41
Tak tak.

Romum kteri chteji opravdu pracovat, praci, tem ostatnim davky.2 by mely stacit.

0 0
možnosti

mikkuu

13. 12. 2009 2:25
Nepřizpůsobivost jakékoliv komunitě

nezlobte se ,pořád pláčete jak jse diskriminovaní,ale v Kanadě Vaše děti daly do zvláštních tříd . To se netýkalo pouze angličtiny ale nepřizpusového chování Vašich potomků.

A hnedka Vás ta zaslíbená země lifruje zpátky a zase Vám musíme dát bydlení které jste opustili a hlavně neplatili.

0 0
možnosti

Helena1

13. 12. 2009 0:17
Jen si poplačte, je to snažší než dělat.

Zase další lempl, co místo práce radši pláče. To neumíte nebo nechcete nic pro své etnikum dělat? A umíte vůbec dělat ?

0 0
možnosti

Jozef Kmeto

14. 12. 2009 13:29
Re: Jen si poplačte, je to snažší než dělat.

No vyprosím si aby ste ma nazívala lempl, to môžete tak nazvať niekoho, koho dobre poznáte.... Vy o mne neviete vôbec nič, a Vám nie som povinný o sebe niečo písať a Vám sa predstavovať! Napíšte svoj názor na článok, ale neurážajte mna ako osobu- to si môžete dovolovať svojim najbližším.... A nakoniec dovolte jeden môj komentár- Keby hlúposť kvitla, tak Vy chodíte po čechách ako botanická záhrada....

Pekný deň Jozef Kmeťo

0 0
možnosti

Vikina

12. 12. 2009 22:18
Pane Kmeťo,

věřím Vám, že se setkáváte se spoustou problému kvůli příslušnosti k romskému etniku, nicméně není to vinou našeho rasismu, ale - bohužel - jen a jen povahou 99% tohoto etnika. Pak to bohužel často odnášejí i ti z vás, kteří by jinak zcela bez problému do naší společnosti zapadli. Přesto se musím naší majority zastat, pokud se střetneme s cikánem, který se chová normálně a snaží se být víceméně stejný jako my, pak mu obvykle majorita vychází vstříc a jedná s ním jako s každým jiným.

Jiná věc je, že po r. 89 nová vláda demokratů, od níž jsme si tolik slibovali, zklamala na celé čáře (a to všechny, nejenom Romy, které úplně vypustila z jakéhokoliv sociálního programu), protože se starala jen o své zlodějny, nikoliv o občany. Nu, a Romové na to doplatili nejvíc, protože jediné, co pro ně vláda udělala, jsou ty dávky. Takže až si zase začnete stěžovat na český rasismus, obraťte svou kritiku laskavě na naši vládu - bohužel, ani my sami nevíme, jak se těch zločinců zbavit.

0 0
možnosti

čhavo

13. 12. 2009 19:34
Re: Pane Kmeťo,

Trefil / a/ jste hřebík na hlavičku. Přesně tak. Máte u mě plus. R^

0 0
možnosti

veš na pleši

12. 12. 2009 21:24
Tak jsem přestala

číst už u stati, kde jsou Češi zodpovědní za nacistické vyhlazování Romů a Sintů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.