Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Fanuel

5. 4. 2008 2:10
Zdravím

Zdravím, bavme se o historické paměti, to co jste naznačil, nezlobte se je , ale socialistická a komunistická ideologie z pohledu chránit zloděje,viz církev.Dnes se jedná o neosocialismus a neokomunismus s lidskou tváří.Pointa je v tom , že to nikdo rozumný nechce.Svět spěje k jiné formě vlády  a to vlády s (B).Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
FS

Fanuel

3. 4. 2008 23:33
Zdravím

Zdravím, nó to bylo. Vy se domníváte že ne???Masaryk byl současník revolučního kvasu z ,  kterého vzniklo mnoho současných států. U nás byla silná katolická církev sloužící Habsburkům, ta se oslabila reformou církve a vznikla Československá církev Husitská. Znárodněny byly např Lichštejnové,Rotchildové, Pechkové. Zkrátka doli, hutě, pole, lesy. Byla provedena pozemková reforma ap.Masaryk byl současník Lenina a udržoval s Ruskem zvláštní kotakt.Hlavní co bylo rozhodující, ale i společné bylo rozbití ck Rakouska a ukončení války Ruska s Německem tedy socializace Evropy. A zvěrstva nacionálního socialismu v Německu a  socialisticko - komunistického dogmatismu Ruska.   Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

4. 4. 2008 22:34
Re: Zdravím

Dobrý večer. No víte já myslím že tam hrálo velkou roli právě to dělení Rakousko-Uherska. Kdybychom totiž postupovali analogicky dál dostaneme se až ke spanilým jízdám husitů.

0 0
možnosti
VH

karbet

3. 4. 2008 1:09
Nesmyslný článek.

Kdyby se zemědělské podniky privatizovaly stejně jako ostatní podniky, lidi by měli akcie. Sám jsem pár podniků "spoluvlastnil", a mám z toho absolutní houby, aneb zmizely. Tak nechápu, co je na tom divnýho, že někdo přišel o nějaký majeteček. Jako já. Pokud kdokoliv chtěl sedlačit, mohl. Ihned. Zajímavý moment je ten, že lidi (bývalí členové družstev) měli v transformaci započítánu i náhradu za  to, jak živořili coby kolchozníci. Ale současně museli kolchozníci vypláznout veškerý majetek za 40let postavený sobotními směnami národní fronty a zdarma, neb neúměrně bohatli a ožebračovali prostý lid ahrozně bohatli. Tak pořád nevím. Bohatli ti naši předkové, nebo byli ožebračováni, obé v kolchozech ? Transformace připustila obě možnosti současně, takže hlavně ti, co bohatli za kolektivizace, se teď mohli obohatit znovu...

0 0
možnosti
PK

Petr Kloucek

3. 4. 2008 22:36
Re: Nesmyslný článek.

Pravděpodobně se necháváte nachytat na klasickou výmluvu. Totiž ZD se klasicky v dražbě privatizovat nemusela neboť se přeměnila na družstva vlastníků, kterými se stali jejich členové. Ti kteří v družstvu neměli žádný podíl (nebyla jim při kolektivizaci zabaven majetek a v družstvu pouze pracovali) byl tento určen v dané výši podle odpracovaných let. Podstatené je že v družstvu je podíl člena finančně naprosto jasně stanovitelný, pokud se ale družstvo transformuje na akciovku jsou akcie reálně bezcenné byť mají nominální hodnotu podílu, resp. jediný kdo je koupí je většinou opět ten, který družstvo takto přeměnil a vyvedl z něho majetek. Touto operací se stane faktickým majitelem družstva za zlomek původní ceny.

Vážený nevím jak jste přišel na tuto blbost, nicméně veškerý majetek který družstva využívala většinou dost značně zničila. Pár sobotních směn které se většinou proflákaly na tom nic nezmění. To co komunisté provedli byla prasárna stejně jako to, že je v tom čssd podporuje.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

3. 4. 2008 0:19
Zdravím

Zdravím, udělat  pořádek ale od roku 1918 , jinak to nemá smysl. Stanek

0 0
možnosti