Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

27. 9. 2009 18:01
Nemůžu Vám věřit a mám důvody.

1. Jste placen, jak ste uvedl v předchzím příspěvku, za proromskou vědeckou  či spisivatelskou činnost. Ve Vašem  ekonomickém zájmu je tudíž existence rasizmu a ve Vašem zájmu je rasizmus odhalovat. Kdyby rasismus nebyl, neexistoval, nemohl by jste  provozovat etnobyznys  a la EU.

2. Popisovaná příhoda s Vietnamkou je krajně nepravděpodobná. Tvrdíte, že vůbec nerozuměla jednoduchému slovenskému sdělení. Je to možné, ale nepravděpodobné.

3. Rozepisujte se o tom, že Ti rasisté nakupovali drahé potraviny. Proč o tom píšete. S podstatou článku to  přecivůbec nesouvisí.  Nebo chcete naznačit, že rasisté jsou boháči ? Pokud to neukradli, je to pouze jejich věc.

4. O existenci cikánského protibělošského rasizmu jsem se přesvědčil na vlastní kůži a nemíním z tohoto incidentu vyvozovat závěr, že většina cikánů jsou rasisté. Z toho to totiž neplyne. Stejně Vy nemůžete z Váma popisované situace, i pokud by byla pravdivá, vyvozovat něco o celé společnosti.

0 0
možnosti

Saaayush

26. 9. 2009 11:21
...

"Čistokrevní" Češi a Solváci tady bohužel budou vždycky. Nedovedu si představit, že by se do mě někdo začal navžet, když by zjistil, že můj děda byl Maďar a babička Slovenka (jednoduše řečeno nečistokrevná Češka). A nechat se urážet v práci od pacientů, to bych ho pěkně nahlas upozornila, že není na meetingu DS ale v nemocnici (ve vašem případě v šopu). Bohužel, takovým ko..tům jako jsou vaši "milí" zákazníci to nevysvětlíte, protože mají IQ jen tak akorát na to, ayb uráželi druhé.  

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

25. 9. 2009 19:23
Romům je třeba pomoci

A bude to něco stát.Ale jiné cesty není.My určitě nejsme lepší než Romové,kolik

gadžů se fláká na marodce,tuneluje,krade.......

Já vám jen přeji,aby jste podobné svině potkával co nejméně......

Ale věřte,nejsme všichni stejní.Pánbůh vám pomáhej R^

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

25. 9. 2009 18:03
Ano, takto to chodi....

Dobre, ze o tom pisete, mnoho lidi si nedokaze predstavit, co se deje, pokud nahodou nemate "bilej ksicht"... Ja jsem svuj nejcerstvejsi zazitek naznacila v tomto clanku: http://bartosova.blog.idnes.cz/c/99916/Madonna-bojuje-za-prava-Romu.html#t2 ... Fakt to se mnou seklo... PS. Moc se mi libi i Vase dalsi clanky  o historii a zivote Romu, ale mate je dost dlouhe, to hodne lidi odradi... Myslim, ze to bude ctivejsi pokud to zkratite :-)

0 0
možnosti
M

Merlin2

25. 9. 2009 16:48
Ano, je plne nenávisti k tomuto etniku.

Nejen na Slovensku. V celé Evropě. A proč ? Kdo ji v lidech vypěstoval ? Z čeho vznikla ? 

0 0
možnosti

Blasbulk

25. 9. 2009 17:15
Re: Ano, je plne nenávisti k tomuto etniku.

Ptáš se? Ty to nevíš? Je to všem jasný... rozhodně to ale nezavinili děti děti těch, co to třeba zavinili.. V těch tu nenávist a zlo pěstujeme jen nenávistí, kterou zavinili jiní. Naši předkové i spoluobčané taky nejsou svatí, a nadává nám za to někdo? Nadává na ulici někdo Vašim dětem, že jsou to malý s...ě a podobně? Určitě ne. Děti jsou zranitelný a čistý... a je jedno, jakou mají pleť...

0 0
možnosti
MC

M61

25. 9. 2009 16:12
Rasisté?

Dobrý den,

je jasné, že se v životě setkáváme s množstvím rasistů. I já bych uměl psát o tom, jak mého absolutně nekonfliktního kamaráda Romové zmlátili. Nelíbí se mi ale, že píšete o nás (o většinové společnosti), že jsme rasisté, že máme předsudky, že dáváme romské děti do zvláštních škol apod. Pokud nějaký blogger bude psát články ve styku "vy Romové (nebo Cikáni) kradete", tak brzy doblogoval. Přestože je dost možné, že je procentně více zlodějů mezi Romy než rasistů mezi bílými.

Troufám si říci, že většinová společnost zcela toleruje barvu kůže, netoleruje však nedodržování jejich zákonů. Vámi popisovaný člověk je prostě nenávistný magor, nikoli zástupce většiny, a takoví jsou bohužel všude. Většině (aspoň doufám) je zcela jedno, jestli jste Rom, nebo máme dokonce radost, když vás vidíme pracovat a ne stát frontu na dávky.

0 0
možnosti
MI

Ajetak

25. 9. 2009 20:20
Re: Rasisté?

R^

0 0
možnosti
O

OpalenySpoluobcan

25. 9. 2009 15:48
no,

jenom jestli pracujes.........................

0 0
možnosti

Blasbulk

25. 9. 2009 15:47
Je to smutný

Jo rasismus je zlo a zlo plodí vždy jen další zlo. Dnes jsem zrovna psala článek na podobné téma. Mrzí mě že máš takové zkušenosti - ty i ten malý chlapec. A pravděpodobně většina romských dětí nejen na Slovensku, ale i u nás a jinde. Jenže většina lidí si tohle prostě neuvědomí. Nic nechápou! Pak se Romové podle toho chovají (mají důvod) a bílí na ně utočí už oprávněně. Jeden člověk mi řekl, že kdyby byl Rom, tak by kradl!

0 0
možnosti

Blasbulk

25. 9. 2009 15:48
Re: Je to smutný 2/2

... Proč by se měl snažit, když by z něj byl zloděj a chuligán, ještě dřív, než by něco ukradl nebo provedl!!! A o tom podle mě ten problém je. Někdo prostě musí začít házet chlebem, ikdyž na něj budou lítat kameny. Jinak to prostě nejde... nechci být třeba nespravedlivá, ale Romové to bohužel zavařili svým slušným romským spoluobčanům a není divu, že se teď lidi na Romy zlobí. Je ale špatný, že je hážou do jednoho pytle všechny. Takže slušní Romové by se měli snažit jím těm špatným příkladem a nenechat se odradit blbostí některých "dobře živených rasistů". Měli by se prostě snažit si reputaci vylepšit. No a co s těma rasistama, co mají v mozku piliny, to bohužel nevím...:-/

0 0
možnosti
RS

Romale Shalom

25. 9. 2009 14:41
Můj názor

Já osobně nemam rád Romy , Muslimy a Asiaty (za to jak se chovají ke zvířatům),protože nemám rád jejich chování, ale vím, že jsou mezi nimi i slušní lidé, takže hned neodsuzuju každého jednotlivce. To podle mně dělá jen primitiv.

0 0
možnosti
N

Nenapravitelnej

25. 9. 2009 14:02
Normalne neprispivam

Ahoj bloggere, to co se tam stalo je samozrejme odsouzenihodny hnus, o tom neni diskuse. Ale o tom psat nechci. Ja se v ochi aktualni "politicke korektnosti" musim pasovat taky na rasistu a navic xenofoba. Proc? Protoze mi cikani nekolikrat vykradli auto, videl jsem je. Protoze kdyz projizdim houfem poflakujici se cikanske mladeze zamknu se protoze se mi nekolikrat snazili otevrit dvere a vykrast mi veci za jizdy (od poprve se zamykam). Protoze v Praze vidam cikanske gangy okradat na verejnosti. Protoze s cikany mam z 99% spatnou zkusenost. Proto vzdy kdyz vidim cikana davam si pozor, tudiz jsem rasista a xenofob. U moji holky v dome bydli stara cikanka i s rodinou, neznam slusnejsiho a cistotnejsiho (obrazne) cloveka nez je ona a jeji pribuzni. Vuci ni nemam zadne predsudky ani xenofobii. Proc? Protoze proste poznam cikana co si muj odsudek zaslouzi neb me okrada dvakrat (jednou fyzicky a podruhe z mych dani) od cikana ktery se chova jako normalni clovek.

0 0
možnosti
N

Nenapravitelnej

25. 9. 2009 14:07
Re: Normalne neprispivam

Co tim celym chci rict je, ze pausalizujes, stejne jako ty rikas vsichni bili jsou rasisti, tak ja bych mohl rikat vsichni cikani jsou svine... Ale nerikam. A jsem absolutne presvedceny ze drtiva vetsina "majoritni populace" to ma stejne jako ja. Zduraznuji ze mi jsou absolutne cizi uskupeni jako DS a podobne. Jsem jen uplne normalni clovek co posuzuje lidi jako jednotlivce. Z toho kretena v obchode si nic nedelej, nesaha ti po kotniky a je to hnus a ver mi ze na to jednou dojede, protoze na kazdy prase se nekde vari voda. Ja si te vazim, protoze se dokazes ozvat proti bezpravi a jsi slusny clovek. Drzim ti palce abys potkaval minimum takovych hovad, protoze pro ne slovo jine neni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.