Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bullterrier.proti.eu

23. 10. 2009 9:12
Mě zaujala ta informace,

že na Slovensku jsou za pokladnou cikáni a ochytávají zboží. To se mi nějak nezdá, to by nadřízení managera té prodejny rychle vypoklonkovali. Do takového obchodu by přestali chodit lidi. V dnešní konkurenci supermarketů by to bylo pro ten obchod likvidační. O tom, že zaostalí cikáni bez splnění podmínek pro přijetí nemají v normální škole, kde jen brzdí výuku a šikanují normální děti, co dělat, nemusíme ani diskutovat. A 90% z nich tempo výuky nezvládne a pak záleží na učiteli, zda bude cikány ignorovat a pojede tempem pro bílé, nebo poškodí bílé a zpomalí. S tím, jak školy druhého typu opouští normální děti již zkušenosti jsou. Který rodič by dobrovolně ubližoval svému dítěti? (Mám v rodině čtyři učitelky, tak o tom něco vím).

0 0
možnosti
MB

MychalB

23. 10. 2009 9:03
Po prečítaní prvých dvoch odstavca

som to vzdal. Lebo si neviem predstavit, ako sa statisíce ľudí uživí v predvádzaním romskej kultúry, či už v ČR alebo na Slovensku.

Možno to bude tím, že nie som malé dievčatko :-P

0 0
možnosti
MB

MychalB

23. 10. 2009 9:04
Re: Po prečítaní prvých dvoch odstavca

"prvých dvoch odstavcov"

za ostatní chyby případně spáchané na jazyku slovenském se omlouvám ;-)

0 0
možnosti
M

multikultiTotalita

23. 10. 2009 7:29
jenom další

multikulti procikánské slinty zcela odtržené od reality!

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

23. 10. 2009 7:24
Kolik let je tomu děvčátku?

V mailu se to nepíše. Jako dětský dopis to tedy v žádném případě nezní.

0 0
možnosti
P

PetraHor

23. 10. 2009 8:30
Re: Kolik let je tomu děvčátku?

Bude mu 30 a dělá admina na iDnes.cz:-)

0 0
možnosti
DK

Fonon

23. 10. 2009 6:09
je evidentně vidět,

že dopis psal malej a naivní spratek ničeho si nevážící.

0 0
možnosti
BD

Big Dadddy

23. 10. 2009 0:40
včera

jste mejlem nedostal dopis, ale mejl.X

0 0
možnosti
P

PetraHor

23. 10. 2009 1:09
Re: včera

Copak to, ale nedřív autor píše něco o neznámém neromském děvčátku.....  To je pozůstatek z dob uveřejnění, kdy pod článkem žádné jméno nebylo. Nejspíš mu někdo poradilm že to nebudí příliš velkou důvěru, tak si k článku přimyslel Dianku Zacharová :-)    

0 0
možnosti
P

PetraHor

23. 10. 2009 0:27
Pane Kmeto,

furt slyším o tom jak Romy diskriminujeme, jaký je u nás i na Slovensku rasismus, jak jsou Romové utlačovaní. Vysvětlete mi laskavě tu záhadu, jak je možné že existují Romové a neni jich málo, kteří nežijí v ghetech, normálně pracují, jsou slušní a mají slušné děti. Mě na tom totiž něco nesedí. Jak je možné, že tolik lidí uniklo našim "rasisticko-diskriminačním choutkám"?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

22. 10. 2009 23:42
At uz se jedna o CR nebo SR...

...co by stat na romske kulture ziskal? Romum v jejich kulture vubec nikdo nebrani, pokud tou kulturou neni mysleno pachat trestnou cinnost. Nechapu, proc by se kterekoliv etnikum melo at uz v CR nebo SR nejak zvyhodnovat...U nas mame spoustu Vietnamcu nebo treba Polaku...Ac Polaky zrovna taky nemusim, protoze se neumeji chovat, ani oni nejsou nijak zvyhodnovani, zadne extra specialni penize na ne vyhraneny nejsou, o Vietnamcich ani nemluve...Romove at si dal buduji svou kulturu, je to jen na nich, pokud tim neobtezuji nebo neohrozuji druhe. A mam tady jednu otazku...kdyz uz se teda zamerime na etnikum (coz se oficialne nemuze), mysite si,ze jsou Romove pro nas prinosem? Kdyz se sectou vsechny hodnoty Romy vybudovane a odectou naklady na ne, vyjdou Romove v plusu? Asi ne...Totez se neda rict o zadnem jinem etniku na uzemi nasich dvou statu. Jiste se najdou mezi Romy jednotlivci, kteri prinosem jsou...naopak se najdou mezi bilymi takovi, kteri jsou pritezi...

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

22. 10. 2009 23:43
Re: At uz se jedna o CR nebo SR...

...ale kdyz se to secte, my z Romu nemame nic a oni z nas prakticky ziji...Neni to tak?

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

22. 10. 2009 23:34
Pán Kmeto,

Při vší úctě, nic proti Cikánům, ale o Chaplinovi a cikánské krvi lze velmi úspěšně pochybovat. Je pravda, že jeho životopis jsem četl už před lety, ale nevzpomínám si, že by se slovíčko "gipsy" v suvislosti  jeho původem vyskytlo. Je mi líto, tím, že budete apokryfně tvrdit, kdo ze slavných osobností měl být Cikán, si akorát vykoledujete, že se vám, jako etniku, i Vám, jako původci tohoto článku, budou smát.

Jinak k článku - co řádek, to perla. Netušil jsem, že ve Vašem týmu jsou odborníci na globální politiku, vojenskou ubranu, misijní činnost - musím se Vám pochlubit, znám  taky podobný tým, jehož součástí jsou odborníci na  mikrobiologii ("to se ještě dá jíst, prošlo to teprve před mesícem" - vždycky si pak kupuje endiaron), paliva ("ty voe, když smícháš volej s acetonem, tak se to jako rozředí, a pak to pojede jako blesk" - už třikrát zadřel dva motory) a takto bych mohl pokračovat.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

22. 10. 2009 23:41
Re: Pán Kmeto,

Víte, krom muziky, která asi ale všechny z vás neuživí, nenapadá mne, čím by mne vaše kultura mohla prospět - s jedinou výjimkou.

Jsou mnohá etnika či národnosti, kteří možná asi tolik s jejich kulturou tolik nenadělají. Ale zkuste si z nich vzít příklad. Například z Vietnamců. Dokážou roky vydržet se stánkem jen na rýži, množí se tak, aby uživili ZE SVÉHO sebe a dítě/děti, aby si tak po letech pořídili kamenný obchod a dostali své děti na vysokou.

Už tím, že by se majorita vašeho etnika dokázala uživit sama, obohatíte nejen mne, ale i sebe, mnohé státy - už jen tím obohatíte každého, který tak nebude muset dávat část peněz na vaše dávky.

0 0
možnosti
M

Mufu

22. 10. 2009 23:20
: - ))

;-DJe někde k vidění ten list od malé slečny ?

0 0
možnosti