Diskuse

Rómske symboly

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MKP

Marki123

1. 1. 2010 16:56
Opravte mě,

jestli nemám pravdu. Ale mám pocit, že ti asociálové, kteří většinovou společnost tak popuzují jsou právě ti, kteří si při sčítání lidu kolonku národnost vyplnili jako českou nebo slovenskou. Připadá mi, že ti, kteří byli ochotni si přiznat romskou se pak i jinak chovají.

0 0
možnosti
B

blogatorka

31. 12. 2009 16:52
děkuji za překvapivé info, vyrůstala jsem v Ostravě a

až dodnes jsem považovala za rómské symboly to, čím se místní romky vyznačovaly:   zlaté zuby, zlaté řetězy a masívní medailony, odbarvené dlouhé vlasy (do zrzava), barevné dlouhé sukně a pantofle, cigareta v ruce, kolébavý krok a vylmi hrubý hlas a vulgární slovenština.... a hlavně ušmudlané divoké děti hrající si celý rok v prachu ostravských ulic, zatímco matky pokuřují celý den na lavičce ...

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

1. 1. 2010 9:19
Re: děkuji za překvapivé info, vyrůstala jsem v Ostravě a

:-)R^

0 0
možnosti
DK

arid

29. 12. 2009 18:56
Vážený

Vážený pane Kmeto,

stále čekám vaši reakci na můj příspěvek - dotaz. Získal jsem dojem, že sám od sebe ani nechcete reagovat. Pravděpodobně vám chybí argumenty na jasně a bez příkras řečenou pravdu. Buďte už konečně hrdý na to, že jste Cikán, tak jako jsem já hrdý na to, že jsem Moravák. Nesnažte se jenom vyvolat lítost ostatních, nevyplakávejte se na cizích ramenech. Vzmužte se a začnite konat už taky něco pro svůj národ. Začátek jste už učinil a to dobrý. Ovšem tím, jak si vyléváte srdíčko, atd, tím žádnou úctu svému národu nezískáte. Právě naopak. Konáte svému národu medvědí službu. Věřím, že i Cikáni dokážou být slušnými lidmi, vždyť jsem jich mnoho za svůj život i potkal.

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

30. 12. 2009 17:37
Re: Vážený

Ale na jaký přispevek mám ragovať? pripomenťe mi ho, alebo zašlite emailom Fakt neviem Jozef Kmeťo

0 0
možnosti
MR

Mončí2

29. 12. 2009 18:35
Pane Kmeťo,

lze psát i jinak,pravdivě.

http://drahomirradekhorvath.blog.idnes.cz/c/116746/Tak-a-mame-vybydleno.html

Předpokládám,že opět budete křičet o rasismu,ale zde to asi nepadne na úrodnou půdu;-D

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

30. 12. 2009 18:33
Re: Pane Kmeťo,

Ale nie čítal som jeho článok, je dobrý - v tomto prípade má pravdu, len okrem písania by mohol urobiť viac než len písať do blugu !!!

0 0
možnosti
MR

Mončí2

29. 12. 2009 17:23
Pane Kmeťo,

ještě tohle.Nevím zda narcisticky(či masochisticky)čtete jen diskuze k vašemu blogu,ale pokud ne,tak snad jste už zjistil,že ani s ostatníma blogerama lidé bezvýhradně nesouhlasí,ani když se jedná třeba o počasí.Ovšem nikdo nereaguje tak ublíženě a podrážděně jako vy.Tak buď pište dál a vydržte i negativní názory,nebo nepište vůbec.To prosím neberte jako omezování,ale jen upozornění,že musíte počítat i s názory,které se vám nelíbí a pokud nemáte nervy je ustát,tak je lepší nepsat.Když budete psát o kočičkách,tak se ozvou pejskaři a naopak.S tím jste měl počítat,ale nemusíte diskutující napadat jen proto,že nebrečí s vámi,nebo mají,díky vlastní zkušenosti,jiný názor na diskriminaci.Jinak vám přeji hezký večer a dejte si něco na uklidnění nervů.(a to nemyslím ani zle,ani ironicky)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

29. 12. 2009 17:31
Re: Pane Kmeťo,

Mě ale samonasí.ací týpci jako je Jozef Kmeťo hrozně baví. A ta Vaše zbytečná diskuse s ním mi připomíná nějakou hezkou knihu od Miguela de Cervantes;-DR^

0 0
možnosti
LM

Aaron71

29. 12. 2009 16:44
Líbí se mi text

Skupiny Gipsy.cz "Až jednou". A já se těším až každý z nás bude taky cigán.:-)

0 0
možnosti
MR

Mončí2

29. 12. 2009 16:02
Pane Kmeťo,

tak teď jste mi to nandal:-).Tak za 1.pokud míníte všechny diskutéry,že urážejí vás a vaši rodinu,tak nechápu,proč jste reakci směřoval na mě,tudíž žádám omluvu,což vám poradil i Aaron.Za 2.mě nepřekvapuje,že jsem se nedočkala konkrétních slov,které berete jako urážku,jste prostě jen ublížený a litující se člověk.Za 3.netitulujte Čechy názvem"Nerom",jsme Češi,my vám také neříkáme"Nečech".Ničí názory nepapouškuji,mám své,z vlastní zkušenosti.Kdybych já vám napsala"vaše hlúpé komentare",a podobné perly,kterýma nás častujete,tak se pominete.Hlavně nevím jak jste mě "mohol čítať počas tohto roku",když na i.dnes jsem asi 3 měsíce,ale detaily neřeším.Zamyslete se proč na vás lidé reagují,tak,jak reagují.Když budete dokola brečet jací jsou cikáni chudáci a jak jim jen všichni ubližují,nemohou se učit a sanitky k nim nejezdí,tak budete jen k smíchu.Každý,Čech,nebo cikán,bez rozdílu,si totiž lehne tak,jak si ustele!!!

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

29. 12. 2009 16:30
Re: Pane Kmeťo,

Svojimi komntármi nepodporujete iných komentátorov že? Keď vy sa mi ospravedlníte tak, potom ja- lebo ja na roziel od vás som sa do Vás netriafal, ako vy počas tohto roku - pardon 3 mesiacov... Ne vy nás nenazívate nečechom-neslovákom - vy nás rovno nazívate cigánmi, špinavými cigánmi, votrelcami, mám pokračovať? Na moje články reaguju taký ľudia ako ste vy sama... Teda ľudia neschopný sa vžiť do kože iného človeka, pokiaľ sa to priamo nedotíka jeho sameho.... Prečo čítate moje články, keď vás tak hnevaju? Máte občiansky preukaz? ste slobodný človek? jednoducho ignorujte moje články a hotovo, alebo čítate moje články, aby ste potom mohli ukázať, svoju nenávisť, predsutky, a možno aj rasizmus v diskusii????!!!??? Nie ja robím rozdieli ale vy - dobre si prečítajte svoje vlastné komentáre.... Na vašom mieste by som bol aspoň ticho...! Opakujem sa, viem písať články aj do vlastných radov, a čo vy? okrem papuškovania.

0 0
možnosti
J

jeliman

29. 12. 2009 8:31
Mno, tak symboly bychom měli, teď zbývá jen najít původní

území, odkud cikáni přišli, tam jim udělat vlastní stát a povolit jim vystěhování...

0 0
možnosti
MR

Mončí2

29. 12. 2009 8:39
Re: Mno, tak symboly bychom měli, teď zbývá jen najít původní

;-D

0 0
možnosti
OH

Lanolin

29. 12. 2009 7:06
Srovnejte jiné menšiny.

Třeba Vietnamce. Proč oni jen trpně nestojí ve frontách na sociální dávky, ale jsou pilní a pracovití. Jejich děti chodí naprosto běžně do škol, nepovažují to za ústrk a trápení a dokonce jsou snaživé a mají velmi dobré studiní výsledky (o hygienických návycích ani nemluvím). Proč Vietnamci nemají stále problémy s vybydlenými byty?

Kolik Vietnamců najdete žebrat na ulicích či provozujících kapsářství?

Takových otázek by mohlo být ještě hodně a místo Vietnamců bych mohl jmenovat například Ukrajince.

0 0
možnosti
MR

Mončí2

29. 12. 2009 7:14
Re: Srovnejte jiné menšiny.

Když jste u těch Vietnamců,možná to bude tím,že pro 99% z nich není slovo"práce" sprostá nadávka.Ne všichni se živí poctivě(pěstírny trávy apod.),ale to ani všichni Češi,ale v obou případech je v drtivé převaze snaha živit se sám,chovat se slušně,neobtěžovat okolí a věčně neřvat o ublíženosti.Mohu posoudit všechny 3 etnika z vlastní zkušenosti,ale je to opravdu debata na velmi dlouho.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.