U Klausů včera stála fronta jak v Moskvě u Leninova mauzolea

Přestože zpráva o tom, že v sobotu poprvé v historii Hrad ukáže i přísně střeženou ložnici pana prezidenta, proběhla tiskem jen velmi nenápadně, i tak se na Hradčanech u rodinné vilky manželů Klausových scházeli lidé již od páteční půlnoci...

Vilku, ve které prezidentský pár bydlí, lze najít za Jízdárnou Pražského hradu. Sousedí s produkčními zahradami Pražského hradu, na kterých má prezidentský pár malé hospodářství, které je přísně střežené, aby se tam nekradlo.

V sobotu v šest hodin ráno zazvonil budík na nočním stolku paní Livie. Manželka prezidenta poodhrnula záclonu a spráskla ruce: "Václave, to musíš vidět, tady čeká víc lidí,  než stávalo v Moskvě u Leninova mauzolea!"

"Ale nech mě spát Livie, to je přece zcela pochopitelné, vždyť já přece dobře vím, že mne náš národ miluje více než Rusové Lenina".

"Jen vstávej, Tvoje popularita klesá, tak jsem slíbila, že ty lidi pustíme až do naší ložnice, musím ještě převlíct peřiny a vyvětrat tady".

"Livie, ty ses snad zbláznila? Víš přece, že si musím připravovat projev do parlamentu. Potřebuji klid a ty mi sem pozveš takové davy!"

"Ale Václave, samozřejmě by pro ty lidi tady bylo nejlepší, kdybys celý den ležel v ložnici v posteli jako ten Lenin a nic nedělal, to by tvoje popularita vzrostla jistě nejvíce. Ale vím, že jako největší workholik v zemi bys to nevydržel, tak musím těm lidem alespoň nabídnout, že si mohou tvoji postel vyzkoušet. Klidně můžeš odjet na chalupu do Lán, dělej si tam, co chceš, zařídím to tady raději bez tebe...

Úderem desáté hodiny se davy návštěvníků začaly hrnout do dosud utajovaných prostor manželské ložnice. Pětadvacetičlenné skupinky se střídaly v poměrně rychlém sledu. Občas se do prezidentovy postele narvalo i deset lidí současně. Protože nebylo možné uspokojit všechny zájemce o prezidentovu postel, bude exkurze do ložnice pana prezidenta pokračovat i dnes od deseti hodin. Návštěvníky po včerejší zkušenosti žádáme, aby si s sebou vzali přezůvky a pouze čistá pyžama!

Návštěvníky dále žádáme, aby se před vstupem do zahrádky prezidentského páru řádně "upravili" na Hradčanském vinobraní v protější Královské zahradě, protože jinak se ta fronta prostě přežít nedá....

Autor: Eva Klokočníková | neděle 5.9.2010 8:22 | karma článku: 18,72 | přečteno: 1935x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42