Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

EWCZ+

24. 1. 2010 20:53
Koukam,

ze uz Diderot to vystihl naprosto beze zbytku:

" Diderotova encyklopédia ako ukážka racionality a humanizmu opovrhuje Rómami, pretože zneužívajú dôverčivosť miestnych obyvateľov."

0 0
možnosti
TV

tomtop

24. 1. 2010 11:39
zcela mimo

 ... chybí vám trocha historických a logických souvislostí k tomu, aby jste si uvědomil, jak velké nesmysly to jsou....

KC v době středověku byla místem, kde se dělala kariéra, kde lidé ve velkém procentu hledali hmotné zajištění a vzdělání .... a jen menší procento skutečně kvůli Bohu. Tomu odpovídají i jejich činy... a tajná služba vatikánu ? Fámám by jste neměl věřit... ačkoliv spousta inteligentních lidí dnes věří na daleko větší bludy, nejte jediný.

Pokud chcete srovnávat dnešní KC s tehdejší, jste zcela mimo ... stejně jako když píšete, že diskriminace začala právě exkomunikací. Copak může někdo za to, že byli romové kočovný národ, který na svých cestách mimo krásné hudby a nabídky nějakých služeb přivážel i problémy ? Myslím, že exkomunikace by z romů neudělala špatné lidi a z domorodců bílé pleti jejich nepřátele .... to si udělali sami ! Stejně jako si za velké procento dnešních problémů mohou sami !

0 0
možnosti
TV

tomtop

24. 1. 2010 11:47
Re: zcela mimo

Píšete o zkušenosti života na vesnici ... i kostelní bábrle se pomlouvají ... ano, všude jsou lidé dobří i špatní, záleží na tom , co hledáte, to ale nevypovídá nic o církvi.  O kladných stránkách jste nic nenapsal ... buď je nechcete vidět, nebo je nevidíte ?

Používáte klasickou primitivní formu napadání, jakou používají nacionalisté - ukáží na nějakou skupinu a řeknou - za vše mohou oni ... bez jakýchkoliv hlubších souvislostí. Měl by jste to ještě trochu promyslet ;-)

0 0
možnosti
DVS

Dobry vojak Svejk

11. 1. 2010 11:28
Karma

Pěkný článek

0 0
možnosti
M

MORAK

10. 1. 2010 22:16
Pominul jste podstatné věci

Cikáni byli od nepaměti  asociální  etnikum, živící se  ponejvíce krádežemi a podvody, příp. žebrotou, hudbou  a příležitostnými pracemi  většinou až když už nebylo zbytí.  Nejlepší čórkařky byly vždy nejdražší  nevěsty  a celkově  zvyky odpovídaly spíše uzavřené zločinecké organizaci.    Protože   na jednom místě se dlouhodobě dalo s takovými "způsoby obživy"  vydržet obtížně , vždy bylo lepší kočovat a vyhledávat nové oběti.   Ovšem po několika stoletích už  se to "profláklo".   Obyvatelstvo se nechtělo nechat  okrádat a  i šlechtická vrchnost  už věděla, vo co go.  Proto některé státy  začaly plošně  vypovídat cikány jako asociální a zlodějské etnikum štítící se práce, které pro společnost nic nevytvářelo, naopak parazitovalo a škodilo.  [>-]

0 0
možnosti
ED

diskretni sponzor

9. 1. 2010 10:59
pane Kmeto,

co Eskymáci nebo Pygmejové, taky ublížili Romům?  Je na světě nějaká sociální skupina, která Romům nikdy neublížila?

0 0
možnosti
ZT

Zdeněk Trefný

9. 1. 2010 0:20
Velmi přesný a přehledný článek

Vážený pane Kmeto (nebo Kmete?),

chci Vám poděkovat za strhující pohled na historii křesťanství, který jsem přečetl jedním dechem. Určitě by stálo za to doplnit více pohled i na dnešní snahy církve, jak vykořenit samostatné myšlení.

Nenechte se odradit těmi několika málo ohloupenými nebožáky,kteří Vám tuna nadávají !Jste borec a pěkně jste jim to nadal!!!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

9. 1. 2010 0:22
Re: Velmi přesný a přehledný článek

Samozřejmě podložený argumenty,odkazy apod.8-o;-D

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

8. 1. 2010 23:53
Co zkusit něco jiného?

Věřím, že bl.Zefirin Malla byl jiného názoru(to je jisté) a dokázal by Vašemu národu vyprosit mnoho milostí,jen ho poprosit....

Mimochodem,víte jaká bylo jeho poslední slova,než ho komunisté zabili?

Viva Cristo Rey!!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 1. 2010 22:59
Citace autora

či naozaj p. D.H.R je osoba za ktorú sa v blogu vydáva..

Hele a Vy existujete?Jste reálný nebo je to jen stupidita nějakého hňupa?

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

8. 1. 2010 23:12
Re: Citace autora

Porosím aby takéto urážky je adresovali svojim najbližším, alebo kamarátom, nie mne - Ja som Vás neurazil to isté žiadam od Vás !!!!!!

Jozef Kmeťo

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

8. 1. 2010 22:51
Ty Vaše prameny jsou chabé

Uveďte alespoň odkaz na internetový zdroj, ISBN nebo NĚCO, čeho se dá chytit!

Mimochodem, k té údajné exkomunikaci jsem vygoogloval pouze dva odkazy - jeden je na stránkách jakéhosi romského radia v České republice a druhý mluvil o tom, že pařížský biskup hrozil, že exkomunikuje každého, kdo "Egypťanům" nastaví dlaň, tedy nechá si od nich hádat z ruky, což jsou praktiky, které odmítal např. už Nový Zákon. Uveďte prosím, jak se ten pařížský arcibiskup jmenoval a přidejte nějaký důvěryhodný odkaz!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 1. 2010 22:54
Re: Ty Vaše prameny jsou chabé

To jsem skoušel i u jiných jeho článků.Žádný odkaz či statistiku nedodá a na takové dotazy nereaguje.

0 0
možnosti
VS

apoc9

8. 1. 2010 22:36
To co píšete jsou nesmysly

Mícháte všemožné dohromady. Španělská inkvizice nebyla inkvizicí křesťanskou nýbrž státní! Drtivá většina všech ostatních zvěrstev probíhala díky protestantským církvím, které mají na svém kontě drtivou většinu popravených. To že by popravili více než Stalin je také nesmysl, protože ten poslal na smrt mnohem více lidí než kdokoliv před ním a v mnohem kratším čase.

Ta inkvizice římsko-katolická je totiž něco úplně jiného! Byl to úřad, který dohlížel nad naukou církve. Mimochodem tento úřad stále existuje, ale už se mu tak neříká kvůli ignoranci lidí.

Pohádky o tom jak Vatikán podporoval nacisty už byli tisíckrát vyvráceny je to fakt a takže pokud se nechcete dále ztrapňovat tak o tom nepište.

Zneužívání dětí je neomluvitelné pro všechny bez ohledu.

Vatikán je stát a papež je hlavou tohoto státu, nemluvě o miliardě lidí pro, které je duchovní autoritou a ostatní politici s tím musí a také samozřejmě počítají - tudíž rektální alpinismus.

0 0
možnosti
VS

apoc9

8. 1. 2010 23:13
...

Je směšné jak si každé etnikum, národ myslí, že jsou to právě oni kdo byli největšími nositeli civilizace a pokroku. Nebo naopak bylo na nich spácháno nejvíce ústrků, pronásledování, ponížení, atd.

Ve skutečném světě zejména v současném lidé ignorují problémy ostatních lidí. To je také to nejlepší co můžete od ostatních očekávat. :-/

0 0
možnosti