Příští pražský primátor? Raději snad stará Blažková než Blažek

Pan náměstek pražského primátora Blažek se před nedávnem nechal slyšet, že by rád dosedl na židli pražského primátora. Ta představa je pro mne nepřijatelná. Už teď díky novým vyhláškám žijeme v nesvobodném městě plném zbytečných omezování. Místo provádění opatření k tomu, aby se v našem městě lépe žilo, vydávají se vyhlášky, aby byl právní podklad k buzeracím.

Pan Blažek se zřejmě domnívá, že vydáváním zákazů pod hrozbou pokut, které jsou dost často nevymahatelné, získá hlasy občanů Prahy ve volbách. Omyl, nebude tomu tak, tímto se opravdu nestane spasitelem tohoto špinavého města. Ano, také mám ráda pořádek a čistotu a poradím mu, jak na to:

1. Zprovoznit dostatek čistých a použitelných záchodů, které by byly pro lidi k dispozici zdarma, (i když placené z jejich daní - konečně něco skutečně hmatatelného z našich daní). Ve vyspělých státech EU tomu tak dost často bývá...

3. Umístit dostatek odpadkových košů na ulicích, aby lidé neodhazovali odpadky a neplivali na zem. Většina lidí odhodí odpadek raději do koše,  bude-li ovšem koš k dispozici. Projděte si jednu ulici v centru města a spočítejte odpadkové koše - schválně, kolik Vám vyjde...

4. Zprovoznit plochy, na kterých by mohli občané nebo firmy vylepit v případě potřeby své plakáty.

5. Donutit majitele k odstranění autovraků, které jsou dost často zdrojem velkého znečištění.

6. Redukovat počet holubů prostředky, které se běžně využívají v zahraničí - likvidace hnízd, apod. 

7. Nepovažovat "pšouk staré Blažkové" za emisi škodlivých plynů a neřešit tento problém další nesmyslnou vyhláškou. Raději řešit problém přílišné prašnosti pražských ulic častějším čištěním.

Dle včerejší Mladé Fronty Dnes budou prý policisté první měsíc návštěvníkům Prahy pouze domlouvat, pokud poruší vyhlášku o čistotě města. Dle dnešní Mladé Fronty Dnes již policisté včera vybrali na pokutách sedm tisíc korun. Tak to je správné, tak to má být, kázeň musí být a na chudý lid musí být přísnost.

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 3.7.2008 9:45 | karma článku: 21,40 | přečteno: 1590x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42