Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

dropa

22. 10. 2009 17:52
Pokračování prů**ru!

Bude na středních školách, kde to "funguje" na podobném principu!!

Každý ročník co se "podaří" oddálit státní maturitu se počítá!!

Tak šup šup páni studenti včele s některými profesory honem do ulic!!:-);-ORv[>-] 

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 10. 2009 13:30
Jémine,

"ministerstvo školství prověřilo všechny vysoké školy a odhalilo nepoctivost"??? To mi připomíná, že když byl Lenin zaražen neslýchaným nárůstem byrokracie ve svém novém státě, řešil to zřízením dalších byrokratických institucí - výsledek už známe. Takže výsledek takové "naší" kontroly už známe také. Také se divím té otázce o "banánové republice", tou už přece dávno jsme. A začalo to už rokem 1918, byť, pravda, zde ještě zbyla velká rezidua z dob "žaláře národů", takže zlodějna a podvod se musel držet jakýchsi mantinelů. Paní Evo, jste přece už dlouho dospělá, to vážně ještě věříte ňákým ideálům? Pravda, není to tu jako v Sudánu či jiných zemích, co se "osvobodily" od kolonialismu a vedou je jejich pokro vůdci - jenže tam za sebou nemají tisíciletou civilizaci tmářské církve, což nezničila ani 1. republika, ani Nazi a dokonce ani ti komunisté. Za to těch posledních 20 let, to je éňo ňéňo! Čemu se divíte, to je přece ten POKROK.

0 0
možnosti
VT

Kavka

22. 10. 2009 12:17
Myslím si, že MUDrů se to netýká

Medicína se vždy  studovala  proto, že je to poslání. Finančně to bylo vždy hodně znát. Léta jsem pracovala na univerzitní klinice a vím, jak to chodilo i s výukou. Studium mediciny nelze koupit. Je sice pravda, že dost studentů tam bylo v poslední době prostě proto, že rodiče chtěli mít doma absolventa VŠ (jedno jaké) a ti mladí o tolik práce  a tak náročnou školu moc zájem neměli - jenže to se po těžkém studiu dost brzy "proseje". Právníci jsou dnes lukrativní post a navíc, kdejaký čičmunda na úřadě musí být magistr. Stala se z toho honba za tituly, tím pádem lepším postem, lepším platem a v té Plzni na to halt slyšeli. Šuškalo se o tom už dlouho a byla otázka času, kdy to praskne. nemyslím si, že by to byl problém celého VŠ.

0 0
možnosti
KD

divilek

22. 10. 2009 8:58
Při vší úctě...

... dálkové studium VŠ bylo "dávačka" už za komančů (dodnes si pamatuji ze zkoušky jízlivý komentář zkoušejícího k dálkařce - prut stejné pevnosti po celé délce je paní kolegyně ve skriptech na str. 5, ale tam jste asi ještě nedošla. Nevěděla nic, ale dostala za tři, já student denního studia jsem proti ní uměl "jako Bůh" a pružnost pevnost jsem dělal 3x), nedělám si iluze, že za peníze to dnes funguje jinak - máme v práci ing. dalkového - první rok jim rozprášili celou třídu a vyhodili ho téměř z každé zkoušky, zkusili opakovat a někdo jim poradil systém a VŠ udělal bez problémů - dokonce se chlubil, že udělal 2 zkoušky za jeden den (nás by tehdy druhý zkoušející vyhodil ze zkoušky za drzost), tu šli s učiteli do hospody, tu odvezl učitele autem do Prahy. A pak ještě byli kdysi studenti denního studia, kteří když je chtěli vyhodit, řekli, že to mají jako stranický úkol a zkoušku udělali. Nedělám si iluze, že podobná praxe udělat zkoušku "v něčím zájmu" nefunguje i dnes.

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 10. 2009 13:39
Re: Při vší úctě...

Ano, ano, vzpomínám si, že jsem kdysi šel na jednu zkoušku tři dny po složení jiné, a když mi examinátor zapsal známku, jen tak z plezíru si prolistoval index a když přišel na tu předcházející zkoušku, myslel jsem, že mi z indexu vytrhne stránku se svým podpisem, tak byl rozhořčen. Ukecal jsem ho tím, že jsem u něj už podruhé a jen se doučil to, co jsem předtím neznal.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

22. 10. 2009 1:52
kseft je kseft

myslim, ze je to na vsech skolach, mluvi se o tom roky, jak se na jina jmena delaji zkousky. A neni to samozrejme jen u nas, je to naprosto typicke i v cizine. podivejte se treba na ruzne sportnovni univerzitni tymy v USA, kde je naprosto bezne, ze i totalni trotl dela vejsku, protoze proste je dobrej v US fotbale. Jiny proto, ze tatinek ma take Harvard a je kamarad jineho kamarada atd.

tohle je bohuzel vsude, vymytit se to v podstate neda, stejne jako v ceske politice jde predevsim o prachy.

0 0
možnosti
PS

shocker79

21. 10. 2009 17:12
..

Jenom ještě krátká reakce:-) Nějak se stále nemůžu dohmátnout, jak jste přišla na to, že by na fildě byli podvodníci, jako jaký by to mělo smysl...

Jinak bych chtěl vyjádřit plný souhlas s 987a9R^

0 0
možnosti
PS

shocker79

21. 10. 2009 17:13
Re: ..

Kurna, to se mi to přilepilo blbe...melo to být jako reakce na reakci na 987a9.

0 0
možnosti
GH

drek

21. 10. 2009 15:33
jo jo

Kdyby to tehdy autorka věděla ! Taky by možná více šetřila, než studovala :-)

0 0
možnosti
D

Drakulín

21. 10. 2009 12:56
Posvátné krávy

U nás se s doktory zřejmě zachází v rukavičkách - jinde udělá jeden problém, a už si neškrtne v jediné nemocnici.

Tady vás doktor v pohodě může urážet, může vám vyndat omylem ledvinu, a v nejlepším případě dostane jako školáček důtku.RvRv

0 0
možnosti
9

987a9

21. 10. 2009 11:52
S lekari je to trochu slozitejsi

Jelikoz jsem sam lekar, trochu mne tento hloupy clanek nadzvedl. Nejprve jsem chtel konstatovat cosi o chore mysli, presne tak, jak se sama autorka predstavuje, ale ono jde z jeji strany spis o nedostatek informaci o postgradualnim vzdelavani lekaru. V podstate jde o tohle:

Po absolvovani vysoke skoly mlady lekar sice vi, jak lecit, protoze ma nastudovane hory ucebnic, ale v realu lecit vubec neumi, protoze mu chybi praxe. No a praxi ziskava tak po peti letech prace pod vedenim starsich a zkusenejsich lekaru.

Mladeho lekare nenecha nikdo samostatne pracovat, vzdy pracuje pod dohledem, i kdyz tento dohled nemusi byt viditelny na prvni pohled. O to, aby mlady lekar tesne po promoci nemohl samostatne pracovat, se mimo jine stara komora systemem atestaci a vydavani licenci k vykonu lekarskeho povolani, licence maji nekolik stupnu.

Nevim, jak je to u pravniku, ale v oblasti mediciny by neskodilo, kdyby si autorka nejdriv neco precetla, nez sedne k PC  a zacne plodit hlouposti.

0 0
možnosti
BJ

Kresinka

21. 10. 2009 14:32
Re: S lekari je to trochu slozitejsi

Milý pane doktore, já vám rozumím,  píše se tu o nervlídných lékařích - já mám jinou zkušenost. Nepamatuji se, že by se ke mně choval některý lékař nevlídně, nebo mě odbyl. Musím ovšem podotknout, že se na ně dívám s důvěrou a vstřícností. U líkařů ale asi u techniků to bude velmi podobné, to jen takové obory jako práva, ekonomie a filosofie jsou nejspíš určené k podvodům

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

20. 10. 2009 12:29
Evičko

Já jsem automechanik,udělal jsem si VUML a teď mám gynekologickou

praxi.Zvu tě do své ordinace.Určitě už potřebuješ dolít olej a vyměnit

piliny .:-P;-D

0 0
možnosti