- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
S tím droždím pozor na slazení u houskových knedlíků se nesladí ...
Já droždí rozdrobím do důlku v mouce a zaleju vlažným mlékem ... Dělám to v míse a tu přikryji utěrkou a nechám podle teploty v místnosti vzkynout. Když je teplo tak přes půl hodiny a když je chladněji tak přes hodinu ...
Hodně zdaru nevzdávejte to ...
Řekl bych, že hlavní příčinou neúspěchu autorky s koblihami bude v tomto případě její příliš teplá čepice (zkrátka, přehřála se jí hlava).
Dle meho je nejlespi na drozdi nasypat krupicovy cukr a chvilku trit dohromady, do dvou minut z toho mate ridkou kasicku, rika se tomu startovani drozdi, pak uz jen zalit vlaznym mlekem nebo vodou, dle receptu, pridat trosku mouky a nechat v teple nabehnout.
Vybrala jste si špatný produkt p. Klusková. Někoho už jen vyslovení jeho názvu dokáže rozpálit do ruda. Jinak ale, nejlepš, jak říká moje kamarádka" nadýchané koblihy" mají v jednom obchodním řetězci "L" , přeji hezký den.
Jestli nebude lepší, si ty koblihy koupit. Určitě se totiž nepečou, ale smaží:-), takže u toho droždí to asi neskončí.
Ty od Hrušky, se ale opravdu nesmažily,ale pekly v troubě :-)
Ano, droždí je zákeřné. Já ho však přelstil: https://hlinka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682082
Lest 1: místo mléka pivo + rum ve stejném objemu (celkovém).
Lest 2: Nenechávám kvásek rychle vyběhnout, ale smíchám to rovnou (tedy droždí před tím rozpustím, aby nemělo hrudky).
Lest 3: Těsto přikryju fólií a nechám svému životu do druhého dne. Případně i v lednici do třetího dne). Ono se chytne a vykvasí.