Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Lesní sběř

19. 10. 2009 19:24
Není to protimluv?

Říkáte, že "nič nieje zadarmo, ani rešpekt a zodpovednosť". Současně ale žádáte, abychom "ich rešpektovali" (zadarmo) a projevovali jim "toleranciu" (taky zadarmo).

Respektovat jen tak pro nic za nic přece není možné. Respekt se nedává zadarmo, ten se zasluhuje. A barvou kůže nebo příslušností k etniku si respekt a priori zasloužit nelze, to není žádná zásluha.

Já nemám rád toleranci. Tolerance znamená přivřít oči před tím, co mi vadí. Ale já nechci přivírat oči. Když přivřu oči a budu mlčet o tom, co mi vadí na druhém, tak ten druhý se nikdy nezmění, tím pádem si nikdy nezaslouží můj RESPEKT.

0 0
možnosti
B

bullterrier.proti.eu

15. 10. 2009 11:30
Co napsat a nedostat ban?

Snad jen "Dobře to multikulti děláte, moc dobře. Je to vidět v každodenním životě, jak se vztah normálních lidí vůči cikánům mění. Vaše snaha nese ovoce. Jen nevím, jak to skončí, ale něco tuším " ;-D[>-] A jedna parafráze "To jsme vám nejdou rozhicovali a pec a co jsme viděli, to vá raději ani neřeknu" (Cimrman).;-)[>-]

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

15. 10. 2009 6:35
Nehodlám respektovat lidský odpad jakékoli národnosti.

Takže slušní lidé, dodržující zákony, pracující a neškodící sousedům jsou VŽDY  vítáni. Platí to i pro cikány. Ty slušné. To jedno promile z jejich etnika.Už jako dvanáctiletý jsem dostal od cikánského dítěte kudlou, nedal jsem mu  svou svačinu.

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

15. 10. 2009 8:08
Re: Nehodlám respektovat lidský odpad jakékoli národnosti.

O tom to je, že si necháme všechno líbit. Už jako dvanáctiletý jste měl toho cikána seřezat! Kdyby byl silnější, tak tyčí po hlavě! Oni na to spoléhají, že se nikdo nebrání, a proto si dovolují čím dál víc.

0 0
možnosti
JK

babacek

15. 10. 2009 6:30
Gigáni

Nevím jak to chodí na Slovensku, ale zde vídám dost často smíšené manželství, děti cigánů i býlích spolu již od školky atd. atd.:-/

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

19. 10. 2009 19:28
Re: Gigáni

Někdy jsou s nimi i malí gádžové ...

0 0
možnosti
FK

manilaman

15. 10. 2009 2:56
Zni to dobre, akorat

Akorat ze to ma hacek. Ve vasem clanku zadate toleranci od bilych, nebo nabidnout pomocnou ruku, nehazet je do jednoho kose. To zni dobre, ale tezko proveditelne.

Vyzadujete totiz od jedne skupiny, tedy vetsiny, aby prijali ty, co na to vylozene kaslou. Ja myslim, ze cigani jsou jako cernosi v Americe. Je jim dobre v te roli nazyvajici se "obet". Proto Americti cernosi budou stale neco chtit, stale se litovat a stale otravovat zivot zbytku naroda. Cigani jsou naprosto totez. Meli moznost se davno prizpusobit sami. Nejsou tak blbi jak predstiraji. Vedi co se od nich chce.

Podivejte se na Vietnamce. Chteli tito lide od nekoho neco? Sami se o sebe staraji  a zaradili se velice rychle do spolecnosti, mozna az na nejake vyjimky. Lide si je v podstate vazi. Stejne se chovaji Cinani v USA, Korejci a jine narodnosti. V zivote je nevidite demonstrovat, narikat, vyzadovat, plakat. Pracuji a vazi si nabidnute ruky. Cernosi porad hledaji, jak dostat neco zadarmo. Stejne jako cigani.

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 10. 2009 23:06
Toto sa predsa už rozoberalo

V diskusii pod Kikinderovou na blogu sme - a tam je jasne vidno, kde je demagogia v tom článku. Ani tá Kikinderova nedokáže tolerovať človeka za jeho odlišnosť.

http://blog.sme.sk/diskusie/1416039/1/Cigani-zabili-.html.

0 0
možnosti
R

RomanoVajda

15. 10. 2009 0:23
Re: Toto sa predsa už rozoberalo

No neviem podla toho čo som čítal, mám pocit že prave Vy ktorý tak píšete o tolerancie alebo netolerancie, má problém s toleranciou rómov.... Aj keď by sa zdalo naopak, celkový obraz skôr hovorí o Vás ako o netolerantnom človeku. Čítal som Vaše komentáre, a všetko tomu nasvedčuje.... Rv

0 0
možnosti
VH

Mlejnak

14. 10. 2009 22:47
Na to musím reagovat...

Snažil jsem se podat pomocnou ruku. To si děláte legraci, když jsem Rómům, nebo jak uvádíte cigánům nabídl možnost seberealizace, či jinak vyřazených skupin ze společnosti, bezdomovcům atd. Byla to jen maličkost, jsem zdravotně postižený. Tak trošku jsem chtěl zapomenout i na mou chorobu. Nakonec zůstalo u almužny z mého invalidního důchodu. Už žádná nebude. Ne, nebudu nikoho házet do jednoho pytle. Ale kdo pomoc odmítne, skončí se žlutým tričkem s nápisem "Kdybych se učil...", kterou si oblékli dělníci. Za což dostali cigarety a pivo, myslím. Kdo pomoc odmítne, musí cestu hledat znovu. Třeba tímto článkem, abych pochopil mentalitu. Dobře, tak si nestěžujte. A neházejte vlastní lidi do jednoho pytle a ty normální také ne. Hodní lidé a bestie jsou na obou stranách. Chcete-li toho plotu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3806x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.