Vyřeším parkování v Praze!

No, tedy já ne. To jsem jen opsala předvolební slib paní Marie Kousalíkové, tehdejší náměstkyně primátora našeho hlavního města. Ten předvolební plakát jsme měli připevněný  na kandelábru u našeho domu před volbami v roce 2010.

Jezdila jsem kolem něj téměř každý večer, když jsem marně hledala parkoviště poblíž našeho domu, (občas s nohama křížem  - pravou nohou na spojce, levou na plynu, no proč, asi?), a těšila se, že problém bude vbrzku vyřešen. Přestane mé kroužení ulicemi v Praze 6, přestane  "podávání vysvětlení" na Městské polici, že jsem opravdu, ale opravdu potřebovala jít už domů, protože tam prostě v těch domech lidi bydlí.

Když bylo nejhůř, pomohlo "parkoviště" poblíž Kulaťáku, které bývalo neupravené, ale i  neplacené, (dříve tam býval vietnamský trh), a večer se tam dalo zajet, i když člověk většinou spadl do nějaké díry nebo kaluže. Tato "pomoc" však únorem roku 2012 skončila. Prostor byl pronajat a stalo se z něj placené parkoviště - 30 Kč na hodinu. Většinou je zaplněné tak z jedné desetiny své kapacity. U toho stojí jedna maringotka a posedává nebo postává jeden strejda.  Mnoho lidí, kteří tam dříve parkovali, dnes ještě více zaplňují svými auty ulice kolem našeho domu, takže teď už je snad lepší nevyjíždět, protože člověk se už ke svému domovu nedostane vůbec. A toto vše za přihlížení radnice Prahy 6, kterému starostlivě starostuje právě paní Kousalíková.
Samozřejmě jsem se písemně obrátila jak na paní starostku, tak na našeho pana senátora Petra Bratského. Hádejte, jestli jsem dostala odpověď.

Teď, když se rozhodlo, že problém s parkováním se bude řešit v rámci celé Prahy, se jistě bude naše radnice vymlouvat, že to oni ne, to Magistrát hlavního města. Ano, problém se měl již dávno řešit v rámci celé Prahy, všechna jiná řešení byla špatná. Problém mám jen s tím slůvkem "dávno" a s těmi předvolebními sliby. Dělat z voličů blbce není dobrá taktika.

"Smrdí vám nohy? To vyřešíme za vás." "Vyřešíme vaše problémy s hemeroidy!" "Vyřešíme vaše dluhy." "Vyřeším vaše problémy s parkováním."

Tak. Nic z toho, se mi nevyplnilo. Už nikomu nevěřím.

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 18.4.2013 9:05 | karma článku: 23,44 | přečteno: 1154x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42