Zlatý prciny!

Při sledování současných událostí na pražském magistrátu a snahy předního odborníka v oboru gynekologie dostat se na místo primátora hlavního města České republiky jsem si vzpomněla na starý dobrý český cimrmannovský film "Nejistá sezóna".

V tom filmu gynekoložka, která v době hluboké totality z povzdálí sleduje politické vlivy při povolování umělecké činnosti divadelního souboru Járy Cimrmanna a existenční starosti divadla,  si nejednou povzdechne: "Zlatý prciny".

Chce tím vyjádřit pocit, že její pracovní problémy, které řeší ve své ženské ordinaci, se s těmi "politickými" nedají srovnávat.

Nejinak tomu bude pravděpodobně i v případě pana doktora a nového pražského primátora Svobody. Možná si již při včerejším jednání na pražském magistrátu takto několikrát povzdechnul.

Je velmi pravděpodobné, že si to bude v následujících dnech říkat velmi často. Je to slušný člověk, bohužel dost naivní. Ony ty prciny jsou totiž v mnohém zcela jiné než vysoká politika, do které se pan doktor dostal, aniž by nejprve okusil "radovánky" v politice "nízké". A protože prciny jsou celkem jednoduché k řízení, nemají vlastní názor ani opozici a nepodléhají (většinou) korupci, je původní obor pana primátora jistě zvládnutelnější.

Mnohem raději bych přivítala, kdyby v Praze vládla pravicová koalice, většina Pražanů si to tak přála a podle toho volila. Kdyby byl primátorem pan Tůma, měla by ODS dostatek času získat zpět ztracené kredity a znovu uspět ve volbách za 4 roky. Takhle modrý pták z obrázku pana primátora pravděpodobně odletí do teplých krajin a  zbudou opravdu jen ty prciny a ten krásný motýlek...

 

 Foto na úvodní stránce: HN - Libor Fojtík

Autor: Eva Klokočníková | středa 1.12.2010 12:41 | karma článku: 28,88 | přečteno: 5310x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42