Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

11. 1. 2009 22:36
Výborný článek

naprosto se s Vámi ztotožňuji, ono se pak každý diví, jak na něj ty děti ve stáru kašlou, ale jak mají oplácet, co nedostaly,  navíc již nikdy nelze dohnat tak krásná léta. Děkuji, aktuální téma !! VV

0 0
možnosti
W

Wendolene

18. 12. 2008 18:22
Samozrejme, ze potrebuji vice

Firemni skolky by byly dobre, kdyby byly presne jako klasicke skolky s ucitelkami, jenom umisteny primo ve firme. V USA se bezne odkladaji deti 6 tydnu po porodu nejvice do tzv. day care a je to videt na detech a rodicich, nemaji zadne valne vztahy, rodice vidi deti chvili rano a vecer. Matky samozrejme nekoji, vse je ve stylu po porodu hned do prace. Neberme si prosim z nich priklad.

0 0
možnosti
P

pensista

18. 12. 2008 18:00
Vše záleží na rodičích.

Nečas chce jen těm, kteří se chtějí starosti o děti zbavit, usnadnit to zbavení se dětí.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

18. 12. 2008 15:50
já s váma +- souhlasim

jenže pro kapitaistu jsou peníze až na prvnim místě. a když můůže zefektivnit mateřskou tak do toho vrazí prvotní investici, koupí PR a media mu to budou chválit jeko best nápad... a bude to... no a když už je vychovává tak speciaslistu najme aby se hned mohli zapojit efektivně do procesu v jeho firmě... diagnostikuje jim pozice... (teambuilding v dětství)

0 0
možnosti
ES

dinger

18. 12. 2008 15:16
no nevím...

vážená paní, taková nadšená maminka na rodičovské je mnohdy mnohem lepší než úplně blbá "profesionálka", jak Vy jim říkáte, která sice školu má, ale jinak je k ničemu... nevím, proč by nemohly firemní školky fungovat. navíc, kdybyste jako rodič zjistila, že Vašemu dítěti firemní školka nevyhovuje, přece Vás nikdo nenutí dávat ho tam... zajímalo by mě, zda jste i proti tomu, aby Vám legálně mohla, třeba kamarádka na mateřské (ovšem nemá na to vzdělání, pozor!!), pohlídat dítě za peníze, jak je také v návrhu... já jsem všemi deseti pro. vždycky přece víte, komu dítě svěřujete, nebo Vy ne? :)

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

18. 12. 2008 14:59
problem je sirsi

a ten tkvi v tlaku na efektivitu rozdrobenych kapitalistickych firem. je nutno firmy zcelit a pro tyto nove vznikle narodni velkopodniky vybudovat skolky rovnou v arealu sidliste. takto budou deti pohromade a kolektivne si privyknou zivotu v socialisticke spolecnosti, kde si budou spolecne hrat a budovat R^ KSCM V

0 0
možnosti
HM

ellinor

18. 12. 2008 14:18
není to panenka na hraní

Mnoho rodičů si své děti plete s panenkou na hraní nebo autíčkem na ovládání - baví je kupovat jim oblečení/nové součástky, kochají se pohledem na ně, nespustí je z očí, ale tím to často končí. Z dětí se pak stávají malá nezvladatelná monstra, protože s nimi nikdo nemluví, nehraje si, nevypráví a nezpívá jim.

0 0
možnosti
S

Seeker-M

18. 12. 2008 13:43
Šichtové spoje

Osobně bych to s těmi firmeními školkami neviděl tak černě jako Vy, ale to je asi věc názoru. Jen bych měl faktické výhrady k oněm "šichtovým spojům" - co myslíte, jakým způsobem dopravují rodiče své děti do státní školky (pokud tedy měli to štěstí a zbylo tam na ně místo)? Já jsem si tedy speciálních kindergarten autobusů zatím nikde nevšiml.

Mít školku "u nosu" vidím (odhlédnuto od ostatních věcí) jako obrovskou výhodu, která Vám může ušetřit každý den možná i hodinu cestování. Jistě víte z vlastní zkušenosti, co taková hodinka denně navíc může pro děti znamenat...

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

18. 12. 2008 14:14
Re: Šichtové spoje

Naprostý souhlas. My jsme vozili naše dítko do "státní" školky od tří let každý den ráno trmavají cca 15 minut od domu přesně opačným směrem než jsme se pak vydávali do práce.

 V ostatních školkách bližších nebo ležících na trase do práce byla pracovní doba max do 17:00 což pro nás bylo neúnosné. Mnohdy jsme tak klopýtali tmou a po náledí před sedmou hodinou ranní tichým Hloubětínem.

Mohl bych to hodnotit kladně nebo záporně, mohl bych o tom polemizovat a dokázal bych si představit i jiná řešení. Z vlastní zkušenosti však jsem jen tiše rád i za to málo neb nevím jak jinak bychom mohli vychovávat naše dítě, pracovat a tedy žít jako rodina.

Nevím jak kde, ale v Praze to bez peněz prostě nejde.:-)

0 0
možnosti
JM

Hucul

18. 12. 2008 13:34
No nevim...

... ale umim si predstavit, ze maminka ma radsi svoje dite nekde, kam se na nej muze kazdou hodinu prijit podivat, nez nekde na druhem konci mesta. Radsi nekde mezi detmi kolegu, nez mezi detmi, ktere setrvale z domova prinaseji vsi, zloutenku nebo i horsi veci. Radsi nekde, kde to zna, nez v instituci, kterou nemela moznost si poradne prohlednout. Radsi pod dozorem kolegy, nez nejake cizi zenske, ktera muze nakrasne byt i pedofil.

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

18. 12. 2008 14:27
Re: No nevim...

R^

0 0
možnosti
AP

33andy

18. 12. 2008 12:59
Jasná pravidla a možnost kontroly

Pokud firemní školky nebudou mít kvalifikovaný personál,neměly by ani být.Nejde jen o to hlídat děti.Měly by se něco naučit, být spokojené a to jim jen ,,hlídání "dát nemůže.Pravidla musí být nastavena tak, aby to bylo ku prospěchu dětí.Spokojené děti, spokojení a nestresovaní rodiče sebou nesou v jedné osobě spokojené zaměstnance a tím pádem lepší výkon a soustředění v práci.Tedy i prospěch firmy.A o tom to je. 

0 0
možnosti
F

Fanatic.Dz

18. 12. 2008 14:29
Re: Jasná pravidla a možnost kontroly

Zkoušel jste někdy "jen hlídat" deset dětí? ;-D 

Pokud je totiž nezabavíte - tedy nebudete si s nimi hrát, nebudete je učit, nebudete je udržovat neustále zaměstnané tak vám do několika málo hodin houkne. ;-D

0 0
možnosti