Vítejte ve škole, Husákova vnoučata

Tak konečně už budou děti ve škole, na což se všichni dospělí moc těší,  hlavně tedy všechny maminky i babičky. Ať se s nimi chvilku zase otravuje někdo jiný! 

Vážené žákyně, vážení žáci,

rozhodnutím komunistické strany a vlády před desítkami let se vašich rodičů narodilo najednou tak nějak moc a celá léta nám to dělá problémy v ekonomice. Buď nejsou jesle a školky, nebo místa ve škole, nebo chybí dětští lékaři a v době, kdy vaše maminky dospívaly a začaly menstruovat, způsobilo to dokonce závažný nedostatek dámských vložek v obchodech. (Menstruační tampony tehdy ještě nebyly, hlupáčkové). Problém se tehdy řešil v nejvyšších stranických orgánech. Tak to už nám snad nehrozí, ale:

Teď jste nám zase po třiceti letech přeplnili první třídy a vlastně ani nevíme, kam vás všechny nacpeme. Budete muset sedět v lavici po třech a na žíněnky v tělocvičně  se nám taky nevejdete. A protože jsme vám zkrátili přestávky na pět minut, rozhodně se ani nestihnete vystřídat na záchodě. Tak s tím tak nějak počítejte a ráno moc nepijte.

Dále nemáme v jídelnách dost příborů, taky jste nám nějaké rozkradli, tak si noste z domova lžíce a ešusy. Aspoň se budete cítit jako na táboře. Zato tužek a per máme v naší republice naštěstí dost.

Vzhledem k tomu, že je vás najednou tolik, nemáme dost peněz na učebnice a pomůcky, takže letos nic nedostanete. Aspoň to nezničíte. Božena Němcová měla taky jen tabulku a kousek křídy a jaká z ní vyrostla spisovatelka. Nakonec, stejně máte všechno na internetu, tak si to můžete doma v klidu přečíst.

Milé děti, bude to tedy boj, ale to se vám v životě bude vážně hodit. Umět se rvát o svá práva je možná důležitější než umět vyjmenovaná slova popředu i pozadu. Co vás nezabije, to vás posílí!

Tak nezapomeňte, až vám dnes poprvé zazvoní, je potřeba ze šatny vyběhnout, abyste byli ve své první třídě první! Zabrat nejlepší místo v zadní lavici u okna a zaposlouchat se do školního projevu. Nebude to už projev pana ministra, ale pan ředitel vám to taky všechno vysvětlí. Tak pilně do toho a ne abyste nám hned první den vymotali všechen toaletní papír!

 

 

 

Autor: Eva Klokočníková | pondělí 3.9.2012 8:03 | karma článku: 15,31 | přečteno: 1392x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42