S Barackem možná přijde i svatý Mikuláš

Nevěřila jsem svým vlastním očím: za zády Baracka Obamy vyrostl při jeho zásadním projevu na Hradčanech chrám svatého Mikuláše, který se "normálně" krčí mezi červenými střechami Malé Strany...

Zírala jsem na ten americký zázrak. To snad není možné - tolikrát v životě jsem na té hradčanské vyhlídce byla a ten chrám viděla úplně někde jinde, než ukazovaly televizní kamery. Chrám svatého Mikuláše se prostě na žádost americké strany vytáhl až na úroveň Hradčan, aby vytvořil to správné pozadí Obamova projevu.

Hned, jak skončil Obamův projev,  nasadila jsem polokecky a vyběhla na Hradčany, abych fotoaparátem zachytila ten neobyčejný pohled, než se zase "Mikuláš" zcvrkne na Malou Stranu. Hledala jsem ty záběry, které jsem viděla dopoledne v televizi - bohužel , chrám už byl zpátky na svém místě a v mlžném oparu dnešního nedělního odpoledne odpočíval po té fyzické námaze - stát půl hodiny na špičkách, koho by to neunavilo..

Znovu jsem na internetu prohlédla záznam Obamova projevu - chrám svatého Mikuláše tam někdy je a někdy není. Otevřela jsem fotografie z dopoledního projevu - chrám svatého Mikuláše tam je.

Z mého bádání mne vytrhla až moje dcera: "Haha, mami, ty jsi fakt hroznej bašťoun... Když budu chtít, tak ti za zády Obamy budu promítat klidně parohy... "

Tak jak to vlastně je s tím Mikulášem? Byl tam nebo tam nebyl. A jak je to vlastně s tím Obamou? Byl tam nebo tam nebyl a jen ho tam promítali? No, příště nebudu váhat a raději se půjdu osobně přesvědčit...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Klokočníková | neděle 5.4.2009 21:43 | karma článku: 23,63 | přečteno: 2281x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42