Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Košičan SK

2. 9. 2010 19:07
Pracovná moralka u Rómov a snaha pracovať? Veľký problém!

Pre pár rokmi keď Kaník ako minister znížil rodinné prídavky a sociálne dávky, zišlo sa niekoľko sto Rómov v Rožňave na námestí a vykrikovali, že chcú prácu, nie almužnu.Vystúpil pred nich podnikateľ-majiteľ niekoľkých stavebných firiem a prehlásil, že je schopný zamestnať 200 Rómov, nech na druhý deň prídu do jeho firmy a dal im presnú adresu.Prišli dvaja alebo traja.Bolo to aj v TV. V 5, alebo 6  lokalitách východu SR /Gemer, Spiš, Zemplín, Šariš/  zadarmo vyčlenili a aj posadili zemiaky Rómom, len aby nekradli, ale sami si dopestovali, tak ako to robila väčšina ľudí z dedín východu.Rómovia z okolitých osád sadbu zo zeme povyberali, na pestovanie sa vykašľali a ďalej posielajú kradnúť zemiaky svoje deti, lebo vedia, že nie sú trestne zodpovedné.Bolo to tiež aj v TV.Výsledok?Rómov chce mať každý čo najďalej od seba, lebo rozkradnú všetko čo sa dá zjesť, alebo speňažiť.A nad pracovnou morálkou Rómov každý iba mávne.

0 0
možnosti

Astern

8. 10. 2009 13:29
Zdraví dětí

U národů "okamžité spotřeby" je běžné mít více dětí. Rodiče pak se lnedokážou se o pořádně postarat. Úmrtnost je vysoká. Dle mého názoru se špatně kombinuje minoritný a majoritný přístup. Pokud tyhle děti budou mít lepí zdravotní péči, bude jich méně úmírat a nespíš bude více lidí o které se bude muset stát postarat pokud nezaměstnanost cikánů zůstane pořád vysoká. Omlouvám se, že takhle cynicky kalkuluji s lidským životem. Jsou prostě státy kde byla vysoká porodnost i úmrtnost a když jim civilizovanější svět nabídnul pomoc v zdravotnictví, tak se těžko hlídala populační explozie. Pokud se u cikánů sníží úmrtnost, pak většinová společnost bude chtít znížit počet cikánských dětí a taky bude chtít od rodičů se chovat ke svým dětem zodpovědněji. Myslím, že je logické, zjednodušeně řečeno, chtít něco za něco. Pokud cikání ukazují chatrče ve špatném stavu a chtějí vodovody, elektřinu a kanalizaci, tak bílí logicky zato chtějí zaplatit, nechat si zkolaudovat barák a udržovat ho v pořádku.

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 10. 2009 12:51
Počet dětí??????

Asi by to chtěla stanovit pravidla tak, že pokud bude mít rodina tři děti nebo deset, dostane sociální dávky jako kdyby měli děti tři a pokud ty svoje děti opravdu tak milují, určitě najdou způsob, jak je LEGÁLNĚ uživit a nespoléhat se na stát.

0 0
možnosti

jonathan 33

8. 10. 2009 10:33
cikáni počítají

čím víc dětí,tím víc peněz od státu a víc dětí také víc nakrade.

0 0
možnosti

cara al sol

8. 10. 2009 9:45
Osvěta je v podstatě nanic

Když otec ožrala a matka kuřačka zplodí 10 dětí, asi těžko jim mohou vytvořit rozumné zázemí. Kdyby měli 2 nebo 3 děti, byla by určitá šance, že z nich něco bude. Stát by měl pomoci zejména rozsáhlým sterilizačním programem, který by byl spojen s finanční odměnou pro sterilizované ženy.

0 0
možnosti

Hip

8. 10. 2009 9:31
proč to píšete tady???

Spíš byste měl objíždět ta ghetta a dělat přednášky přímo tam. Čtenáři idnes podle mého názoru vše co píšete vědí. Ale ti, co neposílají děti do školy, učí je akorát lhát a krást a jinak je nechají růst jak dříví v lese, ti si to tady nepřečtou.

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 10. 2009 7:35
Zase tatáž písnička.

Romové jsou chudáci, které dnešní společnost diskriminuje a zlí gadžové je nechtějí zaměstnat. Že by se autor zamyslel nad tím, proč je mezi Romy tak vysoká kriminalita, proč jejich děti nechodí do školy. proč kolem svých domů mají obvykle neskutečný bor.. pardón nepořádek, proč si neváží věcí, které vytvořil někdo jiný a dokáží je klidně zničit? Ne, tohle autor neřeší. Jak má podnikatel zaměstnat člověka, který má mizivou pracovní morálku, je prakticky negramotný a jeho jedinou kvalifikací je perfektní orientace v systému sociálních dávek? 

Jenom jedna poznámka na okraj. Když loni v Ostravě sociálka nenechala včas vytisknout poukázky na sociální dávky, pošťačka ve čtvrti, kde je vysoké procento romské komunity, chodila za asistence policie, protože se bála, že ji Romové zbijí. Proč nemusely se stejnou asistencí chodit pošťačky v oblastech, kde žijí hlavně  gadžové? Odpoví mi na to autor, nebo se postará, aby můj příspěvek jako nevhodný zmizel?

0 0
možnosti

rstein

8. 10. 2009 8:09
Re: Zase tatáž písnička.

Plně souhlasím.Naše společnost se tváří,že chce tuto menšinu integrovat (ovšem za vynaložení ohromných nákladů) a oni se tváří,že by chtěli,ale  nikdy se o to nesnažili.V roce 1879 se v naučném slovníku pod položkou zigeune objevuje synonymum zloděj,lhář,násilník.Proč asi?Největší problémem romů jsou lidé,kteří je "zastupují" ,členové různých vládních institucí,menšinových rad a hlavně jejich "aktivisté".To jsou pouze profesionánlní řečníci,kteří za peníze určené na řešení romské otázky jenom žvaní.Běžný rom vůbec neví o čem.Jen na okraj- v romštině neexistuje slovo,šetřit,plánovat,úspory,minulost,budoucnost apod.Zeptejte se roma proč a od kdy si říkají romové.Tak co s tím uděláme?!!?pa

0 0
možnosti

Dezo-Conka

8. 10. 2009 6:26
Máte pravdu

Bez pomoci nás ,gadžů ,to bude stále horší.Ale pomáhat musí alespoň 30% gadžů a ne jeden z dvaceti.

0 0
možnosti

Antek

8. 10. 2009 5:28
Romské děti

Tady nejde o počet dětí,ale o to,co je učí rodiče.Lhát,krást.Chtělo by to nějaký zákon o odebírání přídavků-nejsi shopný se o dítě postarat a naučit ho česky?Nedostaneš přídavky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.