Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

blogatorka

25. 1. 2010 22:27
Ani se Bohu nedivím, že se před Romy skrývá a

nechává se jimi hledat, zatímco mnohým jiným dovolil, aby ho našli ...Pane Kmeťo, těmi chatrně oblečenými ubohými Romy jste asi myslel Romy ze slovenských osad. Já žiji v Praze a denně chodím Karlínem. Chatrně oblečené Romy jsem už roky nepotkala. Vidím jen rozesmáté romské rodinky vezoucí v pracovní době napěchované kočárky potravinami z Billy, s baculatými rozesmátými dětmi ve značkovém oblečení, všichni těžké zlaté řetězy, tátové i mámy v rukou zapálené cigarety, děti lízající zmrzlinu či jiné pamlsky, kočárky moderní tříkolové, žádné staré po starších dětech ...  No prostě rozesmátí obézní spokojení pražští romští sociálně slabí obyvatelé  řádně a pravidelně krmení sociálními úřady, beze stresu ze ztráty práce či snížení platu v důsledku krize ...  Oni mají své sociální dávky jisté i v krizi ...

0 0
možnosti
TV

tomtop

24. 1. 2010 11:53
no prosím :-)

ačkoliv jsem se do vás pustil kvůli článku , kterým svalujete veškerou vinu za rasismus na katolíky, musím konstatovat, že jste se v tomto článku s tematem vyrovnal velmi dobře, líbí se mi hlavně váš úvod ...

Co se týká oné sekty ... za berno minci bych bral hlavně výsledky .... pokud to někomu pomáhá a mění to lidi k dobrému, tak bych to neviděl tak zle .... ač jako katolík bych volil jinou formu :-) ... nemám rád ony herecké výstupy tohoto typu ... třeba to ale někoho oslovuje.

0 0
možnosti
MJ

Marek _Mental

22. 1. 2010 16:22
Rómovia Hladajú Boha

Jen škoda, že ho většinou hledají v příručních zavazadlech a kapsách nás ostatních..:-(

0 0
možnosti
Č

čhavo

20. 1. 2010 20:05
Věřím v Boha

ten jediný náš národ vyvede ze tmy, tmářství,předsudků a nevědomostí.

Ježíš a Bůh - romsky Del miluje všechny lidi bez rozdílu. Pravda je, že i my samotní musíme žít podle desatera. Jenže jaksi někteří z nás si to vykládaj po svém. Olaši, ne všichni, kradou jak straky, okrádaj staré lidi a přitom nosej zlaté křížky na krku. To neuznávám. Mají plnou hubu Boha a okradaj jiné!!!

Jinak kolego, máte mou karmu za odvahu.O tom pastorovi jsem slyšel.Taky jsem z Ostravy původem.Já bych ho až tak neodsuzoval. Určitě mění naše bratry a sestry z bludu automatů,chlastu atd. A to jde. R^!!

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

20. 1. 2010 21:16
Re: Věřím v Boha

Dobrý večer priateľ môj, ďakujem za Vašu karmu, v článku som ani nechcel odsudzovať tohto pastora, skôr som chcel poukázať na praktiku náboženstva, nie je predsa Bohu jedno ako ho človek vyznáva, a myslím si že spôsob vyznávania Kresťanskej medzinárodnej misie, je naozaj na zamyslenie, nie všetko na prvý pohľad dobré, je naozaj dobré.... Satan sa dokáže meniť na anjela svetla, čo nepochádza od Boha skôr či neskôr odpadne ako zhnité ovocie... Myslím že to sa tíka aj Tejto vieri , a hoci dokáže na oko meniť ľudí k lepšiemu, myslím si že to nepochádza od Boha, a potom sa naozaj obávam na našich rómskych bratov.... Mám Vás rád priateľ môj VR^ S úctou Jozef Kmeťo

0 0
možnosti
N

nottingham

20. 1. 2010 12:02
Vira

Bohuzel pro Romy vira plati jen z jedne strany. Neustale ocekavaji pomoc blizniho sveho. A jediny zakon co razi je:"Co je Tvoje, to je moje. A co je moje, do toho Ti nic neni." Buh Romum nepomuze, to si musi pomoci kazdy sam. Buh pouze ukazuje cestu. Pokud Romove tak tihnou k Bohu a krestanstvi, docetli nekdy Bibly k Mojzisovi a Desateru? Napriklad: NEPOKRADES. Plati to i pro vsechny, abych Romum nekrivdil. Mam pocit, ze cely nas zakonodarni sbor ma Romske predky. Ted to nemyslim jako urazku vuci tem prizpusobenym Romum, kterych si nesmirne vazim a maji muj obdiv, protoze ziskat si neci duveru pro ne je tezsi, nez pro kohokoliv jineho.

0 0
možnosti
H

Hmmhator

20. 1. 2010 10:05
Hledejte praci,

Buh si Vas najde sam, az prijde Vas cas.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

19. 1. 2010 21:38
Tak až ho najdou,

ať se zeptají na přikázání "Nepokradeš!"

0 0
možnosti
F

Fumu

19. 1. 2010 21:57
Re: Tak až ho najdou,

Asi hledají toho svého - Malboro,Satelit,Automaty,zkrátka Boží Trojici.Jejich chrámem je Sociálka.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

19. 1. 2010 21:29
Víra cikánů v boha se mi zdá stejně pokrytecké tvrzení,

jako to o tom, že mají rádi děti. Tak jako naše dětské domovy tvoří ze 70% malí cikáni původem ze Slovenska, i přes vehementní přesvědčování o opaku, tak víra v boha bude také nejspíš jen maska. Jak mi říkala známá, co učila na zvláštní škole, když probírali víru a ptala se, za co se doma modlí, asi uhodnete, co byla častá odpověď. Ale možná se jen chlubili, aby byli zajímaví. Ovšem jen při letmém projití centra města, bych tomu věřil. Přece není možné věřit v Boha a žádat jej o pomoc při porušování jednoho z bodů desatera? Upozorňuji, že se v tomto případě nebavím o těch zhruba 5% až 10%, které se živí prací.

0 0
možnosti
PD

P.D.F

20. 1. 2010 7:45
Re: Víra cikánů v boha se mi zdá stejně pokrytecké tvrzení,

R^[>-]

0 0
možnosti
M

MORAK

19. 1. 2010 20:58
Nepokradeš !

Opravdu se tímto přikázáním začnou cikáni řídit, až najdou Boha  ?  Pak jim dodejme víc misionářů, haleluja ! 8-o;-O8-o

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

19. 1. 2010 20:23
To klidně mohou,s tím problém nemám...

Rozhodně by i toho Boha mile překvapili,kdyby se stejným zaujetím hledali práci.

0 0
možnosti