Volte Marťany!

Po shlédnutí záznamu čtvrteční noční tiskové konference Mirka Topolánka a spol. po prvním dni summitu zemí EU se začínám obávat, že jak Mirek Topolánek tak Jiří Paroubek ve skrytu duše  doufají, že na Zemi konečně přistanou Marťani a dodají napravo/nalevo tolik potřebné volební hlasy.

Paroubek plánoval spojení své vlády s Marťany již před několika měsíci. Když jsem však sledovala víkendový sjezd ČSSD, zatím jsem mezi účastníky žádného zeleného mužíčka s tykadélky neobjevila. 

Topolánek, který byl na výše zmíněné tiskové konferenci viditelně zaskočen otázkou jedné novinářky: "Já tady vidím u stolu šest mužů. Tak vypadá Evropa?", která poukázala na to, že na tiskové konferenci mezi představiteli současné Evropy není ani jedna žena, odpověděl naprostou pitomost: "A to by tu měli sedět Marťani?"  Nevím, možná zrovna myslel na to, jak pomocí Marťanů stáhnout volební náskok ČSSD.

Mirek Topolánek by tu otázku stejně nikdy nepochopil, i kdyby nebyl unaven a neměl své myšlenky kdesi na Marsu.  To, že nemá rád ženy ve vládě nebo ve vedoucích stranických funkcích přece nijak netají. Vzhledem k tomu, že žil mnoho let vedle ženy, která je mnohem schopnější než on, jeho komplexu dobře rozumím.

Chtěla bych ale říci, že většině žen by bylo úplně jedno, že jim vládnou samí chlapi, kdyby to byli za prvé skutečně chlapi a za druhé - kdyby vládli dobře. Bohužel - muži jsou dnes často zšenštilí (někteří to dokonce veřejně sami přiznávají) a chlapa, o kterého by se ženská mohla opřít a spolehnout se na něj, není jednoduché najít.  A že by muži někdy vládli dobře? Je vůbec možné, aby mužská ješitnost, která se tolik projevuje právě u většiny našich nejvyšších představitelů, dovolila chlapům vládnout dobře? Nevím, nevím...

A tak i já - podobně jako předsedové našich nejsilnějších politických stran - zejména s blížícími se volbami, často myslím na Marťany.  Postávám u okna, mávám volebními lístky a vyhlížím zelené mužíky. A nebo by měly přece jen raději přiletět nějaké Venuše...?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Klokočníková | pondělí 23.3.2009 7:18 | karma článku: 18,27 | přečteno: 1842x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42