Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volby se blíží, ČSSD slibuje.

Před blížícími se podzimními volbami do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev krajů začíná ČSSD předvádět obdivuhodné názorové veletoče. Nicméně po dosavadních zkušenostech předpokládám, že bude hůř.

S velkým zájmem jsem si přečetl článek, ve kterém ČSSD ustupuje od svých starých slibů. Což o to, věci jako registrační pokladny, či placení v nemocnici za hotelovou službu nejsou zase až tak stěžejní. V prvním případě snad i oni věděli že jediný přínos bude mít toto opatření nejspíše jen pro výrobce oněch pokladen a ve druhém se jen potřebovali nějak vymezit proti té "zlé" ODS.

Co mne ale opravdu zaujalo je ustoupení od dvou model, na kterých se ČSSD dlouho pokoušela sbírat politické body. Prvním je zrušení plošných majetkových přiznání a druhým ustoupení od zavedení minimální daně.

Přeloženo do češtiny k prvnímu opatření: ČSSD se již nedomnívá, že každý člověk který vydělává nadprůměrné příjmy je automaticky (oblíbeným termínem) zloděj-tunelář, který musí doložit, že svého majetku nenabyl vykořisťováním prostého dělnického lidu. Nebo i ČSSD došlo, že by se tak jako v akci čisté ruce, mohla trefit nejvíce do vlastních řad. Nicméně už snad nebude mezi malými českými závistivci dále rozesévat vrozenou zášť k podnikatelům. Chápu, že ne všichni jsou svatí, nicméně podnikatelská kultura za několik let doznala určité kultivovanosti a světe div se podnikatelé skutečně nejsou kombinací Kmotra a imperialisty.

Nyní přeložme do češtiny druhé opatření, tedy ustoupení od zavedení minimální daně: Už si nemyslíme, že každému kdo hodlá hledat svou seberealizaci i jinde než na úřadě práce jeho snahu řádně osolíme (když mu nemůžeme více sebrat na dani z příjmu, abychom mohli zaplatit ty, kteří se o sebe starat nechtějí).

Celkem hezky tyto snahy zapadají do neúčasti předsedy Paroubka na sjezdu KSČM, neboť by dle předsedy poslaneckého klubu Michala Haška ČSSD hrozilo, že ODS bude lidem podsouvat, že KSČM je s ČSSD snad nějak spojena. Pan Hašek nejspíš nepředpokládá existenci samostatně uvažujícího svéprávného voliče, který si ještě pamatuje minulé volební období dlážděné rudooranžovými zákonnými perlami typu zákoníku práce.

Když celou tuto snahu, která bude s blížícími se volbami nabývat na intenzitě, zjednodušíme dostaneme přibližně následující výsledek. ČSSD nechce ztratit současné voliče, ale potřebuje přilákat nové, mladé a vzdělané. Tato formulace mne sama o sobě celkem pobavila, znamená to snad, že ČSSD volí jen staří a nevzdělaní? Ale zpět k tématu. Aby toho dosáhla musí vyrobit tzv. kočkopsa. Tedy vzít od každého kousek nějak úhledně to namixovat a vydávat za své. Soudný člověk by namítl ale co po volbách, kdyby je (snad ne) vyhrála? Nicméně i toto má řešení. Opět vystoupí ministra čehokoli (naposledy to byl ministr financí Bohuslav Sobotka) a prohlásí, že sliby bohužel nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce a pojede se zase po staré koleji. Viz. volby 2002.

Tedy jako jsem již několikrát opakoval když jde o ptákoviny to se levice snaží, když jde o to udělat něco nepříjemného jako reformy penzí či zdravotnictví je na vše dost času, protože o co jde nejvíce? O to být především zvolen. Je smutné, že velká část národa tento několikrát jasně dokázaný fakt není schopna pochopit.

Teď mě napadlo možná by pan Paroubek nějaké voliče ještě zlákal například kouřením marihuany a nošením dredů, jako to zkoušela v posledních parlamentních volbách Unie Svobody.

A jen na úplný závěr, abych alespoň trochu otupil výlevy některých jedinců, které budou patrně následovat v diskuzi, nejsem podnikatelem ale řadovým zaměstnancem.

Autor: Petr Klouček | středa 14.5.2008 22:49 | karma článku: 24,08 | přečteno: 1308x
  • Další články autora

Petr Klouček

Novoroční manifest zdravého rozumu.

Civilizace si po dosažení určitého stupně blahobytu může dovolit zabývat se různými myšlenkami. Bohužel to může dospět tak daleko, že se začne zabývat i nesmysly. A pak je třeba aby někdo řekl - pozor, už začínáte blbnout.

1.1.2019 v 18:22 | Karma: 36,81 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Uprchlík měl jen 7 000 - chudák...

Já už opravdu nevím, jestli si z nás dělají novináři blázny. Jinak si neumím vysvětlit následující článek.

30.11.2016 v 22:10 | Karma: 45,21 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Ortel vs. Banga - ukázka.

Porovnejme si tvorbu pánů Ortela a Bangy a řekněme si - co je nám bližší? Pokud to ovšem stihneme, než nás smete sluníčkový proud.

29.11.2016 v 20:21 | Karma: 46,94 | Přečteno: 9774x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

V Česku nejsou rovné šance pro chudé děti - díky socialismu.

Reaguji na článek paní Marksové-Tominové a předem se omlouvám za možné chyby. Nepíši jej s rozmyslem, ale v prvotním návalu emocí, které ve mně tato dáma se svými více či méně nereálnými výplody vyvolává.

15.11.2016 v 21:42 | Karma: 44,36 | Přečteno: 5012x | Diskuse| Společnost

Petr Klouček

Klinika doufejme dodýchala.

Opět tu máme jaksi bokem zmínku o pokračování jedné z populárních akcí letošního jara a léta a sice o kauze Klinika. Dle posledních informací už se ale osazenstvo Kliniky projevuje v trochu jiném světle.

10.11.2016 v 20:01 | Karma: 41,93 | Přečteno: 1876x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Zajímám se o dění kolem sebe a rád si na dané problematiky utvářím svůj vlastní názor. K jeho zpřesnění není lepšího prostředku než konstruktivní diskuze.