Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Petr Kloucek

4. 5. 2008 22:37
Poděkování.

Všem kteří se mnou souhlasí děkuji za Vaše ocenění.

Těm ostatním jsem se snažil odpovědět a obhájit svůj postoj.

0 0
možnosti
YY

Yeback

1. 5. 2008 20:44
Diskuse je kvalitně promazána.

Tak která krysa donášela kamarádovi cenzorovi?

0 0
možnosti

pečlivý čtenář

1. 5. 2008 17:18
Chybička v porovnání

Dočetl jsem to jen po to porovnání ČSLA a dneční AČR. AČR by i s dnešní výzbrojí vzdorovala ČSLA asi tak hodiny.

Ti kluci v AČR jsou čistí žoldáci. Nemají žádnou motivaci, než peníze, případně vnitří nutnost zabíjet. Jen málokdy mají nějaký vřelý vztah ke své domovině, málokdy mají trvalé vztahy atd. Profesionálové jim říkáme jen proto, že žoldáci zní opravdu pejorativně. Navíc zákony ČR zakazují našim občanům sloužit v jiných armádách, ovšem to je jediný rozdíl od žoldáck¨é armády z 15. století.

V momentě kdy však vstoupí na území státu, se kterým ČR není ve válečném stavu a navíc se ještě do mise hlásí dobrovolně, pak jsme my agresor a oni čistokrevní žoldáci. Kor, když pobírají k platu v zahraničí ještě žold.

Ovšem handrkujeme se jen o názvosloví, je úplně jedno kolik žoldáků/profesionálů máme v zahraničí, naší politikou by mělo být neválčit a neokupovat země, kterým jsme nevyhlásili válku. V tomto pohledu je chemická jednotka v Iráku OK a výsadkáři tamtéž FUJ.

0 0
možnosti
W

wiki5

1. 5. 2008 20:21
Re: Chybička v porovnání

vy nepracujete za penize? jestli ne, pak kydejte tyhle hnoje, jestli ano, pak jste odporna zruda vy

0 0
možnosti
PP

iPilat

1. 5. 2008 16:40
Reknete mi Kloucku

ktere ideologicke a vlastenecke idee haji cesti "profesionalove" ve sluzbach americke spinave politiky? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

wiki5

1. 5. 2008 20:21
Re: Reknete mi Kloucku

podle vasi otazky je jakekoliv vsyvetleni zbytecne... nepochopil byste to

0 0
možnosti
JB

Dabi

1. 5. 2008 16:30
A

jsou v případě Afganistýánu součástí okupačních sil a boj proti okupantům je legální

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

1. 5. 2008 20:33
Re: A

Z pohledu teroristů ano. Nicméně to nic nemění na tom co jsem napsal.

0 0
možnosti
MS

calypsol

1. 5. 2008 14:33
Vazeny pane

Citim z vaseho prispevku podivny puch..ano, uz to mam, je to guma. Stejne zatuchly a stiplavy puch gumy, jaky jsme musel cichat behem povinne vojenske zakladni sluzby. Na koho mam byt hrdy to prosim nechte na mne, uvedomte si ze zdaleka ne vsichni vyznavaji stejne hodnoty jako vy. Ano, predstavte si, ze ziji lide, kteri mentalni chudak, co se nechaji naverbovat aby slouzili statni moci k okupaci cizi zeme nenazyvaji hrdiny. pro mne za mne si jejich smrt uctete minutou ticha, ale druhe nechte laskave zit svuj zivot.

0 0
možnosti
RL

eldark

1. 5. 2008 14:54
Re: Vazeny pane

Nikdo vás nenutí někoho uctívat nebo to snad autor někde v článku uvádí. Stejně tak vás nikdo nenutí na takovýto článek reagovat, zvlášť když nemáte k tomu co říct. To co jste stvořil totiž je jen pouhé tlachání člověka, který uznává jen zápecnictví a pro svoji svobodu a život není ochoten nic obětovat. Zřejmě jste to nedočetl ani do konce...protože pak by jste nemohl psát to co píšete. Autor má naprostou pravdu, je lepší bojovat s nepřítelem na jeho území, než ho nechat přenést boj k nám. Nebo by jste raději viděl vybuchovat bomby a umírat lidi zde. A jestli si myslíte, že Bin laden a jeho banda hrdlořezů nás nechá na pokoji, když se nebudeme do ničeho plést, tak se mílíte stejně tak jako se mílily Daladier s Chamberlinem v případě Hitlera. Bin Ladenovi banditi  nás považují za psy a přejí si nás všechny povraždit, aby pak oni mohli vládnout světu. A já narozdíl od vás nechci, aby se jim to povedlo. Takže asi tak.

0 0
možnosti
SV

Bob22

1. 5. 2008 14:02
Souhlas ... mas karmu

R^Ano nepochybuji, ze financni stranka stala za vetsinou rozhodnuti jit do nebezpecnych misi ... nezlobte se, myslite ze bez toho aby dostali dobre zaplaceno by tam nekdo sel? ... par takovych blaznu znam, ale ti by nemeli co delat v armade ... pro mne je dulezita vec, ze vojaky do misi vysilame my vsichni ... rozhodnutim parlamentu ... tim jsme i za ne zodpovedni ... a samozrejme jsme jim zaplatili aby tam sli ... zemrel, ano ma to v naplni prace, ale to neznamena, ze si prestanu vazit toho co udelal pro ceskou republiku ... nebal se representovat ... mozna nezaslouzi srovnani s hrdiny z druhe svetove valky ... ale pro mne castecne hrdinou je ... protoze dnes je odvaha celit zlu a nezahalovat se jen dlouhymi frazemi ... [>-]

0 0
možnosti
JP

polovnik

1. 5. 2008 13:35
Žoldáci ???

Měl jsem s tím něco společného od začátků misí. Vždycky šlo o peníze nebo o kariéru ale hlavně o ty peníze. První mise byly poznamenány takovou závistí, že vrátivší se vojáci najednou byli bez místa. Bylo mezi tím obsazeno. Více než rizika z bojů byla rizika ztráty manželky, rodiny, rozvody. Pantoflák, pyžamák, to jsou přezdívky těch kamarádů a sousedů, kteří využijí toho, že jste půl roku na misi. Někdo si na té misi fakt drsně mákne a jiný ji profláká, ale tak je to všude. Poznal jsem opravdu hodně lidí co byli na misích a ať říkají co chtějí "téměř" vždy šlo o peníze. To, že se na prvních misích chlastalo až se hory zelenaly dnes již asi také není tajemstvím. Jedno je ale fakt, že když už tam jste, tak teprve se stanete tím hrdým vojákem, který chce většinou odvést svojí práci dobře. Ale pořád jste dobře placeným vojákem na cizím území. Jak takového vojáka nazveme ???

0 0
možnosti
JV

Josef II

1. 5. 2008 12:51
Belohorsti zoldaci .

Pro ilustraci : Nam nezjnamejsi zoldaci byli ti co za nas bojovali na Bile Hore. Tam tehdy nebojovali zadni Cesi ani Moravane! Ani ti, co se do posledniho muze branili u letohradku Hvezda, nebyli Moravane. Byli to pouze Moravany placeni Nemci. Vetsina belohorskych bojovniku vsak zaplaceno nedostala, a tak se ihned po bitve vydali na pleneni a drancovani ceskeho venkova ! ... Jinak bych si pane, nelamal hlavu nad tim, jak se omezeni a primitivni fakani na cerne kronice, hulvatsky vyjadruji o lidech, kterem se prave prihodilo nestesti !!

0 0
možnosti
B

Brio

1. 5. 2008 12:51
Nesouhlas

Vojáci v zahraničních misích mají se žoldáky společného hodně - pokud účast v misi neodmítnou a nezůstanou doma (z 90% v kanceláři:-), prostě to žoldáci jsou - vždyť jdou za peníze bojovat do cizí země v zájmu  toho, kdo jim dává výplatu..... Vlastenecké ideály bych do toho netahala ani omylem, nedej Bože případné srovnání s českými piloty v RAF za 2.svět. války.  Jsou prostě placeni za práci, ke které se zavázali - žoldáci (profesionál - to je podle mne v této souvislosti nešťastný název). Smrt je riziko, které  - pokud umějí počítat do pěti - si připustit jako jednu z variant vývoje situace prostě musejí. Netvrdím, že nemáme kvalitní a schopné vojáky, rozhodně to ale není každý příslušník AČR. Takže nepaušalizovat, prosím. Organizace a přínos podobných misí, jako je Kosovo, Afg či v budoucnu Zaire je stejně těžce diskutabilní - myslím pro místní prostý lid. Každého života je škoda.

0 0
možnosti
JZ

Yaroukh

1. 5. 2008 13:04
Re: Nesouhlas

Pedofil má dvě nohy, také má dvě ruce a umí psát. V podstatě se o tobě dá řícu, že jsi pedofil.

0 0
možnosti